Luka Modrić: 19 și 10

€40,000,000. Acesta este prețul pe care transfermarkt.com îl atârnă de gâtul croatului Luka Modrić, într-un fotbal în care un tânăr cu potențial, Ousmane Dembélé, este cumpărat de Barcelona la prețul de €105,000,000 – aproximativ triplu în comparație cu valoarea sa de piață.

Banii se-nvârt mai haotic ca niciodată în sportul rege, și doar acum este momentul în care mulți realizează câte mutări inteligente a făcut Realul în ultimul deceniu, astfel încât să construiască o echipă formată din jucători ajunși aproape simultan la apogeul carierei, care să domine Champions League-ul de 3 ori într-un interval de 4 ani.

Toate acestea, plus aducerea lui Zidane conturează o istorie recentă favorabilă echipei Madridului, în cadrul căreia își permite să-și ofere sub formă de împrumut decarul, James Rodriguez, la clubul non-spaniol cu care împarte cea mai înflăcărată rivalitate, Bayern München.

În consecință, numărul 10 a rămas vacant și i-a fost acordat fotbalistului căruia din 2012 încoace nu i-a păsat ce număr poartă pe spate, ci doar de stema pe care o purta pe piept. Jucătorului care evolua pentru Dinamo Zagreb ultima oară când purta acest număr la o echipă de club. Lukita, cel care a reinventat pasa cu exteriorul, a ajuns să adopte poziția de decar al Realului, căpătând, poate, mai multă responsabilitate în vestiar și, cu siguranță, mai multă receptivitate pe plan de marketing.

După 5 sezoane la Real, cu multe bune și puține rele, Luka Modrić își vede răsplătite seriozitatea și eleganța atât de atipice unui balcanic. Cel mai probabil, va îmbrăca tricoul cu numărul 10 până în 2020, când actualul contract expiră, dar până atunci se va bucura de fiecare clipă. Bucuria începe azi, cu ocazia zilei în care împlinește 32 de ani, o vârstă la care, deși a câștigat tot ce se putea câștiga, Modrić nu concepe să fie rezervă la Real Madrid. Iar acest lucru vorbește puternic despre angajamentul său față de acest club, care a fost total de la venire și până acum.

 

Despre autor

Tags: ,

Marcu Czentye

Marcu Czentye

Raul Gonzalez, Zinedine Zidane & Luka Modric.... sau mai scurt - Real Madrid

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap