“Jamesmania”: Real Madrid a vandut intr-o saptamana 345.000 de tricouri cu James Rodriguez!

Numele lui James Rodriguez vinde! Conform celei mai importante agentii specializate in Marketing Sportiv “Euroamericas”, in numai cateva zile de la anuntarea transferului lui James la Real Madrid, gruparea blanco a vandut 345.500 de tricouri cu numarul 10. Fiecare tricou valoreaza 100 de euro, astfel ca „Jamesmania” a adus primele venituri, total neasteptate, in numai cateva zile. Din tricourile vandute, un calcul simpu face ca incasarile sa atinga pragul de 34 de milioane de euro la nici o saptamana de la transferul lui Rodriguez pe Santiago Bernabeu.

Conform analizei prezentate de Euroamericas, tricoul cu numarul 10 al lui James Rodriguez este cel mai bine vandut tricou din lume in acest moment, iar incasarile clubului Real Madrid dupa transferul lui James se apropie de incasarile aceluiasi club dupa sosirea lui Cristiano Ronaldo. Aceeasi sursa precizeaza ca incasarile puteau fi mult mai mari daca conationalii lui James aveau o putere si mai mare de cumparare: „Columbienii prefera sa cumpere tricouri replica pe care le achizitioneaza la mai putin de jumatate din pretul stabilit de Real Madrid. Totusi incasarile in Cali, Bogota si Medellin au fost substantiale. Cresterea incredibila s-a produs din partea columbienilor raspanditi in intreaga lume in tari precum Spania, Statele Unite sau Italia, unde puterea de cumparare este mult mai mare” noteaza agentia citata.

Real Madrid va incasa din comercializarea tricourilor lui James Rodriguez un procent de 60%, restul de 40% urmand a fi repartizat producatorului de echipament sportiv, comerciantilor si jucatorului. “Euroamericas” noteaza ca ritmul de cumparare va cunoaste in urmatoarele luni o panta descendenta, dar la finalul anului 2015, incasarile clubului Real Madrid pe baza numelui lui James Rodriguez ar putea atinge 55 de milioane de euro.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap