James Rodriguez si lupta sa cu recordurile

James Rodriguez a ridicat multe dubii asupra sa dupa ce Real Madrid a decis sa plateasca aproape 80 de milioane de euro pentru el, imediat dupa Cupa Mondiala din Brazilia. Cu toate acestea, putini sunt cei care astazi mai au dubii asupra noului numar 10 de pe Santiago Bernabeu. Cu 15 goluri si 13 pase de gol in 31 de jocuri in acest an, James Rodriguez a devenit vital in angrenajul lui Carlo Ancelotti, iar cotidianul AS anunta in editia sa de astazi ca avandu-l in teren pe James, Madridul castiga 80% din meciuri, in timp ce fara el, procentajul scade la 60%.

Dincolo de aceasta precizare insa, James este conform site-ului oficial al Federatiei Spaniole posesorul unui alt record de productivitate. Columbianul este singurul mijlocas din ultimii sapte ani din fotbalul spaniol, care a reusit 11 goluri si 11 pase decisive intr-un an (24 de meciuri jucate), performanta reusita in ultimii sapte ani doar de Fabregas in sezonul 2012-2013 (in mai multe meciuri jucate). Cu toate acestea, James mai poate sa-si imbunatateasca aceste cifre in ultimele cinci etape si sa devina cel mai productiv mijlocas din La Liga intr-un sezon competional in ultimul deceniu!

In plus, in ultimii 20 de ani, doar cinci jucatori au reusit acelasi numar de goluri si de pase decisive la sezonul de debut in Primera Division. Este vorba de Milinko Pantic de la Atletico Madrid in sezonul 1995-1996, Ronaldo Nazario de Lima de la Barcelona in sezonul 1996-1997, Patrick Kluivert de la Barcelona in sezonul 1998-1999 si Gareth Bale de la Real Madrid in sezonul trecut.

Despre autor

Tags: ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap