Atletico Madrid – Real Madrid 1-0. Trupa lui Ancelotti rateaza unul dintre obiectivele sezonului

Real Madrid a ratat primul obiectiv important al sezonului 2014-2015 dupa ce a fost invinsa in Supercupa Spaniei de Atletico Madrid, scor 2-1 la general. Golul lui Raul Garcia de pe Bernabeu a cantarit decisiv, partida din aceasta seara aducand un succes discret “colchonerilor” dupa golul marcat in minutul doi de Mario Mandzukic.

Elevii lui Carlo Ancelotti stiau ca trebuie sa inscrie pe Calderon pentru a spera ca pot cuceri Supercupa. Paradoxal, exact golul i-a lipsit in aceasta seara unei formatii pline de staruri. Explicatiile sunt simple si pot curge lejer pana spre dimineata, dar nu isi au rostul. Dincolo de accidentarea lui Cristiano Ronaldo, de forma execrabila a lui Benzema, de nesiguranta lui James si de solitudinea lui Bale, Real Madrid a dus foarte greu mingea in fata, construind banal si usor descifrabil la mijlocul terenului print-un soi de “na-ti-o tie, da-mi-o mie” total inofensiv. Plictisul generat egal si conform de trupa lui Ancelotti nu transforma insa starea de fapt intr-o stare de disperare. Este abia startul sezonului competitional si este destul de evident ca echipa are serioase carente fizice si de comunicare.

Atletico a facut din nou ceea ce stie sa faca cel mai bine. Golul marcat extrem de repde de Mandzukic i-a surprins chiar si pe elevii lui Cholo Simeone, dar a fost suficient pentru ca gazdele sa sa infiga bine in gazon si sa deturneze cu lejeritate orice tentativa de atac blanco. Real n-a avut ocazii uriase, ceea ce e inspaimantator. De fapt, Real a avut un singur jucator care astazi a reusit sa joace ceva mai mult decat colegii sai si sa creeze pericol. James Rodriguez a ratat ocaziile cele mai importante ale “albilor” (trei la numar si toate mari), i-a pasat odata decisiv lui Bale (care a ratat de putin tinta din careu) apoi a fost inexplicabil inlocuit dupa pauza. La fel de inexplicabil pare si paradoxul general indus de acest duel: Real Madrid si-a propus sa atace si sa inscrie, dar n-a reusit sa creeze pericol, in timp ce Atletico nu si-a propus sa atace, nici sa inscrie neaparat, dar a ratat mai mult ca echipa lui Ancelotti. Raul Garcia (principalul protagonist al gazdelor) putea dubla sau chiar tripla avantajul echipei lui Simeone, dar bara sau nesansa s-au opus de fiecare data. Jocul pragmatic si ordonat al “ros-alb-albastrilor” a castigat insa si de aceasta data intr-o seara in care pe buzele tuturor fanilor din Paseo del Virgen, razbunarea a fost cuvantul de ordine.

Real Madrid nu mai poate cuceri in acest sezon toate cele sase trofee puse in joc, dar isi poate propune cucereasca tot ce a mai ramas de cucerit. N-o va face cu siguranta daca va continua sa joace in acest fel, dar este totusi putin probabil ca acest start de sezon sa ne ofere o imagine exacta a ceea ce va insemna gruparea blanco in acest an.

Atletico Madrid: Moya-Juanfran, Miranda, Godin, Siquiera-Gabi, Tiago-Raul Garcia (Raul Jimenez), Koke, Griezmann (Saul)-Mandzukic (Cebolla Rodriguez)

Real Madrid: Casillas-Carvajal, Varane, Ramos, Coentro (Marcelo) -Alonso, Kroos (Cristiano Ronaldo), Modric-Bale, Benzema, James (Isco)

Gol: Mandzukic, min 2

Arbitru: Fernandez Borbalan

Stadion: Vicente Calderon

Despre autor

Tags: , , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap