Inca un motiv pentru care Zidane este antrenorul ideal pentru Real Madrid

Zinedine Zidane, Real Madrid

Lumea e satula de Zidane la Madrid. Fanii viseaza la Pochettino, Low, Mourinho, Heynckes si asa mai departe, in timp ce francezul isi vede linistit de drum. Si are pe ce sta!

In 141 de meciuri, tehnicianul francez a bifat 101 victorii, a suferit doar 15 infrangeri, are o medie de un trofeu castigat la aproape fiecare 20 de meciuri jucate, echipa sa se apropie de 400 de goluri marcate, iar la toate se adauga laudativ cele 8 trofee ca antrenor principal in numai doi ani de zile (de doua ori la rand UCL). Cu exceptia acestor date concrete, Zidane mai pluseaza la un capitol foarte important pentru un club de fotbal al zilelor noastre: cel financiar!

Continuitatea sa e pusa la indoiala de presa si fani pentru ca Real Madrid poate incheia anul fara trofeu. Semifinala cu Bayern seamana cu o finala, atat pentru club cat si pentru antrenorul echipei, care ar putea singur renunta la finalul sezonului competitional la scaunul de antrenor pe Bernabeu.

Si totusi, Zidane are de ce sa ramana. Dincolo de trofeele castigate in doi ani de zile si de datele prezentate mai sus, exista si anumite detalii ignorate parca de prea multa lume. Stiti cat a cheltuit Zidane pe transferuri de cand a venit la Real Madrid? Putea sa o faca, mai ales ca Perez i-a dat puteri depline.

Ei bine, pe Bernabeu, in era Zidane, au ajuns 10 jucatori, care l-au costat pe managerul antrenor 72.8 milioane de euro. Asta inseamna o medie de 7.2 milioane de euro per jucator adus. Cel mai scump dintre ei a fost Morata, rascumparat cu peste 30 de milioane de euro, dar vandut ulterior pe o suma dubla. Stiti de cati bani a vandut Madridul jucatori in perioada Zidane? 169.7 milioane de euro! Atat a incasat Real Madrid pe jucatorii vanduti de cand Zidane a preluat echipa. Ok, putem sa-i atribuim sau nu antrenorului acest capitol, insa aceste date sunt o certitudine, si sunt disponibile in raportul financiar al clubului. Madridul a cumparat in 2 ani cu Zidane antrenor fotbalisti de 72.8 milioane de euro si a vandut de 169.7 milioane de euro, iar tragand linie, a castigat 8 trofee, dintre care Liga Campionilor de doua ori la rand. Pai n-ai vrea sa fii presedinte de club si sa ai un asemenea antrenor?

Mergem mai departe si ajugem la cel mai important capitol. Stiti cati bani a adus pe Concha Espina mandatul Zinedine Zidane? Mare atentie, vorbim de bani oferiti de forurile internationale sau interne ca urmare a trofeelor castigate. N-are rost sa amplificam suma castigata la fiecare editie de Champions League cu veniturile financiare aferente din publicitate, pentru ca cifrele sunt ametitoare. Ramanem strict la ceea ce e public, da?

Avem asa

  • 140 de milioane de euro a incasat Real Madrid de la UEFA pentru cele doua Champions League castigate de Zidane ca antrenor
  • 150 de milioane de euro a incasat Real Madrid pentru La Liga de anul trecut (aici sunt incluse si drepturile tv repartizate castigatorului)
  • 8 milioane de euro a incasat Real Madrid pentru cele doua Mondiale ale Cluburilor
  • 10 milioane de euro (aproximativ) a mai adunat Madridul din celelalte trofee castigate in era Zidane

Totalul este unul fantastic: 308 milioane de euro a obtinut Real Madrid in era Zinedine Zidane, prin trofeele castigate! Doamnelor si domnilor, cititi bine: 308 milioane de euro INCASATE din trofee! N-are rost sa adaugam ceilalti bani din publicitate sau diferenta de 100 de milioane de euro din transferuri (plecari si veniri). Ramanem la cei 308 milioane de euro din premii!!! Realizati ca alte echipe au investit atat (sau chiar mult mai mult) in jucatori in aceasta perioada in care Zidane a fost antrenor la Madrid?

Adica, suntem constienti de asta, nu? Suntem constienti de faptul ca Madridul a obtinut din trofeele castigate cu Zidane mai mult decat a scos FC Barcelona pe Neymar? Sper ca suntem! Chiar daca Zidane pleaca de la Real Madrid, nu uitati va rog datele astea. Si apoi calculati cati bani au adus cluburilor lor in aceeasi perioada de timp, toti marii antrenori pe care ii apreciati. Nu e greu, solicita putin efort, apoi imi veti da dreptate. Succes!

Despre autor

Tags: , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap