Filosofia lui Antonio Pintus, noul preparator fizic al Madridului

Pe Antonio Pintus, Zidane il cunoaste din perioada Juventus. Omul adus de tehnicianul francez in aceasta vara pentru a revolutiona din punct de vedere fizic lotul echipei sale este fost preparator fizic la actuala campioana a Italiei, dar si la Chelsea, Olympique Marseille sau Olympique Lyon. Pintus l-a transformat pe fotbalistul Zidane si l-a ajutat foarte mult in cariera sa din punct de vedere fizic.

Cand a ajuns la Real Madrid, Antonio si-a efectuat testele obisnuite si nu i-a placut deloc ce a gasit conform parametrilor din sezonul trecut. Nici lui Zidane nu i-a placut ce a gasit pe 4 ianuarie 2016 cand a fost numit in functia de antrenor principal la echipa sa de suflet. Si-a propus atunci ca daca va ramane, va incerca sa-si aduca un om de incredere. Un om cu background puternic, un preparator recunoscut la nivel inalt preferabil produs al scolii italiene sau spaniole. S-a nascut oportunitatea aducerii lui Pintus, desi…Antonio fusese convins deja sa accepte oferta lui Lyon. Telefonul lui Zidane l-a facut sa-si schimbe planurile…

56124Cumva, Zidane s-a descurcat pana in vara, cand totul a culminat cu splendidul efort fizic al jucatorilor sai din finala Uefa Champions League, castigata la loteria penalty-urilor in fata lui Atletico de Madrid. La Undecima era totul la capatul unui sezon care incepuse destul de prost. James Rodriguez,  columbianul care vinde in America de Sud aproape la aceiasi parametri cu starul Barcelonei, Lionel Messi, a avut mult de suferit inainte de startul sezonului. Fara vacanta, decarul madrilenilor a evoluat la Copa America 2015, apoi s-a accidentat in septembrie si a pierdut unsprezecele de start. Zidane vrea sa evite astfel de episoade in noul sezon si a ales sa schimbe ceva in stafful sau.  L-a ales pe Pintus, un tehnician recomandat de colaborari cu antrenori de prestigiu. Metodele lui “Toni” provin din scoala italiana de fitness si au reprezentat adevarate teze de doctorat la conventiile anuale internationale. Noul preparator fizic al Madridului cunoaste perefct realitatea de la Madrid si exigentele clubului blanco. Modest, afectuos cu jucatorii si eficient in tot ceea ce-si propune, Pintus este un transfer important in aceasta vara pentru Real Madrid. Filosofia sa se potriveste de minune cu filosofia lui Zidane: “cine se pregatese cel mai bine, e favorit la titularizare”. In perioada in care colabora cu Marcelo Lippi, Pintus obisnuia sa efectueze teste in fiecare vineri asupra eficientei jucatorilor la antrenamentele din cursul saptamanii. La final, dupa ce-si calcula proprii parametri, Toni ii facea o lista de top 5 jucatori ai acelei saptamani antrenorului si discuta despre formula de start din punct de vedere al intensitatii cu care jucatorii lui Juventus se pregateau. Lippi tinea cont mereu de sfaturile sale, desi uneori alegea sa-si foloseasca jucatorii de baza, care de regula nu puneau atata intensitate la antrenamente ca ceilalti. O alta idee care pleaca din viziunea lui Pintus este aceasta: “te antrenezi asa cum iti cer, adica la maxim mereu, atunci vei vedea ca accidentarile te vor ocoli”. Iar antrenamentele fizice la maxim ale lui Pintus, baietii lui Zidane le-au simtit inca din primele zile din Canada. “Pintus ii stoarce pe elevii lui Zidane” sau “Opreste-te ca nu mai putem” sunt doar doua din titlurile din presa spaniola dupa ce jurnalistii apropiati de club au observat primele sesiuni de antrenament ale madrilenilor veniti din vacanta.
100702_pintus07Insa Antonio isi vede linistit de treaba. Primul mesaj pe care l-a transmis lotului, avandu-l pe Zidane langa el a fost impresionant pentru echipa. “Este o placere sa colaborez cu jucatori de un asemenea nivel. Nu vom incepe insa colaboraea prin cuvinte false” a spus Pintus conform cotidianului ABC. Apoi si-a invitat jucatorii in sala video acolo unde Zidane le-a cerut sa fie atenti pentru zece minute. Pintus le-a prezentat pe scurt toate datele finalei Champions League, inclusiv parametrii fiecarui jucator blanco in parte si zonele in care acestia ar fi trebuit sa alerge mai mult. Apoi le-a transmis: “Este inadmisibil ca Atletico Madrid sa alerge atat de mult in comparatie cu noi”. Zidane a zambit, era acelasi mesaj pe care il transmisese si el dupa partida derby pierduta tot cu Atletico Madrid pe 27 februarie 2016 in campionat. “Sunt foarte multi jucatori care astazi parcurg 13 kilometri pe meci! Daca ne vom antrena la maxim asa cum o cer eu, asa veti ajunge si voi. Ba mai mult, o veti face in zonele pe care antrenorul vi le cere si intr-un ritm pe care ar trebui sa-l stapaniti. Nu trebuie sa va temeti, va veti obisnui cu astfel de sesiuni” le-a explicat Antonio Pintus.

Preparatorul fizic italian le-a transmis de asemenea elevilor lui Zidane ca le cunoaste calitatea individuala si ca aceasta ii ajuta de foarte multe ori in momentele in care Real Madrid fizic are probleme. “Imaginati-va la calitatea dumneavoastra, ce ar insemna sa puteti alerga la fel de mult ca rivalul din fata. Veti fi indestructibili” le-a explicat Pintus trezind zambete in sala. Zambetele au disparut insa spre seara, cand Pintus a avut prima sansa sa lucreze fizic alaturi de Zidane si de lotul sau. In urmatoarele zece zile din Canada aproape niciun fotbalist nu mai zambea. Pintus le-a facut programe personalizate inclusiv celor de la Castilla prin care fiecare isi va dezvolta elasticitatea, mobilitatea, rezistenta si viteza. Exercitiile sale par dure, dar ambitiile sunt pe masura.  Obiectivul: minim 11 kilometri pe zi in perioada de acumulare. 

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap