Adunarea Generala: abonatii clubului Real Madrid au aprobat cu un procent covarsitor cifrele lui Perez

Adunarea generala a clubului Real Madrid a susţinut astăzi masiv planul de dezvoltare financiară, aprobând managementul sezonului trecut, cu recordul de 604 milioane de euro venit, cu 9% mai mult decât în anul precedent; de asemenea, a fost aprobată previziunea de 533,3 milioane pentru anul următor. Din 896 de voturi exprimate, au fost 888 favorabile, 3 împotrivă şi 17 abţineri, ceea ce domonstreaza increderea neconditionata pe care Los Socios compromisarios o acorda actualei conduceri executive a gruparii de pe Santiago Bernabeu.

Datele pe care le-a prezentat presedintele clubului, Don Florentino Perez, detaliate apoi de vicepreşedintele Pedro Lopez si transmise fiecarui socio in parte, arată un beneficiu net de 38,5 milioane de euro, cu 4,4% mai mult decât în anul precedent şi o creştere cu 22,9% a patrimoniului net, până la suma de 383,5 milioane.

„ Patrimoniul nostru net s-a mărit de peste 12 ori. Ne-am menţinut cifra de venituri din 2005 încoace. Suntem lideri la acest capitol în lume, iar această independenţă ne permite să menţinem controlul acestui club.” a anuntat presedintele Florentino Perez. In acelasi timp, preşedintele a amintit că, pentru al doilea an consecutiv, Real Madrid a fost desemnat de către Forbes cea mai importantă entitate sportivă din lume, valorând 3,440 miliarde de dolari, dorindu-şi ca Real să rămână şi anul viitor lider din acest punct de vedere, pentru al zecelea an consecutiv. După cum a spus Perez, clubul a obţinut mai mult de 174 de milioane de euro din activităţi comerciale, cu 7% mai mult decât sezonul următor, contând pe 22 de societăţi patronale: “Cum putem să avem îndoieli, dacă suntem clubul cel mai admirat din lume? La Harvard există un curs în care se studiază fenomenul Real Madrid. Ne dorim să întărim soliditatea financiară a acestui club. Avem o gestiune mai bună decât cea a cluburilor cu care intrăm în competiţie şi nu suntem în mâinile niciunui imperiu economic”, a adăugat Florentino, ca răspuns la îndoilelile unor socios cu privire la datoriile clubului.

Conform calculelor prezentate la Adunarea Generală, datoria netă s-a micşorat cu 21%, ajungând la 72 de milioane de euro, cu 19,1 mai puţin decât în sezonul trecut. Vicepreşedintele Pedro Lopez a asigurat că Real Madrid „ este la curent cu toate obligaţiile pe care le are faţă de autorităţi.”

În planurile prezentate pentru sezonul 2014-2015, sunt prevăzute venituri de 533,3 milioane de euro, cu 16,3% mai puţin decât anul trecut, care nu include performanţa de anul trecut, finala UCL. Vicepreşedintele a adăugat că profitul anunţat pentru acest sezon nu are în vedere impozitele de 48,1 milioane de euro pe care le va plăti clubul, sumă aemănătoare celei de anul trecut.

La ultima votare, s-a aprobat, de asemenea, cu majoritate (904 de voturi pentru, 3 împotrivă şi o abţinere) propunerea pentru cotizaţiile de membru pentru sezonul în curs. Sumele sunt de 42,20 de euro pentru socios între 11 şi 14 ani, 123 de euro pentru adulţi, cu scutirea de plată pentru cei care au mai puţin de 11 ani şi pentru cei cu mai mult de 50 de ani de vechime în club.

Despre autor

Tags: , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap