Jumatate din Real Madrid a murit astazi: Don Alfredo di Stefano a incetat din viata

Jumatate din Real Madrid a murit astazi. Cel mai mare fotbalist din istoria clubului nostru, legendarul Don Alfredo di Stefano a incetat din viata astazi 7 iulie la 88 de ani in urma unui atac de cord suferit in urma cu aproape 48 de ore. Presedintele de onoare al clubului Real Madrid fusese internat la Spitalul Gregorio Maranon din Capitala Spaniei, spital care din pacate astazi a anuntat decesul celui care a fost “La Saeta Rubia”.

Nascut pe 4 iulie 1926, Alfredo di Stefano a ajuns la Real Madrid in 1953 dupa ce presedintele Santiago Bernabeu a castigat o lupta stransa pentru transferul sau cu FC Barcelona. Don Alfredo marturisea peste ani ca a ales sa evolueze pentru Real Madrid “pentru ca sunt un castigator, nu-mi place sa pierd”. S-a casatorit in 1950 cu Dona Sara Freitas Varela cu care a avut sase copii. După ce cariera sa sportivă, Alfredo di Stefano a continuat să trăiască în Spania, și-a instalat în grădina sa o statuie sub forma unei mingi rotunde care este scrie “Gracias vieja” (Vă mulțumesc). Alfredo di Stefano a evoluat pentru Real Madrid pana in 1965 in 521 de partide marcand de 376 de ori. A fost principalul artizat al celor cinci succese europene al madrilenilor in perioada 1956-1960 castigand Balonul de Aur in doua randuri

Fotbalisti legendari precum Pelé, Eusébio, Luis Suárez, Sandro Mazzola sau John Charles au zis despre Di Stefano că a fost „cel mai complet fotbalist din istoria fotbalului”, iar Eusebio si Cruyff au marturisit ca “Saeta Rubia” le-a servit drept exemplu si idol de-alungul carierei lor. Cu Real Madrid a mai castigat ca jucator 8 titluri de campion al Spaniei, Cupa Regelui si Cupa Intercontinentala. Ca antrenor la Madrid, Don Alfredo di Stefano a fost omul care a pariat pe cea mai spectaculoasa echipa din istoria clubului blanco, echipa celor cinci fantastici denumiti “Quinta del Butre”.

La 88 de ani, cel mai mare jucator din istoria lui Real Madrid si unul dintre cei mai mari fotbalisti din toate timpurile, Don Alfredo di Stefano ne-a parasit pe toti, dar a lasat in spatele sau o cariera impresionanta si o mare de trofee si realizari. In cea mai trista zi din istoria clubului blanco de la moartea legendarilor Santiago Bernabeu si Juan Gomez, Realmadrid.com.ro transmite condoleante familiei “Saetei” si marii familii blanco din Romania si din intreaga lume. Odihneste-te in pace, zeule!!!

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap