Cum pot gresi 57 de milioane de euro…

“Intre 1 iulie si 31 august trebuie sa-i vindem si pe tata si pe mama” spunea in urma cu cativa ani un celebru impresar spaniol. Adevarul este ca in aceasta perioada, zvonurile cresc de la o zi la alta, o sumedenie de nume sunt vehiculate in stricta legatura cu echipe importante, iar presa profita si incearca sa vanda. In ultimele doua zile Real Madrid “era interesata” de Fernando Llorente, Kevin de Bruyne, Paul Pogba, Aguero si William Carvalho. Saptamana trecuta, Ricardo Rodriguez era ca si transferat pe Bernabeu, necunoscutul Ghoulam astepta contractul vietii, in timp ce Lucas Biglia astepta ultimele detalii ale mutarii sale de vis.

In fotbal, e drept, totul se poate schimba de la o zi la alta, iar o accidentare de ultim moment poate detuna o bomba fara precedent. Dincolo de toate variantele vehiculate, Florentino Perez isi vede linistit de treaba. Real Madrid are un lot de 28 de jucatori dintre care Marcos Llorente, Borja Mayoral si Martin Odegaard se vor intoarce la Castilla, pentru a reveni cand e nevoie de ei la prima echipa. Raman exact 25 de jucatori dintre care unul este Marco Asensio, jucator pe care Benitez ar vrea sa-l pastreze, iar celalalt este Lucas Silva, care cel mai probabil va pleca. Pentru un posibil transfer exista maxim doua locuri disponibile, iar pozitiile de acoperit, la prima vedere, lipsesc. Real Madrid 2015-2016 are astazi, 16 august 2015 trei portari (doi de top si un canteran de nivel inalt), trei variante de fundasi dreapta, patru variante de fundasi centrali, trei variante de fundasi stanga, patru variante de mijlocasi centrali, patru variante de extrema dreapta, patru variante de extrema stanga, patru variante de mijocasi centrali ofensivi, trei variante de varf clasic, patru variante de atacanti. In toata aceasta adunare, exista in continuare macar cinci zvonuri pe zi legate de posibile sosiri, iar fanii care ieri erau nemultumiti ca Florentino Perez risipeste sume uriase pe piata transferurilor, astazi sunt suparati ca Real Madrid n-a bifat niciun “transfer galactic”.

In urma cu un an, intrebat in direct la Punto Pelota, daca s-a gandit vreodata sa paraseasca Real Madrid agasat de imaginatia si rautatea presei sau afectat de decesul sotiei sale, presedintele blanco a explicat: “N-am nevoie de toate aceste motive, ca presedinte al Realului, cand te trezesti, primul lucru la care te gandesti este sa renunti. Pentru ca mereu vor fi milioane de oameni care se pricep mai bine ca tine. Sau cel putin asa cred ei”.

Florentino Perez a investit in campania din aceasta vara 57 de milioane de euro (cu tot cu transferul lui Danilo). 57 de milioane reprezinta bani adevarati in superbusiness-ul dur si instantaneu al burselor. Pentru multi, aceasta suma e un nimic. Aceiasi multi care atunci cand presedintele investeste banii astia intr-un singur jucator, il acuza fara substrat ca e un “cheltuitor” nu un om de fotbal. Banii aruncati pe fereastra sunt o problema nationala pentru presa centrala de la Madrid atunci cand calul de bataie e presedintele care le-a retras acreditari si le-a interzis prezenta sau reclama pe Bernabeu. Dar cand banii nu sunt aruncati pe fereastra, presa centrala transforma intr-o problema nationala lipsa achizitiilor de marca si imposibilitatea aruncarii banilor pe fereastra. Nu mai departe de ieri, in aceeasi zi, Marca si AS au facut un calcul stupid asupra transferurilor galactice ale presedintelui. De fapt calculul nu era stupid ci ideea in sine. Atacul gratuit si tot mai evident al curentului antiflorentinist continua si va continua pentru mult timp de aici incolo. Jucatorul adus in urma cu doi ani de Perez, Gareth Bale, a adunat la o prima strigare 52 de articole impotriva sa incepand cu 21 februarie si incheind cu 1 august in AS. 52!! In toata aceasta perioada niciun articol nu pozitiv, dar macar corect. Tot ce a facut acest fotbalist in sapte luni “a fost rau”. Tot ceea ce face Florentino Perez de trei ani “este rau”. Nu vreau sa amintesc de James, maltratat in primele zile de transferul de la Monaco si aclamat in timp de toata presa centrala drept o mare lovitura. Oare ce se intampla daca mijlocasul columbian traversa o perioada proasta ca Bale? Oare ce se va intampla daca o va traversa anul acesta? Oare il mai imbraca Marca “in aur”…la propriu si la figurat (remember coperta cu James imbracat in aur)…

Dar marea problema este ca tirajele scad, stirile sunt din ce in ce mai putin concludente, oferta cotidianelor centrale tot mai slaba, acreditarile lipsesc in continuare la evenimentele mari (stiti voi, alea care produc), reclama ramane interzisa, iar ultimul transfer “nimerit” de AS a fost cel al lui … Bale. Bine, dupa ce il anuntase BBC.co.uk. Altfel, sa vina Ghoulam, Llorente, Aguero, Biglia…

Despre autor

Tags: ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap