Cristiano Ronaldo: “Dacă eram eu conducător, nu făceam lucrurile în felul acesta!”

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a participat la un eveniment publicitar lunea aceasta, pe circuitul Jarama. Portughezul, care nu a putut juca pentru Real Madrid în meciul de pe Anoeta, a facut o tură cu Jason Button pe pistă şi a analizat dur înfrângerea echipei sale.

Ai mai trăit o senzaţie asemănătoare celei din maşina de curse?
E diferit, e o încărcătură impresionantă de adrenalină, diferită de cea pe care o simt când marchez un gol. Îmi plac lucrurile astea şi m-am distrat nemaipomenit cu Button.

Cum te simţi?
Sunt bine, mă recuperez. Fac tratamente toată ziua, ieri am început să alerg. Sunt muţumit de cum evoluează lucrurile, sunt pe drumul cel bun.

Ai hotărât să te protejezi.
Nu am avut parte de pregătirea de care trebuia în pretemporada, din cauza micilor mele probleme de sănătate nu m-am putut antrena cum se cuvine. Mă simţeam bine când am început meciul cu Sevilla, apoi am făcut un pas înapoi. Nu e nimic grav, o să treacă. Am încredere si sper ca într-o săptămână voi fi la cel mai înalt nivel.

Cum ţi se pare Chicharito?
Este încă un jucător care vine să ajute echipa. Sper că se va adapta uşor, că ne va ajuta şi că totul va merge bine pentru el. Suntem bucuroşi că a venit.

Cum ţi s-a părut echipa? Te-a surprins?
Normal că m-a mirat, a fost un meci foarte ciudat. Eram în avantaj şi lucrurile mergeau bine la 2-0, în primele 15 minute. Apoi, lucrurile s-au schimbat. A fost o lecţie din care trebuie să învăţăm că un meci nu se câştigă jucând doar 20 de minute. Trebuie să luptăm până la final, să fim serioşi până la capăt, iar aseară nu am fost aşa. Am plătit scump, am luat 4 goluri, nu am fost competitivi şi buni în joc. Sper că această întâmplare ne va servi ca lecţie pentru viitor.

Cum a fost să vezi meciul acasă?
Am fost foarte supărat ieri, însă mi-a trecut.

Se va schimba stilul lui Real odată cu plecarea lui Di Maria şi a lui Alonso şi venirile lui Kroos şi James?
Se va schimba, sunt jucători diferiţi, însă se poate schimba în bine sau în rău. Sper să fie o schimbare pozitivă. Sunt jucători de un nivel foarte înalt, e normal să se adapteze şi să ajute echipa să câştige. Normal ca Di Maria si Alonso erau jucători foarte importanţi, însă acum avem alţi oameni şi va trebui să fim mulţumiţi cu ei. Sunt sigur că lucrurile vor merge bine şi că echipa va fi la un nivel foarte înalt.

Eşti deja de mult timp la Real şi, practic, eşti unul dintre căpitani. Ai fi schimbat toată echipa după ce s-a câştigat La Decima?
Am o opinie foarte clară, însă trebuie să mă gândesc înainte de a vorbi, pentru că ceea ce zic, a doua zi e pe prima pagină a ziarelor. Nu îmi doresc asta. Însă, dacă era după mine, aş fi făcut lucrurile altfel. Fiecare are o părere şi e liber să şi-o exprime. Dacă preşedintele crede că e mai bine pentru echipă să aducă nişte jucători şi să ii lase pe alţii să plece, trebuie să respectăm această decizie şi să îl susţinem.

Sezonul e de abia la început şi trebuie să avem încredere în această echipă.
Sigur că da, au trecut de abia două etape. Nu e cazul să dăm alarma. Trebuie să fim liniştiţi şi să muncim. Avem trei sau patru jucători noi, Mondialele ne-au afectat în plan fizic, fotbaliştii au venit târziu şi nu au avut parte de o pretemporada bună. Cred că o să ne fie mai greu, însă sunt convins că vom face un sezon bun.

Cum se descurcă Ancelotti în această situaţie?
Are foarte multă experienţă şi ştie bine de ce are nevoie echipa şi de ce nu. Am pierdut un meci, dar nu trebuie să ne panicăm. Trebuie să îl lăsăm pe mister să lucreze în linişte, de abia am început sezonul şi trebuie să ne vedem de treabă cu capul sus. În curând o să înceapă şi Champions. E clar că trebuie să ne îmbunătăţim jocul.

O să joci în derby?
Da, voi fi ok.

Echipa se va afla sub presiune, având în vedere infrângerea din etapa trecută.
Când nu e presiune la Madrid? Spune-mi o partidă în care nu jucăm sub presiune. E o parte a acestui club, nu se poate altfel.

Care sunt echipele favorite pentru Champions şi La Liga?
Ca întotdeauna, echipele mari. Le văd foarte puternice pe Barcelona, pe Real Madrid, pe Chelsea, Atletico, Bayern Munchen…cam aceleaşi echipe din fiecare an. Sper însă să câştige tot Real Madrid şă să fie prima echipă care păstrează trofeul. O să muncim din greu şi o să vedem dacă se poate.

Al treilea Balon de Aur pentru tine?
Mai sunt 3-4 luni până atunci. Prioritatea mea e să revin la forma fizică optimă. Premiile individuale sunt mereu o consecinţă a muncii colective. Am încredere, mă simt bine, mă recuperez bine, iar echipa va juca bine. Despre Balonul de Aur vom vedea mai încolo.

Ai ca obiectiv să joci în derby?
Da, obiectivul meu este să joc mereu în următoarea partidă. Şi voi fi acolo, sigur.

Bernabeul v-a fluierat împotriva celor de la Cordoba. Ce fel de primire crezi că vă aşteaptă?
Când o echipă nu joacă bine, oamenii se manifestă cum consideră de cuviinţă, aşa că trebuie să e respectăm decizia. Normal că nu ne simţim bine când suntem fluieraţi, însă fiecare face ce vrea, deşi nu cred că este cea mai bună modalitate de a ajuta echipa. Ştiu însă că la Madrid aşa a fost mereu să lucrul ăsta nu se va schimba. Trebuie să ne obişnuim şi să le demosntrăm fanilor că se înşeală, aşa că trebuie să jucăm mai bine. Adevărul e că nu jucăm deloc bine acum. Trebuie să schimbăm acest aspect pentru ca toată lumea să fie unită, din nou.

Despre autor

Tags: , , , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap