Acesta este staff-ul lui Zinedine Zidane la Real Madrid

Zinedine Zidane vine cu propriul sau staff la Real Madrid. Oameni apropiati tehnicianului francez in functie cu antrenorul sau secund, David Bettoni, dar si o surpriza in ceea ce priveste antrenorul cu portarii. Iata insa cine sunt noii membrii au staff-ului tehnic de la Madrid:

David-BETTONI_Expert-MyCoach-FootDavid Bettoni este antrenorul secund. Fost fotbalist in Franta si Italia la echipe precum Cannes, Istres, Lucchese sau Brescello, Bettoni a avut mereu o relatie apropiata de Zidane. Cei doi se cunosc de la varsta de 19 ani cand au jucat impreuna. Zidane l-a adus la Madrid ca analist si mai apoi scouter (se spune ca alaturi de Bettoni, Zizou l-a remarcat pe Rapha Varane), iar ulterior, David i-a devenit secund la Castilla. Este unul dintre putinii tehnicieni din lume scoliti atat la Clairefontaine cat si la Covercciano si este apreciat de catre cunoscatori drept un expert tactic. Bettoni are licenta Pro, dar a marturisit ca isi doreste sa ramana alaturi de Zidane ca antrenor secund.

img_foto-bernardoBernardo Requena este preparator fizic. Este un personaj cheie pentru viitor, tinand cont de problemele medicale de la Real Madrid. Requena este insa unul dintre preparatorii fizici de top ai Spaniei, fost colaborator la Sevilla si Athletic Bilbao, dar si la Nationala Spaniei. Pe multi i-a surprins atunci cand Requena, un tip cu palmares si background a preferat sa mearga in liga a treia spaniola pentru a colabora cu Zidane desi era dorit se spune de Roberto Martinez in Anglia. A venit in 2014 la Real Madrid odata cu Zizou si se va ocupa de pregatirea fizica a jucatorilor precum si de recuperarea lor medicala.

BkDBC1cCEAA1HqrLuis Llopis este antrenor cu portarii. Si este o surpriza, pentru ca el n-a lucrat cu Zidane. Ce este interesant legat de el este ca Llopis este intr-adevar un antrenor de top si omul care l-a ridicat pe Keylor Navas la cel mai inalt nivel la Levante. De altfel pe cei doi ii leaga o frumoasa prietenie. A mai lucrat la Real Madrid in trecut, dar apoi a urmat un periplu la Athletic Club de Bilbao, respectiv Levante si Granada. Este expert in pregatirea portarilor, iar cotidianul El Mundo (deloc apropiat de Real Madrid) l-a numit intre primii trei din lume in 2014.

Screenshot - 07.01.2016 - 11:20:42Hamidou Msaidie este medic / fizioterapeut si este cel mai interesant nume din staff-ul lui Zidane. Hamidou a jucat fotbal in copilarie, dar la 15 ani s-a accidentat foarte grav. A renuntat la cariera si s-a scolit pana la 22 de ani in tot ceea ce inseamna fizioterapie si kinetoterapie in Franta. A inceput sa lucreze in lumea fotbalului la numai 23 de ani, iar la Madrid a fost adus de Zidane in 2014.

Pana sa ajunga la Madrid a colaborat cu Federatia Franceza (amanunt interesant, francezii nu-si lasa fizioterapeutii sa plece atat de usor, dar a fost vorba de Zidane), dar si cu o serie de sportivi si atleti francezi de renume mondial. Pe majoritatea i-a recuperat in mod miraculos si in timp record. Unul dintre ei, marele handbalist, Nikola Karabatic. Curios sau nu, Castilla n-a avut mari probleme cu accidentarile, Hamidou avand metode proprii de recuperare si preintampinare a incarcarilor musculare inutile.

tumblr_inline_o0i3ayzMzs1tumazb_540

Despre autor

Tags: , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap