Cazul Isco » De ce cred ca Isco trebuie protejat, nu atacat

Se aude ca oficialilor blanco si catorva jucatori importanti din lot, nu le-a picat deloc bine ce a spus Isco despre Zidane, la finalul partidei Spania – Argentina (6-1). Informatia vine de la colegul Florin Codreanu si dezvolta in mintea mea o serie de intrebari, fara raspuns. Nu voi discuta insa despre ele, pentru ca e nici timp si nici loc pentru asta. Voi discuta in schimb despre Isco.

Spaniolul e un fotbalist minunat. Are sclipiri de geniu si este fotbalistul care place publicului, chiar si atunci cand face un meci prost. Problema lui Isco apare atunci cand Real Madrid pierde o minge sau un atac, pentru ca in acel moment, Isco dispare si in evidenta ies altii, muilt mai obisnuiti cu “caratul pianului”. Pentru un spectator neutru sau pentru fanul care iubeste fotbalul si Real Madrid, acest lucru nu e deranjant. Pentru antrenorul de la Real Madrid, acest detaliu conteaza, pentru ca se traduce printr-o inabilitate a fotbalistului, care nu poate compensa si defensiv asa cum i se cere. Iar aici Isco n-a avut o problema doar cu Zidane ci si cu Benitez sau Ancelotti.

Pe de alta parte, cred eu personal, ca nici macar aceste detalii nu sunt suficiente pentru a-i alunga lui Zidane increderea si simpatia pentru Isco. Zidane il place, a zis-o public si cand era Director Sportiv, chiar si cand a devenit antrenor secund. Nu exista dubii, din punctul asta de vedere. Fotbalistul Isco ii aduce pe undeva aminte de el, de jucatorul dezechilibrant, fantezist si vizionar. Prin urmare, Isco e intre primii 3 fotbalisti in mandatul Zidane ca minute in care a fost utilizat. Si asta spune multe, pentru ca Isco e jucator ofensiv, angrenat intr-o concurenta foarte, foarte serioasa.

Cel mai usor e sa credem ca Isco a gresit cu ceva fata de Zidane. La fel de usor e sa o facem pe interesantii si sa anticipam ce se va intampla cu Isco de aici incolo, dupa aceste declaratii destul de dure. Cand James Rodriguez a vociferat (mai putin) asupra faptului ca nu are un rol important la Madrid, Zidane a fost de neclintit. Cand Morata a facut acelasi lucru, Zidane a fost la fel de neclintit. Columbianul si prietenul lui Isco au fost ceva mai blanzi in declaratii, in timp ce Isco l-a atacat direct pe antrenor. Semn ca lucrurile nu sunt tocmai la locul lor.

Cu toate astea, si indiferent cat de usor ar fi sa credem ca stim ce s-a intamplat intre ei, eu personal va indemn sa nu sarim cu picioarele pe Isco. Mijlocasul andaluz are o calitate indiscutabila pe teren. In afara lui, cred ca ne-am pripi sa-l judecam pentru ca nu-l cunoastem. La fel si in cazul altor jucatori pe care suntem obisnuiti sa-i punem usor la zid, “din auzite” sau “din informatiile presei de casa”.

Parerea mea despre Isco e neschimbata. Eu de la Isco astept mai mult si astept sa vad mai des la Real Madrid din partea lui, un meci asa cum am vazut in tricoul nationalei. Cred in Isco si cred ca ar fi o uriasa greseala ca de la aceste declaratii sa se ajunga la repercursiuni grave. In plus, cred eu personal, ca declaratiile sale au fost si putin interpretate gresit. Ce vreau sa spun cu asta?

Cred ca Isco s-a referit la faptul ca Lopetegui i-a acordat o foarte mare incredere, chiar si atunci cand el era rezerva la Real Madrid. Detaliu foarte important pentru un fotbalist, trebuie sa recunoastem. In plus, acelasi Isco care a declarat ca “la nationala am increderea antrenorului, la Madrid nu” a continuat sa spuna “probabil ca nu am castigat-o inca si poate eu sunt problema ca nu am stiut cum sa-i castig increderea lui Zidane”. Multi spun ca Isco a fost ironic aici, dar eu cred ca Isco a fost enervant de sincer si direct. Si tocmai de aceea cred ca nu e normal, ca noi fanii, sa ne despartim de Isco, din pricina unor cuvinte gresit folosite sau intentionat interpretate gresit de “presa de casa”. Mai ales ca eu cred ca Zidane va stii cum sa procedeze in cazul mijlocasului sau. Si mai cred ca ceea ce va decide antrenorul va fi cel mai bine pentru club. Dar Isco trebuie protejat, inainte de a fi strans cu usa.

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap