Despre linșajul mediatic la care este supus Florentino Perez

Browse By

Salutări! Ca să fim înțeleși de la început. Acest articol nu are ca scop denigrarea lui Iker, mitul Iker, legenda Iker, etc. Nu, pur și simplu, de a spune anumite lucruri pe care mulți le știu, alții care nu le știu și alții care știu, dar preferă tăcerea. Încă ceva. Perez nu e tata, bunicul sau unchiul meu, dar s-au spus multe lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea, așa că am simțit nevoia să intervin.

Nu dețin adevărul absolut, dar unele chestii le știu, așa că-mi permit. Știu că voi omite anumite chestii, dar vreau doar să punctez esențialul.
P.S. Nu am primit niciun ban de la Perez, așa că lumea poate să stea liniștită.

Povestea pleacă în felul următor. După cum bine știți, acum câteva zile, clubul a emis un comunicat oficial prin care ne anunța plecarea lui Iker Casillas. De-aici și până la un război desfășurat pe câmpul online, nu a fost decât un pas. Mulți s-au grăbit să arunce în Perez cu tot soiul de cuvinte, să-i ceară demisia(apropo, Perez nu vă vede mesajele) și să-l facă în fel și chip. Oameni care vorbesc din auzite, de pe la TV, ziar, online. Cine zice că presa nu are capacitatea de a influența o persoană, se înșeală. Din fericire, mai sunt și oameni, jurnaliști care sunt cerebrali, nu scriu la comandă și nu au pretenția ca lumea să stea gura cască la articolele lor. Mai departe. Iker a apărut singur la conferința de presă, cu un discurs și câteva cuvinte în calitate de fost jucător al Realului. Stop. Postalâcii abia au așteptat acest moment ca să-i mai trimită lui Perez o serie de înjurături. Dragii mei, Perez i-a propus lui Iker o ceremonie ca oamenii, deoarece merita, exact precum cea de ieri, dar ghiciți ce? Iker a refuzat. Nu știu motivele, dar îmi permit să-l citez pe Jorge Calabres, un jurnalist foarte apropiat de Real. ”En su despedida, Casillas se refugió en sus palmeros. Se fue solo, sin directivos ni copas ni aficionados. Solo con los aplausos de sus amigos periodistas. El final que quiso.”

Ieri, Iker a apărut, din nou, în fața jurnaliștilor, de data asta, alături de Florentino Perez, care a răspuns tuturor întrebărilor adresate de cei prezenți în sală. Revenim la postalâci. Credeți că s-au domolit? Nici vorbă. La un moment dat, o doamnă blondă (îmi scapă de unde era) l-a întrebat pe Florentino Perez de ce l-a apărat de atâtea ori pe Bale, dar pe Iker nu, când acesta era făcut topo. Perez i-a răspuns, dar postalâcii(o să vedeți acest cuvânt de multe ori), tot nu au fost mulțumiți. Dragii mei, Perez e recunoscut pentru faptul că nu apare zilnic, săptămânal, cum majoritatea dintre voi ați vrea. Personal, nu cunosc un președinte, conducător de club care să apară des la TV. Dacă cineva are un exemplu, e binevenit să-mi zică. Stați că n-am terminat. Nu știu cât de neapărat, între ghilimele fie spus, a fost Iker, având în vedere povestea cu Diego Lopez, Navas, Vecchi, Hierro, Guti, dar asta nu trebuie spus, deoarece dăunează grav imaginii lui Iker.

În ceea ce urmează, îmi voi dedica timpul pentru prietenii noștrii din presă. O să încep cu AS, cei care au fost cei mai vehemenți la adresa lui Perez cu tot soiul de articole. Nu știți cine sunt băieții de la AS? Vă explic eu. AS face parte din trustul PRISA, care pe lângă ei, mai au și ziarele El Pais și Cinco Dias. Din informațiile mele, toate trei la un loc vând zilnic peste 600.000 de mii de exemple, dar să ne raportăm la AS, care vând în medie peste 220.000 de exemplare. Și de-aici, începe frumosul. Director la AS este un nene, pe numele său Alfredo Relano. Mai precis, e director din 1996. Numele nu vă spune multe, și nici nu îmi voi irosi timpul pentru a-l caracteriza, dar ceva știu. În 2002, marele Zidane aducea a 9-a Ligă pentru Real printr-un gol fabulos. Paranteză. Am amici, care nu sunt fani Real, dar când discutăm despre fotbal, le strălucesc ochii când își aduc aminte de acel gol. Zizou a fost un jucător mare, nu mai e cazul să o zic și eu. Vreți să știți ce a zis domnul Relano despre acea finală?

Asta pentru cei care zic că AS-ul e ziarul Realului. Dar nu am încheiat, că după aia postalâcii vor zice că pentru un articol facem atâta tam-tam? Tot la AS e un nene, pe numele său Tomas Roncero. Un domn care l-a înjurat pe Ancelotti când acesta a aflat că urmează să semneze cu Real, iar după La Decima, îi scria scrisori de dragoste. Tot el, pe vremea lui VDB, îl critica pe Perez deoarece acesta l-a dat afară. Uitați cât de mult l-a iubit Tomas pe VDB. Aveti link AICI

Încă o paranteză. Citiți din nou un articol scris de Jorge Calabres despre Real și ceea ce se întâmplă de ceva vreme (articolul il gasiti AICI Mai aveam ceva de zis despre Roncero. În cadrul emisiunii El Chiriguinto, la care distinsul domn e invitat mereu, a luat cuvântul un fan, care fie vorba între noi doi, l-a cam pus la punct. 🙂

Trecând mai departe, nu doar ziarele din Spania și-au acordat timp să scrie despre acest subiect, care e unul de maximă importanță. Ziare precum The Guardian, L’Equipe au avut câte ceva de zis. Credeți că au fost mai buni? Nici vorbă. Ambele sunt foarte respecte în țările lor(le mulțumesc lui Adrian, Ionuț și Gabriel care m-au ajutat cu informații). Aici îmi mai permit o paranteză. Presa din Anglia e foarte tăioasă când vine vorba de Spania, nu doar Real. Nu-ți trebuie 4 facultăți de body language sau de interpretare a scrisului ca să-ți dai seama că aproape fiecare articol scris de cei de-acolo e ori răutăcios sau pur și simplu ironic. Spre final, ca să nu vă plictisesc, am decis să punctez chestiile care mă deranjează, dar m-am luat cu vorba, așa că mă scuzați. Tot presa ar trebui să vorbească despre partea lui Iker pe care mulți nu o cunosc. Conflictul cu Guti, incidentul cu Hierro. Citez: “In the locker room, as the result of the front page of a newspaper”

(Laughs). Yes, that too. There were two incidents. When I was younger, I used to take the metro to get to training; I would go from Móstoles to Begoña (a stop on Madrid’s metro line), which is next to the Hospital La Paz. At that time, the team wasn’t doing so well in the Liga, so the journalists were looking for morbo. So they published a report about me entitled “from the Ferrari to the metro” [it’s here in case you’re interested; I remember it well. But sadly enough, my dream of running into Iker on the Madrid metro never came true. The subtitle says, “the goalkeeper symbolizes the change in mentality”]. When I strolled into the locker room, Hierro threw the newspaper on top of me and said (Iker imitates Hierro’s accent), “but this, this is going to ruin us.” I was like joder, what’s going on, what did I do, I just came here on the metro.

There was another time when we won the Liga, and I took a picture of myself with Cibeles (Iker imitates taking a self portrait). I gave the photos to some media outlets and they published them the next day. Fernando was very upset. But you learn from everything.

Mulți mi-au zis că Hierro s-a luat degeaba de Iker. Oare? Dar cel mai mult și cel mai mult, ar trebui să vorbească cum Iker, căpitanul de-atunci, înaintea meciului cu Barcelona, a trimis un mesaj prietenilor apropiați prin care zicea că citez: ”Con esta alineacion, vamos a rezar.”. În traducere, cu acest prim 11, trebuie să mergem să rugăm. Nu știam că Iker e și analist sportiv. Dacă e așa, atunci să mă iertați. Cineva îmi zicea că bine a făcut deoarece am pierdut acel meci și că Iker vroia să tragă un semnal de alarmă. Ok, așa să fie. Stau și mă gândesc. Cum a înțeles mesajul lui Hierro, dacă el a furnizat în continuare materiale presei? De cercetat.

O altă chestie despre care presa nu scrie. Pardon, nu a vrut să scrie. Despre cum Diego Lopez a fost făcut praf și pulbere în presă, ca să plece mai repede. Asta nu se mai zice? Nici vorbă, dăunează grav sănătății. Sunt întrebări pe care mulți nu și le-au pus, ori nu au vrut.

Dar stați că mai am una. Tot Perez a fost criticat că i-a făcut pași lui Raul. El și Mourinho. Serios? Mourinho după ce a aterizat la Madrid într-o declarație.

“I spoke with Raul already this morning”, Mourinho admitted. “I have not wasted any time. I had breakfast with him at Valdebebas and spoke with him. And between coach and player, the press will not enter.”

“I do not want to say anything about Raul because I have not yet spoken with the club about it,” said Mourinho in his press conference today.

“I arrived today and have not yet done anything for Real Madrid. I am not in Real Madrid’s history; Raul is and I need to respect that. I need to be honest, I cannot treat him as I would any other player.”

Iar Raul îl completează zicând că. “It was my decision to leave,” he said later. “Mourinho wanted me to stay.” Eu nu văd nimic despre Perez, Mourinho că i-au făcut pași.

Ce mă deranjează foarte tare în zilele astea. Perez nu e perfect, să fim înțeleși. Ca fiecare om, a greșit. Cel puțin, de când e la club, dar să-i pui în cârcă anumite chestii, nu mi se pare corect. La fel, presa ar trebui să fie obiectivă și să ne zică cum Iker, cel care a plecat cu coada între picioare, nu mai avea nicio relație cu Diego Lopez, deoarece credea că e omul lui Mourinho. Despre cum Iker mințea într-un interviu că are o relație excelentă cu el, dar pe tunel nici nu-l saluta. Aici e interviul. Poate pare stupid(cum tot la fel au ținut unii să-mi zică), dar adevărul vorbește de la sine).

Vorbeam despre manipulare? Uitați aici cum Deportes Cuatro, un alt ziar care iubește Madridul una zice, și alta face.

Stați așa. Ce avem noi aici? Uitați ce relație există între presă și fani:


Și pentru că trebuia să o fac, câteva cuvinte despre Iker. Are tot respectul ca legendă. Dar ca om, nu. E părerea mea, poate că pe mulți îi va deranja, dar nu mă puteți spânzura în Piața pentru asta. Da, despre Iker vorbim. Cel care mințea că între el și Diego există o relație de respect. În video se vede clar ce respect există între cei doi. Și încă o declarație. Por último, habló sobre su relación con Iker Casillas. “Nunca faltó el respeto entre los dos. La relación no era la misma. Cuando yo llego y se van sucediendo los acontecimientos, la relación cambió. Aún así, nunca hubo un mal gesto entre los dos, pero no era la misma relación que años atrás, cuando quedábamos incluso para cenar. Me siento madridista y pido respeto para Iker Casillas y para todos los que conforman la plantilla del Real Madrid”, concluyó. Același Iker care ne amenința că, dacă situația lui nu se schimbă, se gândește tot mai serios să plece. Tot în interviu găsiți asta.

Mai sunt multe de spus, dar cred că am punctat destule.

Concluzie. Iker nu a fost dat afară. Lui Iker ii s-a oferit o ceremonie, pe care l-a început, el însuși a refuzat-o. Iker a plecat cu o sumă frumușică în conturi, nu cu 100 de lei românești cum zicea cineva. A calculat cineva câți bani a luat Iker în acești ani, mai ales după contractul gras semnat pe vremea lui Calderon? Nu cred. Lui Iker îi va fi plătit în continuare salariul de către club. Unde este tratamentul josnic la care a fost supus? Aștept.

Notă. Îi mulțumesc lui Florin pentru șansa oferită. Cât despre articol, știu că pe mulți îi vor deranja adevărul, dar îi invit să mă contrazică. De preferat, cu argumente, nu cu tot soiul de articole AS-iene și Deportesiene. Inițial, nu vroiam să o fac, dar atacurile repetate la adresa clubului, a lui Perez m-au determinat să o fac.

Hala Madrid!

 • bembiluna

  Florentino Perez nu este, nici pe departe, cel mai bun presedinte pe care l-a avut Real Madrid vreodata. Este si greu sa fie, cu oameni ca Santiago Bernabeu inaintea lui. A facut multe greseli, pe unele i le imput si eu, insa nu este de vina cu nimic in cazul plecarii lui Iker (am eu, asa, o opinie, ca trebuia sa il invite frumos la plimbare de mai inainte, dar ma abtin). As este o mizerie de ziar, condus de oameni razbunatori (Relano) sau complet isterici si hormonizati (Roncero), al carui unic scop este sa controleze ce se intampla la club. Ghici cine i-a servit intru totul? Iker. Ghici cine i-a pleznit peste bot mereu? Perez. Asa ca, exceptand interviurile de dupa meci (sunt mai bine structurati decat Marca) nici nu merita sa ii citesti, iar de crezut, poti sa o faci doar daca ai facut lobotomie. Sa fie sanatosi si sa faca spume la gura. Cu cat fac mai mult, cu atat inseamna ca la Real lucrurile merg bine. Imi aduc aminte de sezonul 2011-2012, erau in fibrilatii si ce bine ne-a fost noua. Hasta luego!

 • Danyelos87

  In sfârșit un articol care reflecta adevarul.Toti l-am iubit si respectat pe Iker dar cand iubirea si respectul nu mai e reciproc …..se ajunge aici.Nimeni nu trebuie sa fie mai presus de binele clubului nici in prezent nici in viitor .Cine crede altceva e problema lui.Noi cei care iubim si respectam acest fenomen blanco mereu o sa punem clubul mai presus de orice si oricine.Cei falsi si egoisti sigur nu vor face la fel.

 • Marius Odagiu

  De cand astept un articol pe tema asta?!! Felicidat Fox 🙂

 • Varane

  Cum este scris si in articol, pentru portarul Iker jos palaria, ca persoana lasa de dorit, de cind a venit Mourinho la noi, Iker s-a schimbat, sau poate asta a și fost fața lui insa noi nu am avut ocazia sa o vedem mai inainte.Articolele lui Roncero un (fanatic dement), nici nu le iau in seama, mai este unul tot pe la Chiringuito umbla Frederic Hermel, straniu ca sunt unii la Chiringuito ca Quim Domenech, Cristobal Soria care zic ceea ce și noi vedem, și madrisiștii de acolo ii numesc antimadridisti, și in tot felul, cu toate ca susțin pe Barcelona dar au dreptate cind zic ca Iker a plecat ca un pesetero.Care a fost rolul lui Iker ca capitan la Real Madrid, eu l-am vazut facind-o pe capitanul, numai la ridicarea trofeelor, sau pe hirtie in rest nu am simțit niciodata ca a aparat clubul, mai ales de sagetile venite de la Barcelona.

 • psycho

  felicitari pentru articol.
  daca a existat o presa de casa ea a murit acum muuulti ani.in prezent avem un cumul de interese care roiesc in jurul clubului si aparent nici un presedinte nu castiga alegerile fara a musca din fructul oprit.socios,executivi si jucatori…de acolo vine puterea presei.

  • AndreiSida

   Mulțumesc. 🙂

 • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

  Adevarul????

  Pornind de la titlu: Linsajul mediat la care este supus Florentino Perez

  1. Este cat se poate de firesc ca o parte din presa, din fani, din jucatori, din club sa aiba o parere diferita de cea a presedintelui.

  2. Este cat se poate de firesc ca o parte din cei mai sus, sa isi exprime critica vehement sau tacit, fiecare in functie de pozitia si rolul pe care il are in lumea asta.

  3. Este cat se poate de firesc ca atunci cand cineva greseste sa fie criticat si atunci cand cineva reuseste sa fie laudat. Presa da in mare parte Cezarului ce e al Cezarului. Nu iese foc fara fum.

  4. Este cat se poate de adevarat ca presa in dorinta ei de senzational creaza povesti, intrigi si tot felul de explicatii pentru a isi vinde mai bine painea.

  5. Este cat se poate de adevarat ca clubul nu poate mereu sa vina sa nege/infirme tot ce apare in presa.

  INSA

  Sunt aspecte delicate la care trebuie sa intervina!!!!! Si au fost momente in care clubul a intervenit.

  Aici e o lista cu ele

  http://www.realmadrid.com/noticias/2015/01/comunicado-oficial

  http://www.realmadrid.com/noticias/2015/02/comunicado-oficial

  http://www.realmadrid.com/noticias/2015/03/comunicado-oficial

  http://www.realmadrid.com/noticias/2015/04/comunicado-oficial

  http://www.realmadrid.com/noticias/2015/05/comunicado-oficial

  http://www.realmadrid.com/noticias/2015/06/comunicado-oficial (comunicat in care neaga interesul pt Veratti 🙂 )

  si puteti cauta aici toate comunicatele oficiale si motivele pentru care a intervenit clubul
  inclusiv confirmarea lui carlo in februarie, inclusiv in apararea lui bale

  6. Este adevarat ca clubul nu este reprezentat doar de Florentino Perez sau de comunicatele de presa, exista atat un director de relatii institutionale cat si foarte multi purtatori de cuvant si reprezentanti ai clubului.

  7. Este adevarat ca niciunul nu actioneaza de capul lui, decat pe alocuri, dar este foarte adevarat ca multi dintre ei au acces la majoritatea informatiilor din club. (a se vedea scaparile vicepresedintelui)

  Legat de IKER

  8. Este adevarat ca pe tot parcursul acestui sezon, meci de meci, a impartit fanilor la final de meci fie manusile sale, fie tricou.. si se purta de parca isi lua la revedere.

  9. Este adevarat ca oricare jucator ar fi, de la oricare club din lume, in fatza unei denigrari continue si fluieraturi in casa ta, sa ajunga sa cedeze mental.. a se vedea si reactiile lui cris, bale, benz, dima, pepe.. etc

  10. Este adevarat ca fatza de toti jucatorii din istoria recenta, Iker a fost cel mai supus unui astfel de tratament. La egalitate sau nu cu Diego Lopez. Efectiv nu conteaza marimea, ci existentza si rezultatul.

  11. Este adevarat ca tratamentul vine pe fondul unei campanii clare impotriva lui Iker, cea care a pornit de la topo, s-a extins la ai pune la indoiala madridismul si incheie in a-l face pesetero.

  12. Este adevarat ca fiecare om, in fatza unui set de informatii isi formeaza o proprie parere si odata formata merge cu ea ca tancul si ca este greu de schimbat.

  13. Este adevarat ca multi din cei care sunt anti Iker fac parte din noua generatie, generatie care a prins doar ultimele sale prestatii in teren si drept urmare nu o au parere prea buna despre el.

  14. Este adevarat ca Iker in ultimele sezoane nu a fost la nivelul CU CARE EL NE-A OBISNUIT, si drept urmare a fost si o componenta sportiva care a alimentat valul criticilor impotriva lui.

  INSA

  15. Este adevarat si ca atat jucatorii emblematici ai clubului, cat si antrenorii si oamenii care il cunosc au sarit in apararea lui Iker. In special referitor la caracterul sau uman.

  16. Este adevarat ca au fost momente in care Iker si-a dorit sa plece, renuntand complet sa lupte impotriva morilor de vant.

  17. Este adevarat ca multi i-au recomandat sa plece, fiindca ii vroiau binele.

  18. Este foarte adevarat ca Iker a negociat la sange incetarea contractului, si a facut-o tocmai pt ca el isi vedea cariera incheiata la Real si nu in alta parte. A fost o cale prin care a incercat sa fortzeze mana clubului sa se razgandeasca. Unii procedeaza asa, altii se accidenteaza ca sa nu poata fi vanduti, altii pleaca la rivala noastra no.1 Barcelona pt a se razbuna… altii ajung la alte cluburi si cand se reintalnesc cu noi ne dau sacu cu goluri. 🙂

  DAR

  ce nu stie multa lume, dar o sa se confirme in curand este:

  19. Este foarte adevarat rolul cat mai important pe care il are Jorge Mendes in cadrul clubului Real Madrid, el fiind cel care face si desface.

  20. Este foarte adevarat ca Perez este foarte incantat de aceasta alianta win-win cu Mendes deoarece ii permite sa schimbe istoria noastra de compradores, in adevarati vendedores de elita.. a se vedea ultimele transferuri la plecari si sumele incasate, transferuri intermediate de Mendes.
  (avem asigurata o piata de desfacere buna, visul oricarei corporatii)

  21. Este foarte adevarat ca De Gea este impresariat de Jorge Mendes.

  22. Este foarte adevarat ca la anul ii expira contractul si il putem lua liber. Dar… o sa vedeti ca il vom cumpara din vara asta pe bani frumosi.
  (o cale simpla de a recompensa pe cineva care iti face multe favoruri)

  SI IN INCHEIERE

  23. Este foarte adevarat ca in era Calderon, presedintele i-a majorat salariul lui Iker, fara ca impresarul sau la momentul respectiv sa faca vreun demers. Cu toate astea impresarul a incercat sa obtina comisionul sau de la Iker… un lucru nesimtit.. deoarece era mai mult o premiere din partea clubului, din proprie initiativa si nu un rezultat al impresarului. Iker a negat vehement acest lucru si l-a demis pe impresar. !!!!!!!! ACUM VINE MOMENTUL CARE A DECLANSAT TOT… IKER a decis ca daca cineva trebuie sa plateasca comisionul agentului sau pt marirea de salariu, acel cineva nu poate fi decat clubul, ca de la el a fost initiativa. Si drept urmare a facut o petitie legala in care ii cerea clubului sa plateasca cele 5 milioane catre fostul sau impresar. Si de aici a inceput nebunia. Insa pana la urma Iker a fost cel care a cedat si a ajuns la un acord cu fostul sau impresar, virandu-i o parte din banii castigati de el din premii. In fine, aspectul de subliniat este ca Iker s-a asezat la masa tratativelor ca adversar al lui Perez si Sanchez si acestia au tinut minte intamplarea. Cu toate Iker, in esenta pot spune ca a procedat firesc.

  E ca atunci cand te duci la supermarket iei un produs pe care il doresti si cand ajungi la casa, vezi ca pretul sau este mult mai mare, pt ca un angajat a etichetat gresit, iar magazinul nu isi asuma eroarea si ajungi sa fi obligat fie sa iei produsul la pretul ala, fie sa renunti la el.

  PS: Parerea mea este ca dupa cearta nu ies lucruri bune, daca participantii nu trag nici un fel de invatzamant. Iar din intamplarea Iker-Perez pot spune ca ambii traiesc cu impresia ca au castigat, dar in acelasi timp si cu impresia ca au pierdut. Dar nu o pot recunoaste 🙂 Niste fraieri amandoi.

 • psycho
  • psycho

   septembrie si noiembrie par mai dificile la prima vedere,asa la inceput de campanie…inceput de an nou cu valencia.in fine abia astept sa demolam cateva rivale .

   • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

    esti sigur ca Real Madrid – Las Palmas o sa fie miercuri pe 28???

    s-ar putea sa-l vad live, daca e asa 🙂

    • psycho

     se mentinoneaza in subsol ca datele nu sunt stabilite permanent.
     in rest ce sa zic,bafta sa prinzi un meci al baietilor nostri peESB.

  • COSTEL

   daca se forteaza putin rafaelo in octombrie inainte de meciul cu los colchoneros campionatul este pierdut….ramane cum spunea Bale undecima….
   atentie meciurile de acasa nu sunt o certitudine in era rafaelo….

   • Dorian Preda

    prea pesimist motane…la fel de bn putem avea avans de punct in octombrie!

    • COSTEL

     cand depind de alti si la ce informatii ma raportez.
     optimist sunt cand depinde doar de mine sau un cumul de actiuni pe care le interprind eu si pot influenta in vreun fel.

     altfel din gura suntem nr unu pe lume …

   • psycho

    posibil.ma gandesc ca in primele faze ale campionatului benitez va “experimenta” destul de mult si de aici sa apara surprizele neplacute.nu stiu cat poate regla el in pretemporada.

  • Sobre

   e bine ca avem deplasarile grele mai la inceput, gen Valencia,Villareal, Sevilla, Atletico Madrid. in retur cele mai grele meciuri vor fi cu Barcelona si RSO in deplasare, in rest n-ar trebui* sa avem probleme mari.

 • Andries Vasile

  Felicitari bun articol !

  • AndreiSida

   Mulțumesc! 🙂

 • COSTEL

  un articol excelent dar din care nu va dori sa intealeaga nici un fan san iker.
  ptr ca nici EU nu ii inteleg pe ei pe iker .
  LA UN CURS DE ANTRENORI S-A PUS PE PROIECTOR UN ADIDAS PRIVIT DIN MAI MULTE UNGHIURI…….
  DECI DOAR O IMAGINE FOTO POATE FI PRIVITA DIN MAI MULTE PARTI SI INTERPRETATE DIFERIT .
  DACA MAI ADAUGAM SI LIMBAJ …VERBAL NONVERBAL INNEBUNIM CU TOTI.
  ASA CA SA O LASAM MOARTA CU UNGHIURILE PARERI NOASTRE .
  TIMPUL NE VA ARATA .
  EU MAI AM CATEVA PROBLEME MICI DE TOT TEMA SPORTIVA.
  -IKER MAI ERA DE REAL MADRID DACA LUAM IN CALCUL EVOLUTIA FOTBALULUUI FORMA DE MOMENT A ALTOR PORTARI SI A LUI CERINTELE FOTBALULUI ACTUAL.
  -IMI PUTETI ENUMERA 3 MECIURI DECISIVE IN CARE EVOLUTIA LUI NE-A CALIFICAT AM CASTIGAT CUM SUNT MULTE MECIURI LA NATIONALA SPANIEI.
  -IMI PUTETI ARGUMENTA CUM A EVOLUAT POZITIV IN DECURSUL ANILOR LA JOCUL DE PICIOR DEGAJARI JOC AERIAN PTR CA EU DE EXEMPLU LA DE GEEA AM VAZUT VIZAVI DE CE APARA LA ATLETICO…

  • AndreiSida

   Vă mulțumesc frumos pentru aceste cuvinte!

  • AndreiSida

   https://youtu.be/S16zvJ77IqE Cît despre Iker, nu cred că mai putea apăra încă un an. Aici e argumentul meu.

  • zece

   Nu credeți ca e prea mult să ne legăm de calitățile sportive ale lui Iker ? Timp de 10 ani a avut în fața cele mai slabe apărari pe care le poate avea un club de top și ne a salvat de multe ori când puteam pierde la scoruri cu 2 cifre …

 • Concha Espina

  Nota 10 pt articol!

  • AndreiSida

   Mulțumesc! 🙂

 • zece

  Este ciudat faptul ca până să vină Mourinho ce spunea presa era în plan secund iar acum pare mai important ce se scrie decât ce se joacă…

 • https://www.youtube.com/watch?v=Zh-rjm2ViKg Los Merengues

  Multumesc pentru acest articol, aveam nevoie de el! M-am sufocat in ultimele zile!

 • psycho

  ai avut prieteni si confidenti intimi rivalii din campionat(cere te-au umilit de n ori) si colegi la nationala,presa te-a folosit si tu pe ea de comun acord si in interes pur personal,sotia iese in public si isi da cu parerea despre clubul REAL MADRID si colegii tai din echipa,famiglia iese si arunca cu noroi in club la despartire…incep sa-l inteleg pe colegul costel cand vorbea despre acest popor pe aici.

  • AndreiSida

   Ca să-ți dai seama de caracterul lui Iker, trebuie doar să te axezi pe următoare evenimente. Raul și faptul că a tăcut mâlc, dar pentru Cesc, da. Când l-a sunat pe Xavi să-și ceară scuze, dar în interviul pentru Inaki a zis că de fapt l-a certat. Când Sara a zis de Ronaldo că e egoist. Șantajul cu Diego și plecarea sa. Povestea cu Vecchi. Și ca să punem cireașa pe tort, declarația de-a dreptul penibilă a părinților săi legat de viitorul club.

   Ăsta ne-a reprezentat timp de atâția ani.

 • NAd Iliescu

  Acum nu zic despre Iker cum ca ar fi un punct negru pe papirusul istoriei lui Real , ba dimpotriva .Dar sa fim seriosi, se vede cu ochiul liber facand o comparatie intre perioadele in care a fost la club Perez si perioadele in care nu a fost la club ca Florentino este un MARE presedinte ! Ceea ce a reusit sa realizeze el a fost infinit mai mult decat ceea ce a facut Calderon sau altii (vorbim aici de epoca moderna) ! Sa nu uitam ca Perez este artizanul formarii celui mai MARE BRAND SPORTIV DIN LUME , cu ajutorul lui, Real a ajuns sa valoreze in topul forbes 3.3 MLD $ ! Mai mult decat marile fransize din Baschetul american sau Fotbalul american. Despre ce vorbim? Plus ca eleganta de care de dovada si diplomatia care-l caracterizeaza se refleta direct in imaginea clubului, ceea ce denota ca Real este un club cu cele mai inalte standarde ! Acum vad inca un plus. sincer nu stiam , ca Real e cel mai transparent club din Spania ! Eu presupun ca intr-o era a jocurilor financiare(vezi cazul Barcelona) este un lucru mare sa fii 100% transparent sa nu ti se poata reprosa ca delapidezi fondurile clubului sau vrei sa inseli statul platind mai putine taxe ! Plus trofeele pe care le-a castigat Real atata timp cat a fost Perez la conducere ! Bineinteles ca nu se poate in fiecare an sa luat totul sau sa castigam vre-un trofeu , totusi avem o competitoare pe masura (Barca) ceea ce ma bucura pentru ca doar asa putem creste ! Desigur sunt si lucruri mai putin bune facute de Perez (pe mine personal ma deranjeaza numirea lui Rafa dar sper din tot sufletul sa ma insel ) dar sa punem in balanta ceea ce a facut bun si ceea ce a facut mai putin bun ! Cred ca iese pe PLUS !

 • ziuadevara

  ohooo hooo…..si cate jocuri de culise mai sunt….. Fotbalul in ziua de azi, in afara gazonului, este o mizerie incredibila compusa din oameni avizi de bani si putere. Noi ar trebui ca niste fani sa ne rezumam strict la ce se intampla pe gazon si atat. Eu sunt Membru al clubului si tot nu vreau sa aud de asemenea discutii, desi as avea tot dreptul caci platesc o cota parte totusi.. Hala Madrid I nada mas !

Real Madrid Romania