Alex Tyus – noul jucător al Real Madrid Basket

Alex Tyus este noul jucător al echipei de basket Real Madrid, conform anunțului făcut astăzi de club. El a semnat până la finalul stagiunii și a venit să-l înlocuiască pe Randolph accidentat pe o perioadă mai lungă.

În vârstă de 32 de ani, Alex este un jucător american, naturalizat israelian, un mare avantaj pentru echipa noastră deoarece nu ocupă un loc de extracomunitar. Deși are doar 2,03 m și 100 de kg, poate juca foarte bine atât pe poziția de pivot cît și de power forward.

Un mare plus pe faza defensivă are destul de multe carențe pe partea ofensivă dar este puternic și recuperează foarte bine, atât ofensiv cât și defensiv. A fost MVP al finalei campionatului Israelian în 2018, a luat cu Maccabi Euroliga în 2014, chiar în fața echipei noastre, jucând foarte bine.

Este un jucător foarte spectaculos, pe placul fanilor care vor avea parte de slamdunk-uri de senzație și probabil multe blocaje defensive ce pot descuraja atacurile adverse. Cel mai bun lucru la acest transfer este faptul că poate fi odihnit mai mult Edy Tavares care momentan era singurul pivot pe care se putea baza Pablo Laso.

Să-i urăm bun venit și o carieră lungă la Real Madrid!

Despre autor

Radu Dranga

Radu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap