Madridul mizeaza pe De Gea, United pregateste insa o noua propunere de prelungire

Foarte multa lume a sustinut in aceasta perioada varianta achiztionarii lui David de Gea abia din vara anului 2016, cand jucatorul ar putea ajunge la Real Madrid in calitate de jucator liber. Ei bine, cei care au sustinut asta, crezand ca pentru un fotbalist e asa usor sa stai un an de zile pe tusa, sunt foarte aproape sa realizeze ca nu tot ceea ce zboara se si mananca.

Evenimentele din ultimele zile au precipitat in mod clar relatiile institutionale dintre United si Madrid, astfel ca o negociere pentru un transfer din iarna (in cazul in care portarul nu ar prelungi in astea patru luni)  la Madrid, pare exclusa. Real Madrid mizeaza acum pe David de Gea, portarul spaniol urmand a fi cel care decide daca va prelungi sau nu contractul cu Manchester United. Dar poate rezista De Gea tentatiei de a incasa aproape 70 de milioane de euro din noul contract cu gruparea britanica? Poate el sa riste un an din cariera antrenandu-se prin parcuri fara a avea vreun meci in picioare? Poate rezista presiunii la care il va supune Van Gaal? Poate risca sa piarda Campionatul European?

Englezii sunt pregatiti sa-i ofere un nou angajament anunta presa britanica, un angajament care i-ar aduce anual 14,5 milioane de euro goalkeeperului spaniol. Un salariu dublu fata de ceea ce De Gea ar fi incasat la Real Madrid, daca actele englezilor ar fi ajuns la timp in Capitala Spaniei.

Portarul spaniol a fost inscris aseara pe lista de Champions League de United, iar oficialii englezilor sunt optimisti ca jucatorul va reveni la sentimente mai bune fata de clubul de pe Old Trafford. Daca nu se va intelege cu De Gea pana in ianuarie, United nu mai poate face nimic, iar jucatorul poate semna cu orice club. Conform ultimelor informatii, Jorge Mendes ar negocia deja prelungirea contractului portarului cu gruparea engleza, sfatuindu-si jucatorul sa semneze. Van Gaal i-a transmis atat lui De Gea cat si agentului sau ca numai daca va semna prelungirea, David va mai juca la United, in conditii contrare urmand a ramane pe banca sau in tribuna. Iar Del Bosque i-a transmis deja ieri un mesaj evident: “Daca David nu joaca, va fi dificil sa prinda turneul final”. Asa ca cei care s-au gandit ca totul va fi usor si De Gea ar putea semna in vara viitoare liber de contract se pot multumi ca Real Madrid e aproape sa rateze transferul unuia dintre primii trei portari ai fotbalului mondial.

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap