EDITORIAL Juanma Rodriguez: “Di Maria, un alt caz Ozil”

Când un fotbalist spune că vrea să plece de la un club, înseamnă că e deja pe picior de plecare. Iar Angel Di Maria a lăsat deja, de ceva timp, să se întrevadă faptul că nu mai vrea să continuie la Real Madrid. Di Maria este un jucător bun, foarte bun şi cred că a fost fundamental în câştigarea La Decima, însă Real Madrid este mult mai mare decât Di Maria, al cărui unic motiv de supărare nu poate fi decât legat de bani.

Tot din cauza banilor a plecat şi acel jucător numit Ozil, un fotbalist unic, de neimitat, genial, indispensabil, crack, în absenţa căruia clubul blanco ar fi intrat într-o profundă criză sportivă din care numai Dumnezeu ştie cum ar putea să iasa într-o zi, cu greutate; un an mai târziu, Ozil e pierdut in Premier League şi abia a iesit in evidenţă la Mondial între Kroos, Muller şi Khedira. Cu o parte din banii pe Ozil, care dispărea din joc tocmai cand era nevoie să fie decisiv, s-a cumpărat Bale, un jucător care câştigă finale.
Cred că Ozil l-a sunat continuu pe Benzema să-l convingă să vină cu el la Arsenal, iar francezul, despre care nu se ştie sigur dacă este câine sau pisică, dar care sub nicio formă nu e prost, i-a zis mereu acelaşi lucru: “Eşti nebun? Eu de aici nu plec: dacă vrei, vorbesc cu preşedintele să te aduca inapoi.” Prietenul meu, José Luis Morales, imi tot repetă: ” Juanma, cea mai mare greşeală a mea a fost să plec de la Real Madrid. De la Real Madrid nu se pleacă din proprie iniţiativă, de acolo pleci doar dacă te dă afară.” Ozil a plecat de la Real pentru bani, aşa cum Robinho (care trebuia să fie noul Pele) a plecat, pentru că voia să fie cel mai bun jucător din lume.

Acum, Di Maria vrea să plece, un alt jucător fără de care Real nu va putea supravieţui. Să vedem. Eu cred în continuare că Madridul este mai important decât argentinianul, dar poate că mă înşel.

În locul lui Di Maria va veni James Rodriguez, senzaţia Campionatului Mondial, băiat al cărui vis din copilărie este tocmai acela de a fi parte a acestui club. Pentru James, la vremea respectivă, Monaco a plătit 45 de milioane şi acum se spune că l-ar putea vinde pentru 70 clubului blanco. Real ar putea primi între 50 şi 60 de milioane pentru Di Maria, care, la fel ca Ozil, vrea să plece pentru bani. Di Maria vrea să plece şi James vrea să vină, la fel cum, acum un an, Bale a vrut să vina, jucătorul care, deşi suferind din cauza unei hernii, a marcat golul care i-a adus Madridului Cupa Regelui şi a marcat al doilea gol din finala UCL, golul care a ucis speranţele celor de la Atletico Madrid. James şi Di Maria sunt la fel? Bineînţeles că nu: James este mai bun şi, la fel ca Bale, va ridica Santiago Bernabeu în picioare. E un pariu câştigător acest băiat columbian, James Rodriguez.

traducere de Daniela Pitigoi

Despre autor

Tags: , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap