Eduardo Inda: “Benitez nu are autoritate morala, unsprezecele l-au facut jucatorii sambata”

Eduardo Inda este un jurnalist care vorbeste de multe ori haotic. De foarte multe ori printre derapajele verbale lasa sa se inteleaga anumite lucruri. Ei bine, poate cel mai important argument insa pro Eduardo Inda este ca jurnalistul este un apropiat al presedintelui Perez. Nu mai departe de luna iunie a anului trecut s-au auzit primele zvonuri cum ca Inda ar urma sa fie purtator de cuvant la Real Madrid. N-a mai ajuns in pozitia asta tocmai din pricina derapajelor verbale. Iata insa ce spune aseara, interpretati voi daca mergeti pe mana lui, sau nu: “Am simtit rusine. Rusine! Barcelona din era Guardiola nu a fost atat de superioara Madridului. Clubul i-a transmis sprijinul neconditionat antrenoului, i-au transmis in cursul zilei de ieri ca poate lasa pe oricine pe banca, inclusiv pe Cristiano Ronaldo! Conferinta de presa de ieri este cea mai buna oferita de Florentino dupa multi ani. Am vb personal cu doi jucatori. Pregatirea fizica a jucatorilor este precara si asta din pricina anului trecut si a pregatirii de vara. Benitez nu are autoritate morala in acest moment in vestiar. Jucatorii sunt iritati pentru lipsa de autocritica a antrenorului. Unsprezecele trimis in teren cu Barcelona nu l-a facut Benitez! L-au facut jucatorii! Intalnirea de la inceputul saptamanii a avut loc. Benitez minte! Au vb la Valdebebas, au vorbit capitanii (Ramos, Pepe si Marcelo). Jucatorii au vrut sa riste mai mult, sa atace Barcelona”

Fostul elev al lui Benitez la Liverpool Jamie Carragher intareste spusele lui Inda: “Aceea nu este echipa lui Benitez! Nu pot sa cred ca Rafa Benitez a facut acel unsprezece la cum il stiu. Fie cineva de deasupra lui s-a implicat, presedintele, fie a cedat presiunii media sau a fanilor. Benitez in mod normal juca folosind doi mijlocasi defensivi, dar niciodata fara unul. Casemiro a fost cel mai bun jucator al sau de cand a venit la Madrid si l-a lasat pe banca. Poate ca are presiune din partea conducerii, a fanilor, a jucatorilor, a presei nu stiu. Benitez pe care il stiu eu, nu juca niciodata asa. Cred de asemenea ca o parte dintre jucatorii sai s-au simtit frustrati. Benzema a fost scos de multe ori si nu cred ca ar fi acceptat sa stea pe banca intr-un asemenea meci. Cristiano il imbratiseaza pe Laurent Blanc, James Rodriguez se plange ca e pregatit si nu joaca. Cred ca a gandit asa: ok, vreti sa joace jucatorii astia, voi juca asa cu Barcelona. Acum aveti rezultatul…”

Totodata, fostul mare jucator blanco, Jose Maria Guti a analizat si el partida de sambata intr-o maniera personala: “Barcelona a fost superioara. Tehnic, tactic, fizic si mental. N-am recunoscut Realul sambata. Real Madrid nici n-a iesit pe teren in acest Clasico! Am trecut prin situatia asta, este foarte dur. Este foarte greu sa iesi din asta, sa-ti revii. Sunt convins ca toti jucatorii sunt afectati” a declarat Guti, care l-a aparat pe Benitez pentru ziua de pauza oferita dupa meci: “Oamenii nu vor intelege, e dreptul lor. Dar este mai bine sa vina acea zi de pauza decat sa te antrenezi in conditiile astea. Mai ales ca unii jucatori nu sunt refacuti. Sunt sigur ca jucatorii se vor reuni si vor analiza ce s-a intamplat. O vor face alaturi de antrenor. Cel putin, noi in perioada noastra…asa faceam”.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap