Echilibrul numit Lucas Silva: ce a adus in plus brazilianul de la sosirea la Real Madrid

Cu toate ca nu a fost adus cu surle si trambite, brazilianul Lucas Silva a reusit sa atraga privirile inca de la primele sale minute in tricoul lui Real Madrid. Prezenta sa in unsprezecele de start al campionilor europeni s-a produs intr-un moment dificil al sezonului, dar a coincis cu revirimentul liniei mediene a „ albilor” .  Cifrele sale dupa primele minute in tricoul blanco sunt superioare prestatiilor reusite de la inceputul anului de Asier Illarramendi sau Sami Khedira. Probabil ca e inca prematur sa ne pronuntam asupra sa, dar Lucas Silva pare un transfer studiat, util si interesant.

Mai putin tehnic decat ne asteptam, dar mult mai bun decat anticipam

Alaturi de revenirea lui Pepe, prezenta lui Silva a adus un echilibru nebanuit pentru Carlo Ancelotti. tactica a brazilianului (fara a fi un virtuoz al balonului) a permis antrenorului italian sa faca lucruri diferite in zona de la centrul terenului. Primul mare avantaj creat de prezenta si prestatia lui Silva este libertatea in miscare si dezvoltare pe care o primeste Toni Kroos, una dintre cele mai importante piese din angrenajul merengue. Cifrele lui Silva in partida cu Schalke nu sunt devastatoare, ci doar putin mai bune decat cifrele lui Asier Illarramendi pana in acest moment.

Sud americanul incearca mai des poarta decat Illarra, domina mult mai clar jocul aerian, dezvolta o putere ceva mai mare de a deposeda prin tackling, joaca foarte bine mingea a doua, pare capabil sa joace baloane lungi fara a pierde mult timp si are stiinta tactica de a faulta in momente importante ale jocului, atunci cand este nevoie. Illarramendi in schimb controleaza mult mai bine balonul (pierde cu 1,8 mingi mai putin pe joc decat Silva) si are un procentaj mai bun al paselor corecte directionate catre coechipierii sai. Comparatia intre Lucas Silva si Sami Khedira este insa una care il avantajeaza net pe Silva in minutele jucate in acest sezon, brazilianul dominandu-l pe internationalul german la toate capitolele.

Prezenta sa, il face pe Toni Kroos mai bun

Lucas joaca de cele mai multe ori in dreapta lui Toni Kroos pe faza ofensiva, in timp ce pe faza de aparare, brazilianul adus de la Cruzeiro devine omul care inchide pentru a-i permite lui Kroos sa preseze ceva mai sus. Acesta este un aspect care din nefericire lipsea echipei pana la titularizarea lui Silva, un aspect care il obliga pe Kroos sa coboare prea mult si sa-i anuleze incredibilele calitati de deplasare si imaginatie. In aceasta formula, Kroos a recuperat foarte multe mingi in terenul celor de la Elche duminica si nu a comis nici macar un fault in jumatatea echipei lui Fran Escriba, fiind degrevat aproape total prin prezenta lui Lucas de sarcinile numeroase si inutile insusite in ulima vreme.

In plus, se evidentiaza in ultimele doua jocuri ale lui Kroos (exact de la introducerea lui Silva in primul unsprezece) faptul ca germanul este mult mai participativ pe faza ofensiva, un aspect care lipsea enorm Madridului in special dupa accidentarea lui James (care reusea sa acopere din sarcinile lui Modric si sa acopere totodata, lipsa aportului defensiv al lui Isco, ajutandu-l pe Kroos). Fostul jucator de la Bayern a creat cinci ocazii de gol la Elche (in minutele 21, 25, 45, 62 si 68), lucru care nu s-a mai produs de aproape 45 de zile.

Despre autor

Tags: , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap