Legendarul Paco Buyo analizeaza transferul lui Keylor Navas: “Este bun, dar trebuie sa faca fata presiunii de la Madrid”

Browse By

Unul dintre cei mai mari portari din istoria Realului, Paco Buyo, a comentat pentru La Nacion transferul lui Keylor Navas la Real Madrid precum si sansele acestuia de a apara in Capitala Spaniei. Legenda blanco are incredere in portarul costarican: “Este un transfer care poate ajuta Real Madrid, cu toate ca in lot deja exista doi portari de calibru precum Iker Casillas si Diego Lopez. Cred ca Navas este un pariu, nu se stie inca daca Lopez va continua, dar si daca ramane, Keylor este o concurenta serioasa pentru oricare dintre cei doi portari din lot.” a spus Buyo.

Rugat sa-l descrie pe Keylor Navas, fostul mare portar madrilen a declarat: “A facut un sezon minunat la Levante si a fost determinant la Cupa Mondiala din Brazilia. Este un portar talentat, care a demonstrat ca poate fi decisiv. Mi se pare un portar de linia portii, excelent la capitolul reflexe, dar fara talie. Cu toate acestea compenseaza prin mobilitate, plasament si inteligenta. Trebuie sa-l vad la lucru, pentru ca Real Madrid iti impune o altfel de presiune decat Levante sau nationala costaricana. Nu doar publicul impune aceasta presiune ci identitatea clubului, presa, excelenta acesti club, nu-i va fi usor” a continuat Paco.

Acesta considera ca un mare portar care ajunge la Real Madrid este insa obligat sa faca fata presiunii: “Exigenta numarul 1 la Real Madrid este ca atunci cand transfera un portar acesta trebuie sa fie foarte bun, mereu pregatit si mereu concentrat pentru a se lupta cu orice circumstante ocazionale. Indiferent de moment, trebuie sa fie gata sa demonstreze ca e cel mai bun din lume si nu doar pentru ca este un portar de calitate ci pentru ca Real Madrid te obliga sa fi cel mai bun portar din lume” a concluzionat Buyo.

 • Torpyla

  sunt curios ce vrea sa faca clubul…

  oare doreste ca portarii sa fie complementari sau sa fie pe baza aceluias tipar?

  daca e vorba de prima varianta,atunci iker pleaca…daca e vorba de a 2-a varianta,atunci diego pleaca.

  mi se pare totusi neprofesionist din partea clubului sa aibe situatia nerezolvata INCA.inseamna ca nu stim ce vrem…iar la acest nivel,nu-ti permiti astfel de situatii…trebuie organizare pana la cel mai mic detaliu…organizare ce a cam disparut iar din peisaj.

  • zece

   tu crezi ca nu e planificat nimic ? Este clar ca unul dintre cei doi va pleca. noi nu stim care, insa ei stiu 100%

 • FroNa

  Probabil e constient ca va face tusa anul asta, dar avand in vedere ca ceilalti 2 portari au 33 de ani, pare dispus sa accepte asta.

Real Madrid Romania