Conferinta de presa Carlo Ancelotti si Brendan Rodgers inainte de Real Madrid – Liverpool

Carlo Ancelotti

Antrenorii lui Real Madrid şi Liverpool au acordat obişnuita conferinţă de presă, înaintea returului de pe Santiago Bernabeu de mâine seară. Cei doi antrenori au vorbit despre calităţile adversarilor, dar şi despre propria idee de joc încercată în confruntarea care îi aşteaptă.

Carlo Ancelotti: „Dacă clubul este mulţumit de mine, mi-ar plăcea să continui munca la Real Madrid”

Bale: „E bine, însă ne confruntăm cu indisponibilitatea lui Coentrao, Carvajal, Jese, Illarramendi şi Khedira. Sunt în dubiu dacă să folosesc de la începutul partidei un jucător care vine după o accidentare pentru a oferi odihnă altuia. Voi hotărî mâine.”

Recordul lui Cristiano: „ Nu cred că se gândeşte la recordul lui Raul de goluri în UCL. Poate să îl depăşească mâine sau în meciul următor. E concentrat asupra echipei, nu la ideea de record.”

Planificarea pregătirii: „ Am făcut calculele, în aşa fel, încât echipa să fie ok. În general, în fotbalul de azi nu mai e timp pentru pretemporada adevărată, însă adevărul e că jucătorii îşi intră în formă doar jucând. Sperăm ca în martie-aprilie să fim într-o condiţie fizică foarte bună. Din acest motiv, este foarte importantă gândirea rotaţiilor de-a lungul unui sezon.”

Relaxarea jucătorilor: „ Nu mă tem de asta. Echipa îmi dă multă încredere, pentru că jucăm bine şi concentraţi. Am făcut o treabă bună cu Granada, iar acum ne gândim la Liverpool. Jucătorii ştiu, mai bine decât le-aş putea spune eu, că fiecare meci e un examen important, pentru că de fiecare dată putem să progresăm sau să dăm înapoi. Şirul lung de victorii e pozitiv, pentru că ne dă încredere, dar nimic mai mult. Se poate să mai şi pierdem un meci, însă profesionalismul acestei echipe este total.”

Accdentarea lui Carvajal: „ Are o mică leziune musculară. A făcut analize şi se va recupera într-o săptămână, ceea ce e excelent, pentru că vine pauza dedicată echipelor naţionale. Coentrao este în aceeaşi situaţie. Jese continuă să lucreze individual, însă încă nu ştim când va reveni pe teren.”

Cristiano este mai generos cu pasele decisive: „ Nu i-am impus eu să dea mai multe pase decisive în loc să tragă la poartă. Cred că este vorba mai mult de ambientul de la echipă, pentru că fiecare munceşte pentru colegii săi, iar el face acelaşi lucru. Îi place să paseze unui coechipier care se află într-o poziţie mai bună.”

Coentrao: „Fabio a revenit din Portugalia, unde a făcut recuperarea. Săptămâna asta face pregătire individual. În următoarele 15 zile se va alătura grupului la antrenamente şi va fi folosit ca anul trecut. Jucătorii ştiu foarte bine care este situaţia lotului, ştiu că nu pot juca toate partidele. Anul trecut, această rotaţie Marcelo- Coentrao a funcţionat foarte bine. I-am spus şi lui Marcelo că ştiu cât de greu e să nu fie titular într-o finală, dar că e important să fie mereu pregătit să intre în teren. Mă bucur că a înţeles, pentru că este un semn al profesionalismului lui Marcelo.”

Real va juca posesie sau va încerca pe contraatac? „Trebuie să avem aceeaşi atitudine şi acelaşi stil ca în meciurile de până acum. Este ceea ce am încercat şi anul trecut. Poate că la început nu ne-a ieşit foarte bine, însă acum, posesia noastră nu mai miră pe nimeni.”

Isco: „ Face totul foarte bine. Este un jucător cu o imagine foarte bună, are o calitate tehnică incredibilă şi acesta este motivul pentru care oamenii care iubesc fotbalul se bucură când îl văd jucând. Merită toate laudele pe care le primeşte şi nu mă miră că este atât de apreciat.”

Prelungirea contractului său cu Real: „ Nu îmi fac griji pentru asta. Habar nu am dacă preşedintele a vorbit cu jucătorii pe tema asta. Grija mea sunt ei şi mă simt foarte bine. O să fie timp să vorbim şi despre acest lucru, mai am un an şi jumătate de contract. Am mai zis că, dacă Real e mulţumit cu mine, mi-ar plăcea să continui munca la acest club.”

Echipa: „ Îmi place să vorbesc despre echipă, mai mult decât despre jucători, individual. Avem în lot fotbalişti foarte importanţi în ceea ce înseamnă fotbalul mondial azi. Fiecare dintre ei ştie cât de important este pentru grup, joacă bine şi sunt foarte concentraţi.”

La ce echipă s-a simţit mai bine ca la Real: „ În ultimul timp, echipa mă face foarte încrezător, însă e foarte greu să le spun jucătorilor când fac greşeli. E mai uşor să le găsesc punctele pozitive, pentru că acest mod de abordare oferă încredere. Ştiu că natura umană ne face să ne gândim mereu la lucrurile rele, însă trebuie să procedăm exact invers, să ne concentrăm pe ceea ce este bine.”

Balotelli: „ Se vorbeşte prea mult pe tema asta. Are calitate, este într-o echipă care încă resimte lipsa lui Suarez, iar antrenorul lui ştie ce are de făcut. Nu toate problemele lui Liverpool sunt din cauza lui. Schimbul de tricouri la pauză cu un rival (Pepe) e ceva obişnuit, eu nu mi-aş scoate un jucător pentru că a făcut acest gest.”

Cum îl descrie pe Cristiano: „ În toate conferinţele de presă mă puneţi să vorbesc despre el. E greu să găsesc cuvintele potrivite pentru a-l descrie. E un jucător fantastic şi un profesionist desăvârşit. Când poate juca, suntem aproape siguri că începem partida cu un gol avantaj. Poate că vi se pare o glumă, însă e adevărat.”

Brendan Rodgers: „ Cristiano e cel mai bun, însă îi au şi pe Benzema, Isco, Kroos…”

Cât de importantă este această săptămână, ţinând cont că Liverpool joacă cu Real Madrid şi Chelsea? „ E o săptămână importantă. Am jucat fluctuant până acum şi nu vrem să dezamăgim. Suntem încrezători şi concetraţi, am venit aici să facem un meci mare. Vedem acest meci ca pe o oportunitate, nu ca pe o ameninţare. Încă depindem de noi înşine să ne calificăm, însă mâine jucăm împotriva celei mai bune echipe din lume, probabil. Cred, însă, în şansele noastre de a câştiga această confruntare.”

Va juca Sturridge? “ Am venit la Madrid cu toţi jucătorii, pentru că meciurile cu Real şi Chelsea sunt foarte importante. Am cu mine şi jucătorii valizi, şi pe cei accidentaţi, însă e greu de crezut că Sturridge va fi în teren.”

Ce părere are despre Iker? E un portar vulnerabil? “ Nu cred, e un portar cu multă experienţăşi are calităţi importante. E un om de bază pentru Real şi naţionala Spaniei. Poate că a avut doi ani mai dificili, dar acum a redevenit portarul numărul unu, o legendă pentru Real şi selecţionata naţională.”

Ce îi lipseşte lui Balotelli? “ Munceşte mult şi poate că până acum nu a marcat golurile pe care toţi le aşteptăm de la el, însă acum trebuie să se adapteze la nevoile echipei. Adică să se pregătească bine.”

Cristiano este o maşinărie de înscris goluri. Cum îl poate opri? “ Vom juca împotriva întregii echipe. Probabil că Cristiano este cel mai bun jucător din lume în acest moment şi este într-o formă extrem de bună, joacă cu multă plăcere. Dacă îl întrebaţi pe el, sunt sigur că va spune că echipa e cheia spre victorie, nu un singur jucător. Madridul îi are pe Isco, Benzema, Modric, Kroos şi alţii, care formează o echipă foarte puternică în atac. Cristiano este catalizatorul acestui fotbal pe care îl joacă echipa. Vom avea mult de muncă pentru a-l opri.”

Şi antrenorul se obişnuieşte încă cu echipa. “ Şi eu învăţ încă, la fel cum o fac şi jucătorii mei. Nu vreau să mă mai gândesc la această adaptare, nu vreau să mă mai gândesc la paşii greşiţi. Anul trecut aveam alţi jucători, iar sistemul era adaptat în funcţie de ei. Acum avem mult de jucat şi puţin timp de gândire. O să ajungem la intensitatea de care avem nevoie, atât la nivelul presiunii, cât şi la nivelul pasei.”

Ce le cere jucătorilor săi la această partidă? “ Vom juca pe unul dintre cele mai mari stadioane din lume, terenul este foarte rapid, ceea ce e bine. Provocarea va sta în faptul că vrem să avem o evoluţie bună. Mai avem şanse de calificare, nu abordăm partida ca pe una pe care sigur o vom pierde. Pe Anfield am început bine şi singura problemă a fost faptul că am primit gol foarte repede. Trebuie să fim foarte compacţi şi să creăm probleme când avem balonul.”

Şansele de calificare sunt intacte? “ Desigur. Ştim că avem posibilitatea să mergem mai departe, însă nu ne-am închipuit niciodată că ne va fi uşor. Real este într-o formă foarte bună, pot surprinde orice mare echipă din Europa, însă noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru.”

A meritat schimbarea filosofiei ofensive a echipei? “ Apărarea noastră a fost criticată mult, însă e o chestie de omogenitate a echipei. Suntem, normal, frustraţi, pentru că ne dorim să fim mai buni. Am făcut câteva greşeli copilăreşti, însă nu foarte multe. Când îţi construieşti echipa în funcţie de profilul ofensiv, este normal că apar greşeli în apărare. Golul primit sâmbătă ne-a dezamăgit. Dacă vrem să facem performanţă, trebuie să facem câteva schimbări, însă filosofia ofensivă nu se va schimba.”

Despre autor

Tags: , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap