Interviu Alvaro Arbeloa: “Visez ca ultimul tricou pe care il imbrac sa fie tricoul Realului”

Alvaro Arbeloa a fost protagonistul emisiunii Al Primer Toque, de la Onda Cero. Fundaşul lui Real Madrid a răspuns franc la toate întrebările care i s-au pus, inclusiv acelora care aveau legătură cu jignirile care i-au fost aduse de-a lungul timpului. Printre altele, Alvaro i-a apărat pe Mourinho şi pe Xabi Alonso şi i-a trimis câteva ironii lui Cholo Simeone.

La Liga: „ Nu ne gândeam la recordul de victorii pe care îl deţineam. Dar dacă suntem lideri, înseamnă că am făcut lucrurile aşa cum trebuie. Pe de altă parte, trei ani fără a câştiga campionatul ar fi cam mult.”

Criticile pe care le primeşte: „ Există în viaţa fiecăruia momente în care totul pare nergu şi apar dubiile, însă m-am gândit la faptul că fac parte din cea mai importantă entitate sportivă din lume, aşa că e normal să fie exigenţe mari. E foarte greu pentru fiecare jucător de la Real Madrid, sunt sigur că de multe ori ne gândim să o dam naibii de treabă, dar apoi ne dăm seama ce mândrie este să jucăm aici. Am auzit şi am citit lucruri despre mine care m-au durut, dar cea mai afectată a fost familia mea. Până la urmă, ne cunoaştem între noi şi ştim când vorbim sincer şi când nu. Să dea Dumnezeu să fie şi alţii jigniţi cum am fost eu şi să câştige tot ce am reuşit până acum.”

Casillas: „ Între mine şi Iker nu există niciun conflict. Suntem colegi şi avem norocul să împărţim vestiarul la Real Madrid, cu bucuriile şi succesele sale. E destul de dificil să ai prieteni reali în viaţă, pe Facebook e mai uşor.”

Carvajal este cel mai bun fundas dreapta din lume, un baiat exceptional!

Mourinho: „ Cu Mourinho am reuşit să depăşim o etapă importantă. Era atât de apropiat de noi, încât de multe ori ne părea mai degrabă tată sau prieten decât antrenor. Acum se simte bine acolo unde e. Continui să vorbesc cu el, aşa cum am păstrat relaţii foarte bune cu toţi antrenorii mei. Cât a fost la noi, am împărţit multe momente bune, ne apăra mereu, ieşea în faţă pentru noi. Îi mulţumesc, pentru că de multe ori el a încasat loviturile care se pregăteau pentru noi. Mourinhismul e o formă de a fi, de a face lucururile, de a sta mereu în faţă, de a-ţi apăra ideile până la capăt, de a fi sincer, deschis…”

Diego Lopez: „ Nu ştiu cine altcineva ar fi putut trăi cu presiunea pe care a avut-o el la Real Madrid şi, pe deasupra, să mai aibă şi evoluţii foarte bune, cum a reuşit el. Media l-a tratat foarte nedrept.”

Eliminarea din Cupa Spaniei: „ Suntem foarte supăraţi din această cauză. A fost o lovitură grea, căci Real Madrid nu se obişnuieşte niciodată cu acest statut. Ştiu câţiva colegi de ai mei care ar face orice să fi putut juca împotriva Barcelonei, mai departe. Nu e vorba de oboseală, suntem obişnuiţi să jucăm miercuri şi duminică, o să avem timp să ne odihnim atunci când o să ne retragem din fotbal.”

Mourinho ne apăra mereu, ieşea în faţă pentru noi. Îi mulţumesc, pentru că de multe ori el a încasat loviturile care se pregăteau pentru noi. Mourinhismul e o formă de a fi, de a sta mereu in fata, de a-ti apara ideile pana la capat, de a fi sincer…

Atletico Madrid: „ Nu cred că am fost sufocaţi de Atleti. Până la urmă, am câştigat UCL împotriva lor şi i-am învins 14 ani la rând. E cam devreme să spunem că au devenit naşii noştri.”

Simenoe: „ El Cholo are norocul de a avea presa de partea lui, iar aşa e mult mai uşor să transmiţi mesajul pe care îl doreşti.”

Atitudinea de căpitan: „ Un coleg mi-a reproşat această atitudine atunci când l-am apărat pe Benzema în faţa suporterilor. M-a întrebat dacă mă cred căpitanul echipei, însă m-am gândit doar la binele echipei. A încercat mereu să fiu un bun coleg.”

Carvajal: „ Este cel mai bun fundaş dreapta în acest moment. Nu pot să am cu el decât o relaţie minunată, pentru că e un băiat excepţional şi este titular pentru că merită. O să fie lateralul Realului şi al echipei naţionale mult timp de acum încolo.”

Cristiano: „ Merge acasă şi continuă să se pregătească. Trăieşte după un regim strict, munceşte 24 de ore pentru a fi cel mai bun. Trebuie să fie teribil să fii el. Ce a făcut el, nu a reuşit nimeni până acum. Pe vremuri, rămâneam cu gura căscată când Romario marca 30 de goluri, dar performanţele lui Ronaldo sunt acum de neatins.”

Un coleg mi-a reproşat această atitudine de capitan atunci când l-am apărat pe Benzema în faţa suporterilor. M-a întrebat dacă mă cred căpitanul echipei, însă m-am gândit doar la binele echipei…

Isco: „ Nu mai e de mult timp doar jucătorul care făcea o fentă şi un şut, a ajuns o certitudine, un jucător complet şi impresionant. Nici măcar nu e conştient de asta. Îi zic mereu că a prins gustul de a recupera mingi pe tot terenul, de asta termină meciurile epuizat. E un fotbalist deosebit, face ce vrea el cu balonul.”

Benzema: „ Este cel mai bun 9 posibil din fotbalul actual. Nici nu pot să îmi imaginez de ce nu e apreciat la adevărata lui valoare. Nu ştiu ce ar mai putea face pentru a primi recunoaşterea pe care o merită. Suntem norocoşi să îl avem la noi în echipă.”

Pique: „ Da, am avut în vestiar fotografia sa cu manita. Asta şi multe altele, au funcţionat ca o motivaţie pentru noi.”

Echipa naţională: „ Nu e ok când lucrurile nu merg bine, însă m-am simţit iubit de colegi, de antrenor… Am păstrat amintiri frumoase din această perioadă.”

Xabi Alonso: „ A zis mereu că Ronaldo e cel mai bun jucător din lume, însă răspunsul lui în legătură cu Neuer e normal, e colegul lui de echipă. Cred că a fost evident ce a însemnat Real Madrid pentru el în acea noapte a finalei UCL. Mi-e dor de el în fiecare zi. Până la urmă, am împărţit vestiarul timp de şapte ani şi jumătate.”

Nacho: „ Merită fiecare minut pe care îl joacă. De exemplu, lunea asta am avut zi liberă, dar el a venit să se antreneze. Orice canteran ar trebui să îl ia drept model.”

Planuri de viitor: „ Am marele noroc de a fi la Real Madrid. Mai am un an şi jumătate de contract şi îmi doresc să rămân aici cât mai mult posibil. E visul meu ca ultimul tricou pe care îl îmbrac ca fotbalist să fie cel al Realului.”

Despre autor

Tags: , , , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap