Consiliul director al clubului Real Madrid impartit: Rafa Benitez intre DA si NU

Acum doi ani, Florentino Perez s-a opus vehement inlocuirii lui Jose Mourinho cu Rafael Benitez. Acum doua luni, numele lui Rafa Benitez parea aruncat la numar in agenda clubului Real Madrid intre posibilii succesori ai lui Carlo Ancelotti. Astazi, Benitez, pare tehnicianul cu cele mai mari sanse sa preia fraiele gruparii de pe Concha Espina. Ce s-a schimbat in aceasta perioada?

Rafa Benitez este asa cum site-ul nostru a anuntat, sustinut frenetic de Directorul General, Jose Angel Sanchez. Mana dreapta a presedintelui Perez, pare sa-i fi induplecat pe cativa dintre membrii Consiliului Director cu argumente solide in ceea ce priveste numirea lui Rafa Benitez ca antrenor principal. Unul dintre primele puncte forte pe agenda lui Sanchez a fost faptul ca Benitez isi controleaza vestiarele cu autoritate: “Are personalitate, este greu sa te lupti cu el de la egal la egal. Insa stie sa-ti impuna respect, pentru ca altfel, daca nu simte ca lucrezi in aceeasi directie cu el, nu se sfieste sa te ignore total. Este un tiran in vestiar, seamana cu Mourinho la acest capitol” isi aminteste Mista, fostul atacant al Valenciei. Acelasi Mista spune: “Rafa nu va fi niciodata la fel de iubit ca Mourinho sau Ancelotti, insa va fi respectat! Iar asta nu e deloc un lucru simplu intr-un vestiar puternic”.

Pe langa acest aspect, Sanchez a evidentiat si alte calitati ale spaniolului: ADN-ul blanco (unul dintre putinele lucruri care il incanta pe Perez), nationalitatea si avantajul de a vorbi trei limbi straine, facilitatea cu care se va adapta in La Liga, calitatea de a fi reusit in cupele europene pe banca unor cluburi ca Liverpool, Valencia sau Chelsea, profesionismul staffului sau, care din punct de vedere al pregatirii fizice este recunoscut drept unul de top in fotbalul european (Benitez lucreaza de multi ani cu Paco de Miguel, considerat cel mai bun preparator fizic spaniol al momentului, curtat cu insistenta inclusiv de Federatia Spaniola anul trecut), stilul agresiv pe care il impune echipelor pe care le antreneaza precum si adaptabilitatea sa in functie de diferite loturi de jucatori sau cerinte ale clubului (a mers la Napoli unde a doborat recordul de goluri marcate in intreaga istorie a clubului intr-un sezon).

Cu aceste argumente Sanchez a convins din cate se pare unul dintre vicepresedintii clubului, Eduardo de Blas sa treaca de partea sa si foarte probabil si pe Luis Gomez-Montejano, Pedro Lopez Jimenez si Jeronimo Farre, membrii ai Consiliului Director si apropiati ai lui Tapias. In barca oponentilor par sa se afle numele grele: celalalt vicepresedinte, Fernando Tapias (cel mai apropiat dintre membrii Consiliului Director de Perez), fratele presedintelui Florentino Perez, Enrique Pérez Rodríguez precum si insusi presedintele Florentino Perez, care nu il considera inca pe Benitez o varianta ideala ca antrenor. Tocmai de aceea, “primele discutii cu Benitez purtate de oficialii lui Real Madrid s-au invartit in jurul ideii de disponibilitate, iar Benitez a raspuns pozitiv, fara sa stea pe ganduri”, ne-a confirmat jurnalistul Enrique Ortego in exclusivitate.

Astazi, Consiliul Director al clubului blanco, in frunte cu Florentino Perez si cu cei trei vicepresedinti Fernando Tapias, Eduardo de Blas si Pedro Jimenez, precum si Directorul General, Jose Angel Sanchez vor decide soarta lui Carlo Ancelotti. Daca italianul va fi destituit asa cum toata lumea anticipeaza, sansele ca Rafa Benitez sa preia echipa devin tot mai mari. Jose Angel Sanchez se afla in club de 15 ani si nu a coincis niciun moment cu perioada in care Benitez lucra la Ciudad Deportiva. Stie insa ca Benitez este crescut in filosofia acestui club, mai ales ca Rafa si-a inceput cariera de fotbalist la Real Madrid si a continuat-o ca secund al lui Vicente del Bosque si mai apoi ca principal la Castilla. Astazi, pentru Benitez poate fi o zi importanta!

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap