Benitez, primul antrenor nascut in Madrid care va antrena pe Bernabeu dupa Miguel Munoz

In 113 de ani de istorie, Real Madrid a avut 46 de antrenori, insa numai trei dintre ei au fost madrileni. Primul dintre ei a fost Paco Bru in 1934. Dupa el, Real Madrid a asteptat ca legendarul Miguel Munoz sa-si atarne ghetele in cui pentru a numi un nou antrenor nascut chiar in inima Capitalei. Dupa plecarea acestuia in 1974 nici un alt antrenor nascut in Madrid nu a mai prins banca gruparii madrilene, cu exceptia interimatului asigurat de Garcia Remon, fostul secund al lui Camacho. Insa Garcia Remon n-a fost niciodata o varianta sigura de pariat, era de asteptat ca el sa nu ramana in functie mult timp avand statutul de interimar.

In 2015 lucrurile se schimba insa, pentru ca Real Madrid va avea din nou pe banca un antrenor nascut in Madrid. Este vorba despre Rafa Benitez, cel care devine abia al patrulea tehnician originar din Madrid care va antrena pe Santiago Bernabeu. Succesorul lui Miguel Munoz va avea insa mult de furca pentru a reusi in sezoanele viitoare pe Concha Espina. Cu toate acestea, pasiunea sa il poate ajuta.

Rafa Benitez a vorbit despre originile sale pentru site-ul sau oficial: “M-am nascut in Aluche (n.r un carier din sud-estul Madridului situat intre mai celebrele cartiere Carabanchel si Casa de Campo), un cartier de oameni muncitori. Tatal meu, Francisco, era “colchonero”,un mare suporter al echipei Atletico Madrid. A inceput sa lucreze ca portar la un hotel, dar in final a ajuns Director pe mai multe lanturi hoteliere. Rosario, mama mea, a fost cea care m-a indreptat catre fotbal. Spre disperarea tatalui meu, am ales drumul pavat de mama: la 11 ani am inceput sa tin cu Real Madrid, echipa pe care mama mea o iubea”. Povestea de dragoste va continua incepand din acest an cu Rafa Benitez in rolul pe care si l-a dorit de peste 15 ani. Succes!

Despre autor

Tags: , ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap