Alvaro Morata si Casemiro s-au despartit de Real Madrid prin mesaje emotionante

Browse By

Casemiro şi Alvaro Morata au publicat, pe siteul oficial al clubului Real Madrid, două scrisori deschise prin care îşi iau rămas bun de la tot ceea ce a însemnat în ultimii ani casa lor; amândoi au început la Castilla, apoi au fost integraţi primei echipe. Iată cele două mesaje:

Alvaro Morata

Către întreaga suflare madridista,

În aceste rânduri, vreau să mulţumesc pentru tot ceea ce mi-aţi dat de când am venit la Real Madrid.

Am ajuns aici copil fiind, iar voi aţi avut grijă de mine şi m-aţi educat aşa cum se face într-o familie. Iau cu mine dragostea fanilor care m-au susţinut atât în momentele bune, cât şi în cele mai puţin bune. Iau cu mine prietenia şi profesionalismul tuturor colegilor şi al membrilor corpului tehnic, de la primul până la ultimul; fiecare dintre ei este de nepreţuit şi m-a ajutat să cresc în fiecare zi, pâna la momentul în care sunt cel de azi. Iau cu mine, în inima mea, toată afecţiunea celor care lucrează în această familie, mai ales a celor din Ciudad Real Madrid, acolo unde, acum şase ani, am fost primit ca un fiu şi am fost educat şi format cu grijă părintească.

Vreau să mulţumesc preşedintelui Florentino Perez şi întregii echipe directoriale, care m-au ajutat şi m-au încurajat întotdeauna şi care mi-au dat acum posibilitatea de a începe o nouă aventură într-un alt club legendar al fotbalului european.

M-am ataşat de emblema acestui club din prima zi, cu aceeasi dăruire şi pasiune, atât în victorii, cât şi în înfrângeri. Îmi rămân valorile acestui club: camaraderia, solidaritatea, efortul şi dăruirea… şi lupta până la capăt, mereu, aşa cum ne-au învăţat marile figuri ale Realului, în special Don Alfredo Di Stefano. Ultimul meci pe care l-a văzut el a fost, pentru mine, ultima partida pe care am jucat-o în acest tricou, iar asta nu voi uita toată viaţa.

Nu ştiu ce însemn, ce las eu pentru fiecare dintre voi, pentru Real Madrid. Vreau, însă, să ştiţi, ca eu am dat totul pentru acest club, în fiecare moment, aşa cum cere Real Madrid, care din acest motiv este atât de mare.
O îmbrăţişare enormă şi eternă tuturor madridiştilor.

Hala Madrid!

Casemiro

Dragi madridistas,
Pentru mine începe o nouă etapă, departe de casa pe care am simţit-o şi pe care o voi simţi a mea pentru totdeauna. Când am plecat din Sao Paolo pentru a veni la Castilla, am înţeles ce înseamnă să port emblema acestui club pe piept şi am ştiut că am ajuns la un club care îmi va schimba viaţa. Şi aşa a fost.

Am trăit momente de neuitat, istorice, cum este câştigarea La Decima, atât de aşteptata La Decima… o Cupă a Regelui foarte disputată… şi, cum să nu, debutul meu de neuitat la prima echipa, într-o partidă oficială, deşi eram încă un jucător de la cantera.

M-am simţit iubit şi susţinut de către preşedinte si consiliul director, de către colegii mei, de către toţi antrenorii şi corpul tehnic, de toti oamenii care fac parte din această familie şi, bineînţeles, de aceşti magnifici fani. Toţi m-au învăţat cât de mult înseamnă valorile madridismului, valori care mă vor însoţi mereu, atât în carieră, cât şi în viaţă. Merg la un alt mare club al Europei, FC Porto, unde am simţit, de asemenea, din primul moment, susţinerea şi dragostea oamenilor. Aici voi încerca să evoluez, având siguranţa că voi oferi ce am mai bun, astfel încat să fie mândri de mine toţi cei care m-au iubit, m-au susţinut şi m-au respectat cât timp am apărat tricoul lui Real Madrid.

Vă mulţumesc tuturor pentru dragostea şi pentru afecţiunea pe care mi le-aţi arătat. O să vă port veşnic în suflet.
Hala Madrid!

 

Daniela Pitigoi

 • Marius Odagiu

  Multumim frumos , doamna Dani 🙂

  Cat despre Morata si Casemiro… : au luat decizia cea mai buna , atat pt ei cat si pt club 🙂

  Hala Madrid !!!

 • psycho

  realitatea vietii de tanar fotbalist madrilen.mi-as dori sa-i vad repatriati in cel mai scurt timp dar nimeni nu stie ce le rezerva viitorul.le doresc sanatate ,meciuri multe in picioare,rabdare si sa nu se piarda pe drum.

 • Marius Odagiu

  Negredo , bine ai revenit acasa ! 🙂

  Noul atacant al Realului , a jucat 2500 min sezonul asta (aproximativ 27 meciuri integralist) pt Manchester City pt care a marcat 23 goluri si pasat de alte 8 ori decisiv 🙂

  Nu ne va costa mai mult de cat am primit pe Morata 🙂

  O mutare buna , zic eu 🙂

  http://img.vavel.com/images/Castilla_Ponferradina_993921381.jpg

  https://www.youtube.com/watch?v=04ixbFVCt-Y

 • bembiluna

  Pe Casemiro il vreau inapoi cat mai repede. Ma bucur ca Real Madrid nu a acceptat decat varianta imprumutului. Asta inseamna ca nu au renuntat la el. Frumos gest, frumoase cuvintele celor doi. Trebuie apreciati pentru sinceritate si pentru atasamentul fata de club, iar asta se vede mai rar.

 • Torpyla

  ce se mai stie de situatia lui sahin?a lui rodrigo?a lui arbeloa,iker,khedira?contractele pentru coentrao,marcelo,benzema?

  • Marius Odagiu

   Sahin a fost cumparat definitiv de BVB pt 7 mil.

   Arbeloa si Iker au contract valabil si vor ramane.

   Dintre Marcelo,Khedira si Benzema , cei care mai au doar un an de contract doar de Benzema se stie ca va prelungi , cu Marcelo nu s-a luat legatura (am impresia ca vrem sa-l lasam sa plece) iar Khedira…pare ca vrea sa ramana 🙂

 • bembiluna

  Despre Benzema spunea defensa ca va semna prelungirea contractului cand revine din vacanta, pe 1 august. Despre ceilalti nu stiu nimic.

 • zece

  Rodrigo de la Benfica ? A fost tinut pe banca de Morata anul trecut la WC u21.

 • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

  Sahin a fost cumparat de Dortmund, au activat clauza prin aprilie. Rodrigo e jucatorul Benficai, RM a avut optiune de rascumparare dar a renuntat la ea prin 2011(iirc, a fost parte din mutarea lui Coentrao)

 • Marius Odagiu

  Ce ascensiune au jucatorii nostrii dupa sezonul recent incheiat 🙂

  Modric valoreaza 55 mil. in opinia lor 🙂

  http://www.transfermarkt.com/real-madrid/startseite/verein/418/saison_id/2014

 • psycho

  coentrao e al nostru sigur.ceilalati ramane de vazut.

 • motanu

  brazilianul are marja mare de crestere sa vedem unde se va opri.

 • sanbk2002

  Foarte frumoase cuvinte, le urez mult succes amandurora!

Real Madrid Romania