Câteva concluzii după pretemporada 2015-2016

Melbourne, Guangzhou, Shanghai, Munich, Oslo. Acesta a fost traseul parcurs de către Real Madrid sub comanda lui Benitez. Inițial, spaniolul nu dorea ca echipa să parcurgă atâția km, dar contractele fuseseră semnate cu mult înainte ca el să aterizeze la Madrid, deci nu a putut să se opună. Din punct de vedere financiar, clubul a ieșit pe plus cu 12 milioane. Adăugăm aici suma primită din transferul lui Angel Di Maria, și ajungem la o sumă frumușică. Bugetul pe an a lui Eibar sau Granada(am dat doar două exemple). Să trecem la criteriul sportiv. După un început timid în partida cu Roma, meci pierdut la penalty-uri, Real a început să arate tot mai bine. Victorii cu City, Inter și Milan, ultima fiind la penalty-uri. Ultimul meci(cel cu Valerenga) s-a jucat în Oslo, pe stadionul Ullevaal Stadion, scor final 0-0. Aaa, și de-aici am luat niște bani. 🙂

Cât despre jucători, cei care m-au surprins plăcut. În ceea ce privește poarta, Navas și Kiko și-au demonstrat valoarea. Cu mențiunea că primul a fost titular după un sezon în care nu prea a prins meciuri, iar Kiko abia ce a semnat cu Real. Eu sunt împărțit și sunt sigur că mai sunt fani care cred că ambii merită să rămână. Din păcate, odată cu venirea lui David de Gea, e clar că Navas va fi cel care va pleca. Din punctul meu de vedere e o situație win-win. Chiar dacă rămânem cu Kiko și Navas, chiar dacă rămânem cu De Gea și Kiko, dar de notat cum ne-am bătut joc de încă un portar după cazul Lopez masacrat de presă, în speță APAC.

Danilo e transferul verii în opinia mea. Îmi place că e un jucător cerebral. Știe când să atace, dar știe și când să se apere. Aici are un mare plus față de Dani, ceea ce mă face să cred că el va fi titularul de drept.
Odegaard. Cu Roma nu s-a evidențiat foarte mult, dar la Oslo a fost aplaudat la scenă deschisă. Încă nu se știe unde va juca din sezonul viitor, dar eu l-aș mai lăsa un sezon la Castilla și chemat la echipa mare din când în când.

Cheryshev și Vazquez. Ambii au demonstrat că merită să rămână. Chiar dacă vor fi rezerve, se așteaptă multe de la ei.

Jese. Revenit după o accidentare gravă, a fost pariul lui Benitez și nu a dezamăgit. Foarte bătăios, a înscris cu Inter plus cele două ocazii în partida cu Tottenham.

Mayoral. Și situația lui e o necunoscută, dar cel mai probabil va rămâne la Castilla. Recunosc că l-aș vrea la prima echipă.

Bale. S-au scris vrute și nevrute. Reuniuni secrete în care a cerut marea cu sarea, cum că l-a demis pe Ancelotti. După un sezon foarte slab în opinia celor care știu fotbal mai bine decât tot mapamondul, Bale a fost printre cei mai buni oameni ai Realului. Poate că sunt subiectiv, dar galezul are același număr de goluri ca și Ronaldo și Benzema. Sigur, golul cu Tottenham a fost unul norocos, după cum au zis mulți, dar nicicum nu e bine, așa că nu trecem mai departe.

Cât despre echipă, am încasat doar două goluri, unul nemeritat, și-asta din cauza arbitrului care a dictat un penalty inexistent în meciul cu City. Îmi plac foarte mult combinațiile pe spații mici. Dăm drumul foarte repede la minge, nu o lălăim în careu. Nu am luat niciun gol din fază fixă plus că rezistăm 90 de minute în picioare.

Un nou sezon stă să înceapă așa că…
“¡Pura vida! ¡Y hala Madrid!”

Despre autor

Tags: ,

Andrei Sida

Andrei Sida

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap