Andres Nocioni: “Sa imbraci tricoul Realului este intr-adevar cu adevarat special”

Unul dintre cei mai buni jucatori ai finalului de sezon extraordinar al echipei madrilene, Andres Nocioni a oferit un interviu interesant in care a descris si ce inseamna in opinia sa sa joci pentru Real Madrid: “Sa imbraci acest tricoul este cu adevarat ceva diferit, ceva special. Este pasul intermediar intre Europa si NBA. La Madrid totul merge catre superlativ, conditiile de pregatire sunt extraordinare si ca baschetbalist ai acces la multe amanunte la care nu ai putea avea jucand pentru alte echipe. Centrul de recuperare este unul impresionant, la fel intreaga baza sportiva. Este dificil sa gasesti in Europa un club care circula cu avion privat, termina de jucat in Rusia spre exemplu si se intoarce imediat acasa. Ei bine la Madrid, toate aceste lucruri sunt posibile si este unul dintre amanuntele care fac acest club cel mai mare club din baschetul european” a spus Nocioni.

Cat despre obiectivele sale si ale echipei in viitor, Nocioni spune: “Ne-am indeplinit toate obiectivele sportive anul trecut, iar acest lucru nu se intampla prea des in cariera unui sportiv. Sunt foarte fericit, am avut sansa de a-mi ajuta echipa sa castige trofeele cele mai importante ale sezonului”.

Cu un final de an memorabil care l-a aruncat definitiv in inimile suporterilor madrileni, Nocioni marturiseste ca are acum o mare incredere in el si in fortele sale: “In capacitatea mea tehnica poate nu am crezut mereu, in cea fizica insa intotdeauna. Acum cred in amandoua 100%! Nivelul meu a fost mereu unul ridicat, iar cand ajungi la Real Madrid trebuie sa-ti impui sa joci finale, pentru ca acest club asta cauta mereu. Premiile personale nu-mi trezesc emotii deosebite, dar reprezinta un extra in baschet care nu ma deranjeaza, as putea spune ca imi plac. Mereu voi opta insa sa repetam anul trecut la nivel de trofee decat sa am eu sansa de a castiga vreun trofeu individual” a incheiat Nocioni.

Andres Nocioni va implini pe 30 noiembrie, 36 de ani. S-a nascut la Santa Fe si a inceput baschetul in 1996 la Venado Tuerto in tara sa. Dupa o prima experienta spaniola la Tau Ceramica si Manresa, Nocioni a ajuns la Chicago Bulls intre 2004 si 2009 si mai apoi la Sacramento Kings si Philadelphia 76ers. Pana sa ajunga la Madrid in 2014 la cererea expresa a lui Pablo Laso, Nocioni mai jucase pentru Laboral Kutxa si Penarol Mar del Plata.

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap