L’Equipe: Benitez contrazice cu cifre teoria ca Realul sau e o echipa defensiva

Francezii nu-i dau dreptate lui Angel di Maria, care dupa meciul de aseara a declarat ca Realul i s-a parut o echipa defensiva. Cel mai prestigios cotidian francez din lume noteaza ca Madridul lui Benitez contreaza aceasta opinie prin cifrele din primele 12 meciuri ale sezonului. “Echipa cu cele mai multe suturi la poarta din La Liga si a doua din Europa dupa Bayern, nu poate fi o echipa defensiva” sustin francezii.

Contra lui PSG, Real Madrid a sutat de 17 ori la poarta, de sapte ori mai mult decat adversara directa. Din aceste suturi, Real Madrid a gasit poarta in numai patru randuri, in timp ce parizienii au sutat pe spatiul portii lui Navas de numai doua ori. Noua cornere a bifat echipa blanco pe Parc de Princes in timp ce gazdele au beneficiat doar de patru lovituri de la coltul terenului. O demonstratie care difera de opinia domnului Di Maria, unul dintre “parizienii” activi, dar cu putine realizari miercuri.

La nivel global, dupa patru runde jucate in UCL 2015-2016, numerele sunt de partea lui Rafa Benitez si impotriva celor care sustin ca tehnicianul madrilen este un antrenor defensiv. L’Equipe scrie ca Real Madrid este a doua echipa din Europa ca numar de suturi la poarta adversa: 63 de suturi, cu zece mai putin decat Bayern Munchen. Germanii au o medie de 24.3 suturi per meci, in timp ce Real Madrid are o medie de 21 de suturi per partida, adica o medie mai buna decat Atletico Madrid si FC Barcelona. PSG se afla doar pe locul 16 la acest capitol!!!

Dar nu numai in UCL, Real Madrid contrazice teoriile generale din presa. Conform datelor provenite de la Liga Spaniola, Real Madrid a sutat cel mai mult la poarta adversa in aceste prime 8 etape de campionat, devansand cu mai bine de 20 de suturi ocupanta locului 2, FC BArcelona. In plus, Realul lui Benitez este echipa cu cele mai multe goluri marcate in acest sezon de campionat, 18!

In ceea ce priveste faza defensiva, Real Madrid este pe locul 14 in ceea ce priveste echipele care au primit suturi la poarta! La capitolul recuperari de balon, Real Madrid trece de Barcelona avand o medie de 67,12 per joc, dar e devansata de Atletico Madrid si Celta. In schimb, madrilenii recupereaza cele mai multe mingi in terenul advers, un procentaj cu 5% mai mare decat al catalanilor si cu 3.9% mai mare decat al “colchonerilor”. Cu numai doua goluri primite in 12 jocuri oficiale, Real Madrid este echipa cu cea mai buna defensiva dintre toti granzii Europei. Sigur, e vorba doar de cifre, dar imi permit sa ofer un citat din regretatul Bobby Robson la final: “Fotbalul fara statistica e ca o femeie fara sani”.

Tags: , ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap