Florentino Perez la El Larguero: “Ramos este madridista si va ramane la Madrid!”

Invitat la El Larguero, Florentino Perez, presedintele clubului Real Madrid a oferit un interviu foarte interesant pe care va invitam sa-l cititi mai jos:

Subiectul Iker Casillas: „ Am avut întotdeuna o relaţie bună cu Iker. Circumstanţele au făcut ca el să se accidenteze şi să fie nevoie să îl aducem pe Diego Lopez.”

S-a simţit Casilas singur? „ Nu ştiu, nu am vorbit niciodată despre acest lucru. El ştie că l-am ajutat cu tot ce mi-a stat în putinţă.”

Casillas şi Arbeloa: „ Sunt amândoi suficient de maturi şi de responsabili să rezolve ce s-a întâmplat între ei, dacă s-a întâmplat ceva. Nu ştiu. Pe de ală parte, nu le cerem să meargă împreună la film.”

Sergio Ramos: „ Nu am avut niciodată o dispută cu Sergio în privinţa prelungirii contactului. Toată lumea zice că el e copilul meu răsfăţat…toţi jucătorii mi-au dedicat tricourile lor. Mi-aduc aminte de tricoul pe care mi l-a oferit Pepe la Miami. Însă nu asta contează cel mai mult, ci faptul că atât Pepe, cât şi Ramos sunt madridistas cu adevărat şi că amândoi vor rămâne la Real Madrid. Sergio vrea să rămână aici, să obţină trofee. E cel mai bun central din lume şi suntem mândri de el.”

Modialul cluburilor: “Ancelotti re multă experienţă şi ştie că meciurile care par uneori prea uşoare pot crea probleme. Am venit aici cu speranţa de a încheia glorios un an rodnic cu un titlu de campioni ai cluburilor, care este un trofeu important.”

Încredere: „ Avem multă încredere, multă expereienţă. Avem un şir de 21 de partide cîştigate deja. Toate echipele vor să fie cele care schimbă acest parcurs pentru noi. Ieşim mereu în teren concentraţi, însă sunt multe meciuri de jucat, dar cred că fanii sunt încântaţi de ceea ce văd. Antrenorul îi tratează pe toţi jucătorii ca şi cum ar fi parte a aceleiaşi familii. Tot ce pot spera este ca această situaţie să dureze, e o perioadă minunată.”

Reus: „ Sunt prieten cu preşedintele Borussiei, însă nu am discutat despre Reus.”

Xabi Alonso şi Di Maria: „ Am făcut ceea ce trebuia să facem în aceste situaţii. Eu nu vorbesc oamenii de rău. Di Maria a plecat, pentru că aşa a vrut. Xabi s-a gândit la situaţia sa toată vara, pentru că are 33 de ani şi pentru că e greu să se retragă de la Madrid. Au existat şi alte opţiuni, iar Raul a procedat la fel şi ni s-a părut ok. Kroos a venit pentru că în acel moment Khedira nu voia să îşi prelungească contractul, iar James, din acelaşi motiv în ceea ce îl privea pe Di Maria.”

Raul: „ De fiecare dată când trece pe la Madrid, stăm de vorbă. Toţi cei care au însemnat ceva pentru Real Madrid au mereu porţile deschise aici. Acum a semnat un contract cu Cosmos şi se preocupă ca familia lui să înveţe bine engleza, să înţeleagă cum funcţionează un club de fotbal. I-am zis de multe ori că aici are porţile deschise, când va hotărî să se lase de fotbal. L-am întrebat dacă se gândeşte să devină antrenor şi mi-a lăsat impresia că aceasta e şi decizia lui.”

Ancelotti: „ Sunt surprins, citesc ziarele şi văd că se vorbeşte despre prelungirea contractului. Noi avem aceste discuţii doar la începutul şi la finalul unui sezon, atât cu antrenorii, cât şi cu jucătorii. Am fi încântaţi să facem acest pas şi cu Carlo, la finalul temporadei. El ştie acest lucru şi nu va fi nicio problemă. Mereu există dubii la aducerea unui nou antrenor, dar pe Ancelotti eu chiar l-am vrut la Real. I-am urmărit parcursul la Milan, Chelsea şi PSG. Într-o zi, am fost cu prietenul meu, Galliani, la un meci de UCL, m-a poftit în vestiar şi am salutat jucătorii. Ancelotti asigură o atmosferă foarte bună în vestiar şi acest lucru este foarte important.”

Mourinho: „ Toţi antrenorii au părţile lor bune şi mai puţin bune. Din când în când, Mou îmi mai trimite câte un mesaj, ultimul a fost când am câştigat UCL. El are viaţa sa acum la Londra şi nu prea avem ocazia să ne întâlnim, însă îi apreciez munca. Datorită lui, am făcut un important salt calitativ. Nu are sens să spun eu că Mourinho a fost extrem de important pentru multe cluburi mari. E un antrenor recunoscut şi, indiferent că îmi place mai mult sau mai puţin un om, ca antrenor, însă, nu am dubii că este un grande.”

Cea mai bună echipă? „ Mie mi-a plăcut şi prima echipă, a galacticilor. Poate că cea de azi e mai tânără, mai organizată. Problema la Real Madrid este că avem mereu jucători foarte buni, iar acum avem jucători extrem de buni şi de potriviţi pentru a forma o echipă mai solidă decât cea a galacticilor. Camacho a plecat pentru că încă nu era pregătit pentru acea provocare, a recunoscut el însuşi în faţa mea.”

Zidane: „ Federaţia a făcut ceea ce a putut (în cea ce priveşte sancţiunea pentru că nu avea licenţa de a antrena echipa filială). Trebuie să ne supunem legii europene în acest aspect.”

Stadionul: „ Cel mai bun club din lume trebuie să aibă cel mai frumos stadion. Şi muncim pentru ca acest titlu să fie al nostru pentru următorii 50 de ani.”

Fenomenul ultras: „ Ştiu că nu pot să fiu pe placul tuturor. Ceea ce afirm e că nu e normal ca aceste grupuri ultras să fie acoperite doar pentru că nu mă suportă pe mine. Şi mai zic că aceste grupuri nu vor mai avea acces pe Santiago Bernabeu. Când mi-am asumat rolul de preşedinte al acestui club, mi-am asumat şi filosofia conform căreia această insituţie îşi doreşte un joc curat, fără violenţă. Primul lucru pe care l-am făcut când am fost ales în 2000, a fost să îl propun pe Alfredo Di Stefano ca preşedinte de onoare, iar al doilea lucru a fost că am încercat să dezamorsez conflictele. Mie nu îmi ies din memorie morţii din Anglia şi de la Bruxelles, de pe stadioanele de fotbal. Şi atunci mi-am zis: cine nu e capabil să vină pe Bernabeu fără violenţă, nu va intra pe stadion. Pe atunci, ultraşii stăteau pe o parte a stadionului, i-am mutat la peluză.”

Profanarea mormântului soţiei sale: „ Ştim cine sunt, cu nume şi prenume. Nu vor mai intra pe stadion, indiferent de ceea ce vor mai face. Acum nu mai există grupuri scindate, ci doar o mişcare unitară a fanilor care susţin echipa, iar acest lucru ne place. M-a deranjat să citesc că Madridul susţine mişcările violente, însă adevărul e că susţinem hotărârile LFPşi CSD (organismele care conduc fotbalul spaniol).”

Despre autor

Tags: , , , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap