Cristiano Ronaldo eroul lui Erik

Cristiano Ronaldo, Real Madrid
Cristiano Ronaldo, Real Madrid
Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Cristiano Ronaldo fascineaza, dar e, in mare parte, necunoscut sau prizat intr-o formula falsa, de un public partas la o deformare pioasa. Cei care il admira il considera un fotbalist unic. Ceilalti il considera un arogant precoce, care pune un accent deosebit pe imaginea sa. Oroglios si valoros, Ronaldo nu tine insa sa fie perceput drept un erou. Pe el eroismul il jeneaza, nu vrea sa fie perceput astfel. Prefera sa fie considerat un tip “celebru si bogat”, mandru si fara inima. In realitate, nu e asa. Nu este deloc asa…

Lui Erik Ortiz Cruz putin ii pasa de toate aceste detalii. Are numai 10 luni si nu poate intelege nimic din ceea ce i se intampla. Nu poate intelege de ce zilnic e intepat de niste oameni in halte albe, de ce parintii sai scufunda saloanele in lacrimi, de ce lumea pentru el inseamna doar un pat de spital si trei perfuzii arteziene zilnice. Displazia corticala difuza, boala care l-a inconjurat cu brutalitate pe micutul Erik, este o malformatie cerebrala grava, de care micutul evident nu e constient chiar daca ajunge sa aiba chiar si 30 de crize de epilepsie pe zi. Singura salvare pentru copil este o operatie prin care sa i se inlature partea afectata din creier.

Familia Ortiz a vandut aproape totul. A incercat sa stranga fondurile necesare pentru ca micutul Erik sa poata in curand sa le rosteasca numele. Adevarul e crunt si dureros si mai ales: e vizibil. La fel de vizibil precum boala pe care medicii i-au detectat-o micutului. Licitatiile pe care le-au deschis membrii familiei Ortiz n-au adus suficient de multi bani astfel incat Erik sa poata fi operat. Disperat, tatal baiatului a alergat dintr-o parte in alta marturisind mai tarziu ca: „Daca cineva imi cerea atunci sa omor un alt om pentru o suma care i-ar fi salvat viata baiatului meu, as fi facut-o fara sa ma gandesc”. Inainte de a-l cunoaste pe Cristiano, tatal lui Erik parea un soldat care rupe frontul cu o decizie nebuna, de neinteles, insotita de noroc si umbrita de riscul enorm al autodistrugerii. Asa suntem noi oamenii, subestimam mereu rezerva de hiperrealitate din interioarele semenilor nostri. Si o jignim, foarte-foarte des, echivaland-o cu o surpriza sinistra. Astazi, este un parinte optimist.

Distrus de ceea ce i se intampla, tatal baietelului, disperat, i-a cerut lui Cristiano un tricou, la finalul unui antrenament al starului portughez. „Vreau sa-l vand la licitatie, ar insemna enorm pentru familia mea, pentru Erik, sa putem vinde un tricou de-al dumneavoastra. Daca se poate sa fie purtat, e cu atat mai bine”. Cristiano s-a crispat. Omul fara masca de erou a facut cadou familiei Ortiz tricoul visat. Doua zile mai tarziu, lacrimile de tristele ale mamei lui Erik s-au transformat in lacrimi de fericire. Un apropiat al lui Cristiano Ronaldo s-a prezentat la spitalul transformat in domiciliu de familia Ortiz si le-a inmanat un cec in valoare de 60.000 de lire sterline. Mai mult, omul le-a transmis ca Ronaldo si-a luat angajamentul ca va suporta testele periodice la care copilul va fi supus de 3-4 ori pe an si care valoreaza fiecare in jur de 6000 de lire. Pentru Erik viata abia acum incepe, pentru Cristiano viata va continua intr-un mod curios, dar nu inexplicabil, iar legenda care il insoteste va continua si ea sa il dubleze.

Despre autor

Tags:

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap