29 aprilie 2014: Ziua “Z” pentru Real Madrid si fanii sai

Browse By

Ziua “Z”, ziua debarcării în Bavaria a forţelor din Patrula Zero (da prieteni, 4 la 0) conduse de acest general Patton modern care este Carlo Ancelotti. În bârlogul inamicului de-o viaţă din Europa, ni s-a promis că vor arde copacii, va fi iadul pe pământ, dar patrula i-a nimicit pe nemţi atât în aer ( Ramos) cât şi la sol (Cristiano) în ceea ce germanii n-au crezut nici în cele mai negre coşmaruri că li se poate întâmpla, atât ca rezultat dar mai ales ca joc.

Au fost multe şi dureroase pentru mine duelurile cu Bayern de-a lungul anilor (şi nu sunt puţini). Bayern a devenit “Bestia neagră”, Olympia Stadion, acum Allianz Arena, teren interzis, pentru că aici Madridul nu reuşea să se impună nici când era clar favorită. Iar germanii ştiau asta, de aici mai tot timpul , declaraţii războinice, umilitoare chiar -”Dacă-i pui sub presiune, fac pe ei în pantaloni”- Salihamidzici cu referire la galacticii din perioada Zidane, Figo, Raul , Roberto Carlos. Dureroasă a fost pentru mine şi perioada tiki-taka impusă de Pep la Barcelona când ne-au călcat în picioare pe CampNou sau pe Bernabeu, indiferent că a fost Pellegrini sau Mourinho antrenor. M-am temut la începutul sezonului, dar şi la tragerea la sorţi de această combinaţie Bayern-Guardiola şi efectul ei asupra Madridului. Dureroasă a fost şi semifinala din 1989, când puştan fiind, am urmărit cum Milanul cu Ancelotti în echipă mătura pe jos cu Quinta del Buitre, refuzându-ne finala de pe Camp Nou. Ia priviţi mostră aici:

Şi pentru că toate acestea trebuiau să aibă un final, acesta a fost 29 aprilie 2014 pe Allianz, în bârlogul inamicului, cu toate personajele implicate. Prima victorie pe tărâmul lui Bayern? Nu doar, o execuţie în faţa propriilor fani a marelui adversar care ne-a umilit atâţia ani. O contracarare a stilului tiki-taka? Repriza a doua trebuia să înceapă cu un minut de reculegere pentru defunctul stil de joc. LEquipe zice:”Bayern în prima repriză: 70% posesie, 249 pase reuşite, NICIUN şut pe spaţiul porţii!”. Gracies Pep! Grazie Carlo, am şi uitat că ai înfipt primul pumnal din cele 5, acum 25 de ani, în Quinta tinereţii mele. Am plâns atunci de tristeţe, ar trebui să o fac şi acum de bucurie! 29 aprilie 2014, o sărbătoare ce ar trebui trecută-n calendare! E miez de noapte şi totuşi atâta strălucire în jur şi-atâta alb, alb, ALB

Articol semnat Gabi Petre

 • botezaturazvan

  La naiba fratii mei…mi se ridica parul pe mine doar cand imi aduc aminte de acest meci.(doamne,ce meci)
  Pot sa spun cu mana pe inima ca si-au meritat cu TOTII tricoul pe care il imbraca,in meciul de aseara.
  P.S. Carvajal e demeeeeeeeeent.

 • sanbk2002

  Foarte frumos articol, pe asta o voi folosi si eu in discutiile cu prietenii catalani 🙂 “O contracarare a stilului tiki-taka? Repriza a doua trebuia să înceapă cu un minut de reculegere pentru defunctul stil de joc”

 • motanu

  sa iubesti acest sport minunat …
  si daca reusesti sa il iubesti poti trai astfel de momente ….
  gabi pe mine acest fotbal ma facut sa plang cant rad regusesc astazi sa nu pot vorbi normal ….
  SUNT UN FAN FERICIT !!!!
  REAL MADRID CARLO JUCATORI M-AU FACUT SA MA SIMT FERICIT CA IUBESC ACEST SPORT MINUNAT ….
  va iubesc madrileni si va doresc o zi frumoasa !!!

  • gabipetre

   Titi, dacă nu poţi să vorbeşti normal, e de înţeles, e de ajuns să simţi. Şi eu simt la fel!

 • Spines

  Declaratia lui Ronaldo:
  “Ancelotti lo ha cambiado todo, la mentalidad, todo. Vamos a luchar por ganar el título, me da igual el rival”
  ANCELOTTI A SCHIMBAT TOT, MENTALITATEA TOT.
  @Riley

 • Riley

  Absolut superb articol domnule Gabi Petre! Am inceput ziua cu o serie de articole adevarate si extrem de bine scrise aici, pe acest site. Va multumesc tuturor!

  @Spines
  Am vazut declaratia si sunt de acord. Am spus-o si ieri, nu vreau sa fiu inteles gresit: am incredere in Carlo, este un antrenor de clasa, singura mea precizare era legata de consecventa in idei. Carlo i-a dat aseara cu terenul in cap lui Guardiola, si-a demonstrat clasa, iar faptul ca jucatorii sunt asa de atasati de el, spune multe.

 • bembiluna

  Si pentru ca acum pot, o sa o spun: de doi ani astept sa il intreb pe Neuer: cine e papagalul acum (cum l-a facut el pe Cristiano atunci), cine a dereglat satelitii (cum a zis el despre Ramos dupa penatyuri)? Si iata cine i-a dat golurile: papagalul si “astronautul. Pentru o echipa care acuza Realul de aroganta, au cazut penibil in propria capcana. Iar Ribery a demonstrat aseara ca nici ca fotbalist, dar mai ales nici ca om, nu meita Balonul de Aur. El e la Real si il cheama Cristiano. Cristiano Ronaldo.

  • gabipetre

   Bravo! Cand aroganta germana e taxata in felul asta, cand Pep i-a adus sa joace in halul asta, atunci bucuria victoriei si a calificarii e dubla!

 • CiLu`
 • http://realmadrid.com.ro Bogga RMFC

  CiLu’ : Super tare, trebuia sa pui mai multi bani 😀

Real Madrid Romania