Florentino Perez: “Banii pe care i-a cerut Di Maria îi castigă doar Cristiano Ronaldo!”

Florentino Perez a vorbit astazi in fata reprezentantilor presei si a anuntat convocarea Adunarii Generale Extraordinare a clubului Real Madrid si a abonatilor gruparii blanco pentru data de 21 Septembrie 2014. Cel mai important om din conducerea echipei noastre a raspuns la toate intrebarile care preocupa madridismul astazi, a lamurit cazurile Angel di Maria si Xabi Alonso, a confirmat ca antrenorul Carlo Ancelotti nu l-a dorit pe Falcao (asa cum site-ul nostru v-a anuntat in exclusivitate pentru Romania) si n-a intrat in polemica cu Cristiano Ronaldo. Iata mai jos cele mai importante declaratii ale presedintelui Florentino Perez:

Despre situatia lui Angel di Maria
“Am ajuns presedinte in anul 2000. De atunci au venit unii jucatori si au plecat altii. De regula, cand un fotbalist pleaca de la noi se spune ca automat devine cel mai bun si de neinlocuit. Atunci cand cineva ajunge la noi, automat, apar semne de intrebare si este chestionat transferul. Primul chestionat a fost Zidane, ultimul Gareth Bale. Acum este randul lui James. Angel di Maria se bucura de simpatia noastra, de respectul si recunostinta noastra. Nu am vorbit niciodata urat de un fotbalist care a jucat pentru acest club si ulterior a plecat. Dar, un fotbalist valoros, care are inca un contract in vigoare cu Real Madrid pleaca de la acest club pentru ca vrea, pentru ca noi mereu ne-am indeplinit promisiunile fata de jucatorii important. Di Maria a avut pretentii financiare pe care Real Madrid n-a putut sa i le satisfaca! Real Madrid, si o spun pentru prima data, a facut o oferta extraordinara pentru fotbalist, iar acesta a refuzat-o! Niciun fotbalist din lume nu aduce unui club, ceea ce aduce Cristiano Ronaldo pentru noi. Asa ca nu aveam cum sa marsam la pretentiile lui Di Maria, pentru ca ele se apropiau de cele ale lui Cristiano! Daca ii acceptam conditiile lui Angel di Maria se creea o situatie comparativa periculoasa, un precedent de nerezolvat care punea in pericol situatia financiara a clubului si ordinea interna. In fata acestei situatii ne-am gandit la alternative, pentru ca stiam ca nu-I putem onora pretentiile financiare exagerate. Si pentru acest motiv, dar nu numai pentru asta, am ales sa-l transferam pe James Rodriguez, care a fost poate cel mai bun jucator de la Cupa Mondiala si care astazi isi traieste visul. Pentru mine este o satisfactie ca Angel di Maria si-a gasit un club care sa-i satisfaca aceste pretentii financiare, mai ales ca acest club ne-a oferit o suma pe care cu totii o consideram justa!”

Despre critica lui Cristiano Ronaldo:
“Il cunosc foarte foarte bine pe Cristiano Ronaldo. Nu a dorit sa faca vreo aluzie referitoare la jucatorii achizitionati. Ba chiar, va marturisesc ca este entuziasmat de jucatorii adusi de noi in aceasta vara. Nu exista divergente de opinie intre club si Cristiano”

Despre plecarea lui Xabi Alonso:
“A venit si ne-a anuntat ca-si doreste sa plece si ne-a explicat perfect si de ce vrea sa o faca. Xabi a considerat ca este cea mai buna metoda de a-si gestiona ultimii ani din cariera sa, iar pentru comportamentul si profesionismul sau am decis sa nu-i punem piedici. Credem ca Toni Kroos acopera foarte bine pozitia sa. Am decis de asemenea ca Sami Khedira trebuie sa ramana. Ne-am consultat impreuna cu antrenorul nostru si am ajuns la aceasta decizie unanima”

Despre Radamel Falcao:
“Este un jucator exceptional si am luat intr-adevar in calcul transferul sau in aceasta vara si nu doar acum. Am decis sa nu insistam si a contat decisiv opinia antrenorului nostru”

Despre debutul de sezon:
“Avem un lot fantastic. Ati spus-o voi, cu totii, dupa Supercupa Europei. A zis-o si presa, o spune toata lumea. Acel meci de la Cardiff a trezit admiratia lumii intregi si in acel meci nu au jucat nici Xabi Alonso si nici Angel di Maria. Pe Anoeta am facut 30 de minute extraordinare, dar apoi am disparut din meci. Acum trebuie sa muncim pentru ca ce s-a intamplat in ultima vreme este doar un accident”

Casillas, rezerva la nationala:

“Jucatorii sunt la dispozitia antrenorului, nu exista discutii, el este singurul care alege. Avem trei portari buni in lot. A plecat unul dintre ei pentru ca a avut o oferta buna la nivel personal, iar noi am acceptat. Nu ma voi hazarda sa spun ca joaca unul sau altul. Antrenorul echipei noastre este cel care va decide”

Venituri
“Din 2000 pana astazi pare ca nu s-a intamplat nimic, dar s-a vorbit multa vreme despre criza. Noi am cautat sa aducem venituri proportionale cu grandoarea acestui club. Au aparut insa in fotbal multi oameni extrem de bogati care investesc sume colosale, iar panorama s-a schimbat. Acestia au crescut preturile jucatorilor si mai ales salariile jucatorilor. Eu nu ma pot declara decat mandru ca Real Madrid apartine suporterilor ei, abonatilor ei si nu unui om. Rezultatele oamenilor care au gestionat situatia financiara a clubului vorbesc de la sine. Pentru asta suntem pusi aici si pentru asta raspundem.”

Accidentarea si situatia lui Khedira
“Cand s-a incheiat meciul de pe Anoeta, Khedira nu avea nicio problema medicala. Am sa ma consult cu medicii echipei noastre pentru a stii exact situatia sa medicala. La nivel personal, noi i-am facut o oferta avantajoasa de prelungire a contractului inainte de Cupa Mondiala. N-a raspuns negativ, dar nici pozitiv. El vrea ca Real Madrid sa-si reconsidere pozitia fata de el, sau cel putin asta cred eu. Daca nu va prelungi, dar ramane si joaca bine, cu siguranta alte cluburi se vor orienta catre el”

Drepturile TV
“Veniturile din televizarea meciurilor pentru Liga Spaniola inseamna 22 % din veniturile noastre. Eu vreau sa obtinem si mai multi bani pentru ca acest campionat produce foarte mult si este clar cel mai puternic din Europa. Numai daca veti vedea rezultatele la nivel European din ultimii ani e suficient. Diferenta fata de campionatul englez este prea mare, este disproportionate si nu se justifica. Este cruciala si tema programarii meciurilor la anumite ore pentru a se putea urmari in toate colturile lumii. Dar nu cred ca va fi o problema asta”

Despre autor

Tags: , , , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap