Bayern – Real Madrid 1-0. Madridul rotatiilor pierde Audi Cup 2015

Rafael Benitez a stiut de la inceput ca, desi este o competitie mai importanta din punct de vedere mediatic, Audi Cup ii ofera, totusi, sansa a doua meciuri amicale pentru a-si incerca jucatorii din lot. De aceea, desi a jucat finala cu o echipa mai in forma decat a lui, la ea acasa, cu absentele lui Cristiano si Benzema, Benitez nu a avut nicio problema in a-si roti piesele din echipa.

Astfel, Lucas, Denis sau Casemiro au intrat in aceasta seara pe Allianz Arena in postura de titulari. Ceea ce, stiind cum isi manageriaza loturile Benitez, nu este o situatie ciudata. Inceputul meciului a oferit cate doua ocazii destul de periculoase, de partea ambelor echipe. Kroos a fost primul care si-a incerat norocul cu un sut de la distanta, pentru ca, la cateva minute, Alaba sa zguduie bara portii lui Navas. Vestea rea pentru Real Madrid a venit la finalul primului sfert de ora. Pepe a ramas pe gazon dupa o ciocnire si a cerut ajutorul echipei medicale. Atat reactia jucatorului, cat si a lui Benitez, au fost identice: schimbare. In aceasta perioada a pretemporadei, cea mai mica accidentare poate fi recuperata imediat, cu mai multe sanse decat in timpul sezonului. Minutele au trecut, iar Real Madrid parea sa poata controla meciul. Jese, Lucas si Denis incercau, insa nu reuseau sa aduca pericol, in timp ce Isco parea clarvazatorul atacului, prin pase si conducerea jocului frontal, spre poarta adversa. Cele mai periculoase faze ale primei reprize s-au consemnat la final, insa ele au apartinut Bayernului. La prima dintre ele, sutul lui Muller a fost clar deviat de Ramos in bara portii lui Keylor, iar Real era salvata. Asa cum, la fel, Real a scapat fara gol primit la parada foarte buna a costaricanului, la un sut al lui Goetze, dupa o cursa excelenta a lui Costa, pe banda stanga.

Inceputul celei de-a doua reprize a a adus una dintre ocaziile mari de gol pentru Real Madrid. Cu un sut puternic si plasat, Kroos a cautat sa trimita mingea sub bara portii aparate de Neuer, dar o interventie excelenta a portarului german a facut ca Toni sa nu marcheze pe Allianz, la prima intalnire de dupa transferul sau la Real.

Benitez a continuat sa faca rotatiile pe care le avea in plan, fara sa ii pese de faptul ca este condus sau de felul in care se misca adversarul. Senzatia a fost ca antrenorul Realului a considerat meciul acesta exact ca pe un amical obisnuit din pretemporada, in timp ce pentru Guardiola parea ca este vital sa castige in fata albilor, deoarece a facut putine schimbari si si-a tinut oamenii de baza pe teren pentru foarte mult timp.

Daca Real a fost aproape de gol prin Kroos, si Bayern a ratat cu putin deschiderea scorului, la o ratare imensa a lui Lewandowski. Polonezul nu a reusit sa introduca mingea in poarta, dupa un sut puternic al lui Douglas si a trimis pe langa bara, cand parea mai usor sa marcheze decat sa rateze.

Finalul partidei a scos in evidenta cel mai bine diferentele de pregatire fizica dintre cele doua echipe. Bayern asalta poarta unui Real Madrid care se apara cu disperare, iar Keylor Navas a avut o gramada de treaba. Cand mai erau doua minute pana la finalul meciului, o lovitura libera obtinuta in lateral s-a terminat cu o pasa catre Lewandowski in careul mic. Polonezul a facut 1-0, iar Bayern Munchen a castigat trofeul Audi Cup.

Despre autor

Tags: , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap