Analiza Manchester City – Real Madrid

Real Madrid si Manchester City se infrunta marti in prima mansa a semifinalelor Ligii Campionilor pe Ettihad Stadium. De la distanta, cele doua echipa par apropiate valoric. Sunt doua echipe bogate ale lumii, una dintre ele avantajata in mod evident de traditia si istoria care o sustin in fruntea fotbalului mondial de multi ani. Cealalalta manata de ambitia de a bifa in sfarsit o finala de Cupa Campionilor, dupa ani de investitii uriase. Am incercat sa analizam duelul din punct de vedere tactic anumite detalii care ies in evidenta dupa cele 44 de meciuri jucate pana in prezent in actualul sezon de cele doua formatii in Premier League respectiv La Liga si in Uefa Champions League. Care este echipa care paseaza mai bine in acest an, care este echipa care greseste mai mult defensiv, care dintre ele fructifica mai bine fazele fixe, cine recupereaza mai multe mingi…toate aceste detalii in analiza de mai jos asupra careia va invitam sa va exprimati in comentarii opiniile.

 

Echipa care paseaza mai bine: Real Madrid

Englezii au schimbat 14.955 de pase reusite in 34 de jocuri in Premier League in timp ce madrilenii stau mai bine: 16. 034 de pase reusite in 34 de jocuri in La Liga. Si in Champions League, Real este echipa mai puternica la acest capitol, adunand 5358 de pase in 10 meciuri spre deosebire de cele 4000 ale britanicilor.

Echipa care paseaza mai mult: Real Madrid

La acest capitol diferenta este ceva mai mica. Real Madrid aduna 18392 de pase in 34 de jocuri de La Liga, englezii 17827 de pase in BPL. In Liga Campionilor, Real are un avantaj mai mare: 5997 de pase fata de 4781 City in acelasi numar de meciuri.

Echipa care marcheaza mai mult: Real Madrid

City a punctat in acest sezon de 62 de ori in BPL si de 18 ori in UCL, adica un total de 80 de goluri in 44 de meciuri. Real Madrid castiga si acest capitol marcand 101 goluri in La Liga si 26 in UCL, adica un total de 127 de goluri in acest sezon in cele mai importante doua competitii intercluburi.

Echipa care se apara mai bine: Real Madrid

30 de goluri primite in 34 de meciuri in campionat si doar 5 in 10 meciuri europene. Un total de 39 de goluri primite de Real Madrid in 44 de meciuri jucate in acest sezon si o defensiva mai buna decat cea a britanicilor care au incasat 46 de goluri in cele doua competitii jucate.

Echipa cu cele mai multe dueluri aeriene castigate: Manchester City

Primul capitol la care englezii se impun. 523 de dueluri aeriene castigate de britanici doar in campionat si alte 130 castigate in UCL. Avantaj zdrobitor pentru City si un semnal de alarma! 635 de dueluri aeriene castigate in acest sezon pentru “cetateni” fata de numai 466 ale echipei noastre.

Echipa care recupereaza mai mult: Manchester City

Manchester City a interceptat sau recuperat in acest sezon 783 de mingi, in timp ce Real Madrid bifeaza 728. Este un al doilea capitol la care City pare sa aiba avantaj. Dar diferenta este mai mare daca includem si meciurile din Cupa Angliei si Cupa Ligii Angliei.

Avantajul portarului: egalitate

In acest sezon, Hart se descurca foarte foarte bine. Navas este indiscutabil portarul numarul 1 din La Liga, astfel ca duelul celor doi poate fi extrem de important in aceasta semifinala. La capitolul interventii salvatoare, Joe Hart aduna 101 interventii in acest sezon in cele doua competitii, in timp ce Keylor Navas are un usor avantaj: 104. Un echilibru impresionant din punctul meu de vedere care explica sezonul excelent al amandurora. Interesant este ca in situatii unu vs unu Navas are un avantaj in fata englezului (medie cu 0,9% mai buna) dar in situatiile in care portarul prinde mingea si nu o respinge, avantajul este al lui Hart: 127 de interventii fata de 106.

Echipa care faulteaza mai mult: Manchester City

Britanicii joaca mult mai dur. Este un aspect destul de evident si usor de anticipat. In 44 de meciuri jucate in BPL si UCL, City a comis 582 de faulturi in timp ce Real Madrid atinge doar 477 de faulturi.

Echipa mai buna la faze fixe: Real Madrid

Aici e un alt capitol interesant. Ofensiv, Real Madrid a marcat din faze fixe in cele doua competitii de 21 ori, City de 14 ori, ceea ce pare putin surprinzator.

Echipa care isi creaza mai multe situatii de gol: Real Madrid

Britanicii nu stau deloc insa rau la acest capitol. Au creat in acest sezon 655 de actiuni de poarta, in timp ce Los Merengues stau ceva mai bine: 785

Cel mai bine cotat jucator

Real Madrid: Cristiano Ronaldo 110 milioane euro (conform Transfermarkt)

Manchester City: Sergio Aguero 60 milioane euro (conform Transfermarkt)

 Cei mai buni marcatori ai sezonului: top 5

city

 

 

 

 

 

 

 

 

rm

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap