Benitez: “Nici Cristiano Ronaldo si nici Bale nu mi-au cerut sa-i joc undeva anume”

Intr-un interviu acordat pentru realmadrid.com, Rafa Benitez a vorbit despre primele sale zile ca antrenor la Real Madrid. Benitez a vorbit despre sistemul de joc, despre transferuri, dar si despre viitor.

Cu cine a discutat dintre jucatori: “Cu majoritatea, cu totii s-au aratat dispusi sa munceasca foarte mult. Si Sergio si Iker, si Cristiano, Bale, Pepe, Varane…in fine, totii. Au fost discutii excelente intre noi, sunt multumit. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa le ascult opiniile, sa vad ce considera ei ca a mers prost anul trecut, sau ce a mers bine, care le sunt senzatiile, ce idei au pentru a imbunatati lucrurile”

Despre pozitia lui Cristiano Ronaldo sau Gareth Bale: “In privinta acestui subiect este clar ca nu ma pot pronunta inca. Trebuie sa fim impreuna,sa lucram impreuna si apoi vom decide. In ciuda a ceea ce se scrie in aceste zile in presa, nici Iker, nici Sergio,nici Cristiano,nici Isco si nici Bale nu mi-au zis ca ar avea vreo preferinta legata de pozitia in care vor juca. Nu am decis nici macar in ce fel vom juca. Insa e clar ca ei trebuie sa fie multumiti de rolurile in care ii voi distribui in teren pentru a putea sa dea cel mai bun randament”

Cum va arata Madridul lui Benitez: “Cum am spus si la prezentare: jucatori pe care ii ai la dispozitie prin calitatea lor iti decid felul in care vei gandi sistemul. Avem jucatori de o calitate ofensiva extraordinara, deci vom fi o echipa ofensiva. Trebuie insa sa facem o diferenta intre modelul de joc si sistemul de joc. Multa lume are impresia ca pozitiile jucatorilor in sisteme ca 1-4-4-2 sau 1-4-3-3 reprezinta un model de joc, dar nu este deloc asa. Modelul nostru de joc se va baza pe fotbalul ofensiv, pe control. Trebuie sa detinem controlul meciurilor, sa atacam plimband bine mingea, dar sa fim extrem de preocupati de a nu pierde balonul in zone importante pentru a nu scapa de sub control echilibrul defensivo-ofensiv. E nevoie de agresivitate pozitiva in jocul baietilor, e nevoie de o adaptabilitate completa la sistemul de joc. Vrem sa ne impunem fotbalul, insa e normal sa ne dorim sa avem si alternative, pentru ca vor fi situatii din care trebuie sa iesim. Este o diferenta,repet, intre modelul de joc, care in cazul nostru va fi unul eminamente ofensiv si sistemul de joc, care tine de pozitia jucatorilor pe toata suprafata terenului de joc”

Despre transferuri: “Danilo si Casemiro sunt jucatori care vor deveni importanti. Real Madrid munceste toata ziua pentru a ridica nivelul lotului si pentru a reusi sa ne indeplinim toate obiectivele, insa lasati-ma sa va spun cu sinceritate: lotul actual este excelent, este foarte greu sa aduci calitate peste ceea ce avem deja la dispozitie. Acest lot a castigat practic totul si ne-a demonstrat tuturor ce nivel are. Suporterii pot sta linistiti, pentru ca acest lot va avea nivelul de competivitate de care Real Madrid are nevoie”

Despre viitor si despre feelingul sau: “Stim ceea ce vrem si stim sa ne adaptam la diferite situatii.Am norocul de a avea langa mine colaboratori care sunt foarte bine pregatiti si care gandesc la fel ca mine. Real Madrid este cel mai mare club, are o echipa excelenta, exigenta este maxima, iar atentia indreptata catre acest club este totala. Eu am fost adus pentru a-mi asuma responsabilitati si o voi face. Sunt optimist, avem mijloacele necesare, capacitatea, pasiunea si devotamentul care ne pot ajuta sa ne indeplinim obiectivele”

Despre accidentari: “Ma preocupa situatia, toti antrenorii cred ca au aceasta preocupare. Din prima zi de lucru am avut clar in minte acest deziderat: toti jucatorii trebuie sa fie in conditii maxime de lucru. Este foarte importanta comunicarea si coordonarea dintre mine,stafful meu si corpul medical. Ma intereseaza doar ca jucatorii mei sa fie sanatosi, asta este cheia reusitei pentru noi”

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap