“La Decima” : o afacere de familie

Cred ca daca ar fi sa alegem un singur cuvant care sa descrie mai bine italienii ca si popor acela ar fi “famiglia” (familia) .  Iar in sudul peninsulei acest lucru e capital . Iar tehnicianul nostru nu si-a uitat valorile deprinse de la parinti .

Acest lucru se poate foarte usor confunda cu mai romanescul :”nepotism” , lucru de care a fost acuzat Ancelotti pe tot parcursul sezonului, iar acum la finalul sezonului Carlo ar fi putut spune ceva ce sa inchida gura tuturor insa e mult prea domn .Totusi cuvintele și judecatile mult prea pripite nu se uita: el a fost născut și a crescut în la tara , Carletto,iar  taranii  au inteligenta și o memorie lungă.

 

A treia cupa a lui Ancelotti ca si antrenor , “la decima ” pentru Real s-a nascut in familie , o familie largita , cu fii , prieteni , fii ai prietenilor , toti impreuna ca o echipa .

Langa el : Zinedine Zidane si Paul Clement ,o legenda a fotbalului alaturi de un antrenor de juniori promovat de Ancelotti de la chelsea cu reponsabilitatile de ai face pe Ronaldo si Modrici sa alerge . (insa in realitate fac mult mai mult) .  Giovanini Mauri care pe vremuri alimenta muschii lui Kaka si ai lui Gatusso  si apoi mereu in supravegherea lor, copii Davide Ancelotti (25) si Francesco Mauri (26) care lucreaza ca si preparatori fizici , cum au facut-o si la PSG . Desi baietii au in continuare stigmata de oameni “pe pile”  ei si-au dovedit abilitatile pe teren . Carlo declara : “sunt foarte , foarte buni si sa va confesez ceva … sa lucrezi cu propriul fiu e o experienta total speciala . Eu vorbesc cu Davide , ii ascult opiniile ne contrazicem ; e un mod diferit   de a trai relatia cu propriul copil .” Davide si Francesco au dovedit in finala de la Lisabona unde Real a alergat si luptat 120 de minute pe cand Atletico s-a oprit mai devreme , mult mai devreme .

In Spania s-a rupt cerul cand s-a descoperit ca Mino Fulco ,nutritionistul echipei se va casatori cu Katia Ancelotti in Iunie . Iar din poza de grup a familiei staffului “la Decima ” nu poate lipsi William Vecchi antrenorul de portari care l-a urmat pe Ancelotti mereu . El pe vremuri ii incalzea pe Dida si Abbiati dupa ce mai inainte a avut grija de mainile lui Buffon pe cand era la Parma . Cu un asemenea antrenor stii ca mergi la sigur . El a gestionat dualismul Lopez-Cassilias iar finalul sezonului comparativ cu celelalte dovedeste ca aceasta problema nu ar fi putut fi gestionata mai bine …

Emotionant momentul cand jucatorii au simtit ca cineva lipseste de la petrecere si au dat buzna peste Carlo in plina conferinta de presa, aducand petrecerea la Carlo , imbratisandu-l si chiar sarutandu-l pe obraz … Un testament a ce vei culege atunci cand semeni bine .

 

Carlo a creat o familie ,familie care, spera autorul, va continua sa aduca glorie acestui club care merita din plin …

 

Despre autor

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap