Cele 5 nominalizari la titlul de jucatorul sezonului 2013-2014

Sondajul initiat de Realmadrid.com.ro s-a oprit asupra a cinci fotbalisti care au impresionat in acest sezon 2013-2014 pentru prima echipa a clubului. Alegerea n-a fost deloc usoara, tinand cont ca intr-un sezon in care Real Madrid a castigat Cupa Spaniei si Liga Campionilor, mult mai multi jucatori blanco au impresionat suficient de mult. Structura site-ului si asezarea in pagina nu a permis mai mult de cinci nominalizari. Iata care sunt cei cinci fotbalisti, de ce au fost alesi si pana cand puteti vota: 

Cristiano Ronaldo este golgeterul Uefa Champions League cu 17 goluri marcate intr-un singur sezon competitional, record fara precedent in istoria competitiei. Portughezul, motorul echipei lui Ancelotti, este totodata golgeterul din Primera Division si proaspat anuntat drept “Gheata de Aur” alaturi de uruguayanul Luis Suarez. Evolutiile sale constante si bune, cele 51 de goluri si 19 pase de gol reusite in numai 47 de partide, ne-au determinat sa-l nominalizam intre jucatorii anului pentru Real Madrid. 

Sergio Ramos este recunoscut printre fanii merengue din acest an, drept “Omul la Decima”. Prestatiile excelente din punct de vedere defensiv din Liga Campionilor si Primera Division, cele 7 goluri marcate in sezonul competitional recent incheiat, dubla de pe Allianz Arena si golul decisiv de la Lisabona, ne-au indreptat decisiv privirea spre fundasul nascut la Camas. Ramos este de asemenea fundasul central din La Liga cu cele mai multe pase de gol decisive in acest an.

Gareth Bale a avut un prim an la Real Madrid realmente fulminant. In ciuda numeroaselor probleme legate de pregatirea de vara, de transferul sau pe ultima suta de metri, de cele patru accidentari suferite si de mutarea intr-un nou campionat si intr-o noua tara, galezul s-a descurcat minunat. A marcat golul care a adus Cupa Spaniei la Madrid si golul prin care Real Madrid s-a desprins de Atletico in finala de la Lisabona. Totodata, cele 22 de goluri marcate si cele 19 pase de gol catre colegii sai demonstreaza constanta, calitate si clasa. Poate ca nu cifrele dicteaza in fotbal (desi acest criteriu este determinant dinaintea primului Campionat Mondial de Fotbal din 1930), insa un calcul simplu arata ca Gareth Bale a jucat 43 de meciuri in acest sezon si in 40 dintre ele a fost DECISIV si VIZIBIL fie prin gol marcat fie prin pasa de gol. In sezonul trecut la Spurs a jucat 44 de meciuri si a fost decisiv in 36 dintre ele, iar englezii l-au desemnat fotbalistul anului in Premier League. Noi n-am putut decat sa-l nominalizam intre cei cinci fotbalisti ai sezonului in viziunea Realmadrid.com.ro

Luka Modric traverseaza cel mai bun sezon al sau la Real Madrid si probabil cel mai bun sezon din cariera. Croatul este considerat de tehnicieni reputati precum Fabio Capello sau Arrigo Sacchi, cel mai bun fotbalist din lume in pozitia in care Ancelotti il joaca in acest moment. Date statistice despre sezonul sau puteti gasi AICI. Modric este jucatorul din Primera Division cu cel mai bun procentaj de pase reusite in treimea adversa, este fotbalistul cel mai cautat de catre colegii sai si totodata jucatorul pe la care trec cele mai multe mingi per partida. Lukita  a reusit 2 goluri si 9 pase decisive in acest an competitional. Modric mai are o alta calitate mai putin sesizabila: dincolo de cele 9 pase decisive de gol are in acest sezon competitional bifeaza alte 14 reusite la capitolul antepenultima pasa. Mai exact, prin cele noua pase de gol si 14 antepenultime assisturi, Modrici a contribuit decisiv sau direct la 23 dintre golurile madrilenilor in acest an competitional. Conform notelor acordate de cotidianul MARCA, Modric este al treilea jucator din lotul blanco la egalitate cu Angel di Maria.

Angel di Maria a facut un sezon mult peste asteptari intr-o pozitie in care la Madrid a jucat destul de rar. Argentinianul a bifat in acest sezon 52 de meciuri, a marcat de 9 ori si a pasat decisiv in 26 de randuri in cele 3742 de minute jucate. Fideo si-a pus serios amprenta pe evolutia ascendenta a echipei noastre in acest sezon reusind totodata sa faca cel mai bun sezon al sau de la transferul din Portugalia la Real Madrid.

Despre autor

Tags: , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap