Cifrele care dau de gandit | Ofensiva blanco e pe 10 in campionat, mijlocul paseaza decisiv de 4 ori mai putin ca cel al Barcei!

Sezonul din La Liga ofera cateva detalii statistice care subliniaza forma slaba pe care o traverseaza gruparea de pe Santiago Bernabeu. Daca defensiva nu sta deloc bine, probleme surprinzator de mari apar la nivelul liniei de mijloc si a celei de atac. Diferentele fata de ultimele sezoane sunt colosale pentru un club cu pretentiile Realului.

Doar locul 10. Acesta este locul pe care il ocupa Real Madrid intr-un clasament virtual realizat pe baza golurilor marcate de fotbalistii din ofensiva sa. Au o scuza: doar 27% dintre pasele coechipierilor lor sunt cu adevarat utile.

Din cele 20 de goluri marcate in campionat in acest sezon, nu mai putin de 7 sunt reusite de defensiva blanco! Sergio Ramos e lider incontestabil, dar majoritatea reusitelor vin de la punctul cu var.

La capitolul ofensiva, gruparea blanco este depasita ca eficacitate de echipe precum Levante, Deportivo Alaves, Girona, Real Sociedad sau Celta Vigo. Atacul madrilenilor a punctat in acest sezon de campionat de numai 9 ori. Prin comparatie, ofensiva marii rivale din Catalunya aduna 24 de goluri.

O diferenta semnificativa se inregistreaza si la nivelul liniei de mijloc. Real Madrid a marcat doar 2 goluri cu mijlocasii sai, in timp ce FC Barcelona are 8 reusite, la fel de multe ca liderul, FC Sevilla. Mijlocul madrilen, nu corespunde nici la nivelul paselor decisive. Doar 3 pase de gol aduna fotbalistii din linia mediana a echipei lui Santiago Solari, in timp ce FC Sevilla e lider la acest capitol, mijlocasii sai oferind nu mai putin de 11 pase decisive.

Atunci cand primeste gol prima data, Real Madrid nu castiga. S-a intamplat o singura data in acest sezon de La Liga ca echipa merengue sa fie condusa si sa castige cele trei puncte. In alte 5 randuri, Real Madrid nu a reusit sa intoarca partida. Barcelona e lider la acest capitol. Formatia blaugrana a fost condusa de 7 ori, in 3 randuri a castigat si in alte 4 situatii a reusit sa obtina un rezultat de egalitate.

Real Madrid este printre echipele din La Liga care nu a marcat nici macar o data din lovitura libera in acest sezon. In schimb, gruparea merengue este prima in clasamentul loviturilor de la 11 metri. Real Madrid a profitat de cele 5 penalty-uri dictate in favoarea sa. Fara ele, Madridul ar fi ocupat un rusinos loc 11 in clasamentul golurilor marcate in La Liga in acest an.

Nici la capitolul situatii de gol create, Los Blancos nu stau foarte bine. Trupa lui Lopetegui & Solari creaza in medie 4.6 ocazii de gol pe meci. FC Barcelona e lider cu 12.1 ocazii de gol pe meci, iar Sevilla si Celta Vigo sunt urmatoarele cu cate 7.8 si 7.6 ocazii de gol create pe meci.

In prima repriza, Real Madrid marcheaza extrem de putin. Doar 5 goluri are in campionat formatia merengue in primele 45 de minute ale jocurilor din La Liga. Barcelona marcheaza de doua ori mai mult in prima parte, si cu 7 goluri in plus in repriza secunda.

Despre autor

Tags: ,

MiticoReal

MiticoReal

Realul mi-a dat de toate. Si pentru asta il iubesc in fiecare zi cu mult mai mult. Sentimentul de apartenenta la acest club e unic si nu-l voi imprumuta nimanui. E doar al meu si asa o sa fie intotdeauna. Hala Madrid!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap