Bienvenido a tu casa, Pipita!

higuain

El Real Madrid ha cerrado esta noche el fichaje del argentino Gonzalo Higuaín, hasta ahora delantero del River Plate, según ha informado el club madridista a través de un comunicado oificial que ha colgado en su página web. Se trata de un joven delantero argentino que siempre soñó con vestir la camiseta del Real Madrid. El ”Pipita” Higuaín, fue en la agenda de varios clubes europeos, entre ellos el Olympique de Lyon, AC Milan y Internazionale Milano pero el deseo del jugador era claro: “El Madrid es mi equipo de infancia!”. Asa suna stirea zilei de 14 decembrie 2006, in El Pais. In traducere: “Real Madrid l-a transferat in aceasta seara pe Gonzalo Higuain, pana acum atacant al echipei River Plate, anunta gruparea blanco pe site-ul sau oficial. Este vorba despre un tanar atacant argentinian care si-a dorit mereu sa imbrace tricoul lui Real Madrid. El “Pipita” Higuain a fost un nume pe agenda mai multor cluburi europene, printre care Olympique Lyon, AC Milan si Inter Milano, insa dorinta jucatorului a cantarit decisiv: “Real Madrid este echipa copilariei mele”

121 de goluri la echipa copilariei sale

Sosit in sezonul 2006-2007 pe Bernabeu, Pipita a ramas la Real Madrid pana in 2012-2013, perioada in care a strans 264 de partide pentru gruparea merengue. Nu mai putin de 121 de goluri a marcat Higuain in Spania in tricoul Realului, apoi a plecat pe 50 de milioane de euro la Napoli. Doua antrenamente i-au trebuit pentru a-l convinge pe Capello. Pentru ca una dintre marile sale calitati au fost insistenta. Niciodata, Pipita nu s-a dat batut, iar madrilenilor, am stabilit de mult asta, le place dictonul: “Nunca se rinde, siempre quiere ganar”.

Mentalitatea asta l-a cucerit pe Capello, care la 18 ani a solicitat clubului transferul sau de la River Plate. La primele doua antrenamente, Higuain a “muscat” din toti, dar pe Capello l-a dat pe spate cand, condusa la jocul scoala cu 4-1, echipa sa a avut o revenire de senzatie datorita lui Pipita: “A dat trei goluri si in timp ce colegii sai erau pusi pe glume, Higuain intra cu talpa la Emerson, ceea ce nu indraznea sa faca nimeni atunci la antrenamente”.

Pipita trebuia sa mearga la Castilla initial, asa cum a facut-o peste ani spre exemplu, Casemiro. Insa Capello l-a redirectionat rapid: “Ramai cu noi,dar pastreaza atitudinea asta”. Si a pastrat-o. Ba chiar a transformat-o intr-un adevarat spirit, iar Bernabeul a apreciat-o mereu. Dar Higuain n-a avut doar rautate si atitudine pozitiva. Calitatea sa era evidenta, iar publicul l-a apreciat rapid pentru incursiunile si golurile sale. “Mi-as fi dorit sa fiu mai tehnic, pentru ca imi placea enorm Ronaldo, El Fenomeno. El a fost idolul meu, iar inainte sa plece la Milan, pentru o luna m-am antrenat cu el. Ii urmaream fiecare miscare, il studiam, era fascinant cand avea mingea la picior.” avea sa recunoasca peste ani.

“Cand am plecat de la Real Madrid, am plans!”

Nu i-a fost usor sa o faca, dar trebuia sa o faca. A marturisit asta cand a ales Napoli, un proiect curajos, unde a fost dorit cu insistenta de presedinte si idolatrizat de fani. Transferul la Juve l-a transformat insa din inger in demon, pentru ca suporterii napoletani nu aveau cum sa accepte asta. A devenit insa cel mai scump transfer din istorie realizat intre doua echipe din Italia. Si a convins si pe Juventus Stadium, unde in 95 de meciuri a dat deja 55 de goluri.

Pipa
Higuain, pe Camp Nou in 2017

Higuain are sase trofee in cariera cu Real Madrid si alte patru in Italia, cu Napoli si Juve. A fost finalist la Cupa Mondiala din 2014 si golgeter in sezonul 2015-2016 in Calcio. Detine totodata recordul de goluri marcate intr-un singur sezon din Serie A. In septembrie 2017 a venit in Spania cu Juve pentru partida cu Barcelona. Echipa sa a pierdut cu 3-0, dar pe Camp Nou, Higuain a fost marele dusman. A fost fluierat la fiecare atingere de balon si 87 de minute s-a zbatut intre injurii odioase si fluieraturi. Vazut drept un madridista de alma, Pipita a suferit in Catalunya, iar cand a fost schimbat a facut semne obscene catre publicul catalan. S-a racorit.

Maine contextul va fi altul, iar Pipa se intoarce acasa. Va fi primit cu aplauze bine meritate. Va fi ovationat si aplaudat. Asa cum e firesc. Si-a castigat acest drept in urma cu mult timp. Bienvenido a tu casa, Gonzalo!

Despre autor

Tags: , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap