Dudek povesteste in cartea sa, cum a inceput razboiul dintre Mourinho si vestiarul echipei

Browse By

S-au scris multe si se vor mai scrie multe despre era Jose Mourinho la Real Madrid. Unul dintre oamenii care au colaborat cu tehnicianul portughez pe Santiago Bernabeu, polonezul Jerzy Dudek a adus la lumina cateva informatii interesante din aceasta perioda in cartea pe care a lansat-o in Polonia.

Dudek rememoreaza cei patru ani petrecuti la Real Madrid si intr-unul dintre capitole povesteste cum a inceput scandalul dintre Mourinho si Casillas. Din spusele lui Dudek, tehnicianul portughez si-a iesit din minti cand a aflat ca in presa a aparut deja posibila sa formula de joc cu Pepe in rol de mijlocas defensiv in fata Barcelonei, o pozitionare care parea intr-adevar o mare surpriza.

Dudek scrie: “Mourinho a intrat in vestiar negru de suparare. Ne-a reprosat tuturor ca nu e posbil ca presa sa stie ca Pepe va juca in linia mediana, pentru ca era un aspect pe care doar noi jucatorii il stiam. Ne-a spus ca aparitia unor astfel de informatii in presa care vin din vestiar vor aduce prejudicii uriase atat noua, cat si lui, dar mai ales clubului Real Madrid.” isi aminteste Dudek, care mentioneaza ca acest episod a dat nastere faimoasei anectode cu “El Topo”. Cu aceasta “porecla” este astazi asimilat pe Bernabeu, portarul Iker Casillas, omul despre care Mourinho ar fi aflat intre timp ca a strecurat informatia din vestiar catre un amic din presa de la Madrid. Dudek sustine insa ca Mourinho a folosit un termen diferit: “Cine este? Care dintre voi este sobolanul? Esti tu Granero? a spus Mourinho aratand spre Esteban. Nu i-a raspuns insa nimeni. A iesit nervos si a trantit usa. De la acel episod, chiar inainte de a juca finala Cupei Regelui, au inceput toate conflictele care s-au produs intre el si jucatori in viitor” scrie polonezul in cartea sa.

 • Negru

  No muce…..:)

 • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

  Ah, nu cred, se exagereaza, iker e zeu nu facea el asa ceva :)))) plange sufletul in mn dupa mou!!!

  • bembiluna

   si in mine. poate ne mai alina Benitez, ca daca nu…fac trei ani de cand bocesc dupa portughez.

 • bembiluna

  asta inseamna ca s-a intamplat in primul sezon al lui Mou, pentru ca Dudek a plecat in 2011. iar relatiile in vestiar s-au facut praf dupa 2012. acum, ca Iker e cartita de mult timp, se stie, Hierro insusi, pe vremea cand inca era capitan a intrat in vestiar si i-a dat Sfantului cu ziarul in cap, pentru ca soptise presei primul 11.

 • zece

  https://youtu.be/fOaZYhTd2BU

  Cât de tare e Rafa 🙂

  • Dorian Preda

   hahahahahah :)) Genius! :))

 • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

  Cum Rafa poa’ sa stea linistit Iker, nici dracu n-o sa stie primu’ 11

 • psycho

  la copa castigata impotriva alora?! pai inseamna ca a fot subminat tot mandatul..normal ca s-a saturat omul si a plecat.

 • Dolinschi Mihai-Vladimir

  Multumesc de traducere Angelito !

 • COSTEL

  PEDRO LEON A FOST ATUNCI CARTITA ….
  iker este un sfant si la sfinti gaina conduce casa .
  STIAM CU TOTI CA MOU A AVUT PROBLEME CU VESTIARUL. IAR ACEST LUCRU NU A VENIT PE PERFORMANTA SPORTIVA CI PE DISCIPLINA PRINCIPII REGULI DE CONVETUIRE IN COLECTIV.
  egalitate in fata lui DUMNEZEU.CORECTITUDINE FATA DE GOLEGUL TAU .
  INSA PENTRU AVANTAJE DE TOT FELUL IN ORCE DIRECTIE ESTI INCORECT FATA DE CLUBUL ECHIPA COLEGI SUPORTERI TAI.
  PTR A TRAI TU BINE.
  DAR ASTA E RASA LOR……….

  • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

   Hahahaha, genial Costel :))

 • bembiluna

  Esteban Granero: “La lealtad tiene un corazón tranquilo y es incuestionable. Pisa fuerte allí por donde huyeron los traidores”. Grande Pirata!

  • Torpyla

   Care, cum,cine?

 • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex
 • Marius Odagiu

  Nu ar face Iker asa ceva :v

 • http://www.realmadrid.com.ro MihaiR

  Imi pare rau ca nu o sa il prinda pe Iker in activitate cartea pe care o va scoate Jose.
  Sper sa apara o carte cu numar de pagini egal cu Shogunul , in care sa povesteasca totul de la echipele antrenate de el in toti acesti ani. Si mai sper ca toti cei care l-au hulit pe el sa citeasca respectiva carte.

Real Madrid Romania