Cristiano aratandu-ne cat suntem de caraghiosi

Cristiano

Abia s-a terminat. L-a vazut tot Mapamondul. Din nou! E ca in Legenda Atlasului, cum spunea ieri un prieten. Un nou meci notabil, in circumstante foarte dificile. Spania – Cristiano Ronaldo 3-3! Iar Cristiano ne arata cu degetul pe toti. Si ne demonstreaza cat suntem de caraghiosi, cand ii contestam pretentiile si legenda!

Asta e Ronaldo! Capabil sa-si duca modesta nationala la un nivel supra realist, pentru a juca de la egal la egal cu cea mai puternica echipa nationala a lumii. Dar, asa e el: implacabil! Din nimic, iti marcheaza trei goluri. N-ar trebui sa va surprinda, pentru ca a marcat mai multe la Real Madrid decat a strans meciuri jucate. E unic!

Pentru inceput a scos un penalty, profitand maxim de faptul ca-l cunoaste perfect pe Nacho. L-a batut impecabil, asa cum a facut-o si cu Juve. Asa cum a facut-o la Milano. Asa cum o face intotdeauna.

Apoi, cand Spania juca cel mai bun fotbal al ei, a prins o minge pe 16 metri si l-a batut pe De Gea, probabil cel mai bun portar al lumii. A profitat desigur si de eroarea sa monumentala, dar asta nu-i diminueaza meritele lui Cristiano decat in mintea prostilor.

In ultimele minute, cand Portugalia ataca Spania cu aproape octogenarul Quaresma si perfect inutilul Andre Silva, Cristiano a obtinut un fault, dupa intrarea fotbalistului cu numarul 3 din nationala Spaniei. A executat lovitura libera intr-o maniera perfecta. Fara replica pentru orice portar de pe Planeta asta. Si de pe Planeta Extraterestrilor. A fost al treilea gol al serii pentru el. Stiu, nu pare mult, ca ne-a obisnuit cu asta. Dar credeti-ma, e enorm!

A marcat deja la al patrulea Mondial. La al 8-lea turneu final! Are 84 de goluri in echipa nationala. Cele mai multe dintre toti jucatorii inca activi in aceasta lume. Adica e golgeter all time la ora asta printre ei. La fel cum e golgeter all time in Uefa Champions League. La fel cum e golgeter all time in istoria celui mai mare club al lumii!

Pe de alta parte, Real Madrid e deguzstata ca Ronaldo a decis sa vorbeasca la Kiev despre el si viitorul sau. Acelasi Real Madrid nu vrea sa-i majoreze contractul ca si cum n-ar merita. Acelasi Real Madrid care de cand ma stiu fan a stiut mereu sa-si bata joc de legendele sale. Nici macar nu conteaza numele. Acelasi Real Madrid care il cauta pe Neymar, pentru a-i propune zeci de milioane pe an. Un Real Madrid, al carui rival, Atletico Madrid tocmai si-a prelungit starul (Griezmann) si-l plateste mai bine decat o face Real in cazul Ronaldo. Griezman, aflat la a cincea marire de contract in 4 ani de zile. Messi e la a opta sau a noua, am si pierdut sirul. Si noi ne ofuscam la Ronaldo??? Mizerabil! Si ridicol!

Intre timp, Cristiano nu se opreste din recorduri. Nu se opreste din a castiga trofee. Si nu, nu se opreste din a marca goluri pentru Real Madrid, pentru Portugalia. Pentru fotbal! Ce trebuie sa faca mai mult Cristiano pentru a fi apreciat, recunoscut si apreciat asa cum merita de clubul asta? Din punctul meu de vedere nimic. E randul altora sa faca! Pentru ca da, Real Madrid e mai presus de toti si de toate: dar Real Madrid n-a avut si nu va mai avea niciodata un fotbalist precum Cristiano. Iar cine sustine contrariul va fi judecat in timp de fotbal. Sportul asta e cel mai bun si corect judecator.

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap