Nike se implica in transferul lui Neymar la Real Madrid

Nike este dispusa sa se implice financiar in transferul lui Neymar la Real Madrid, pentru a reusi in sfarsit sa ajunga pe echipamentul Realului.

Cotidianul AS anunta astazi pe prima pagina ca Nike s-ar putea implica in transferul lui Neymar la Real Madrid, asa cum Adidas s-a implicat in transferul lui Gareth Bale pe Santiago Bernabeu.

Brazilianul Neymar este cea mai importanta marca a Nike dupa Cristiano Ronaldo, iar interesul concernului pentru Real Madrid este foarte vechi. Florentino Perez a acceptat pana acum acordul devenit oarecum istoric cu cei de la Adidas, care ofera in acest moment 40 de milioane de euro pe an gruparii blanco.

Doar ca intre timp, Real Madrid a castigat de 3 ori Uefa Champions League si a devenit totodata cel mai “urmarit” club din lume pe internet. Adidas vrea sa renegocieze, Nike vrea sa obtina in sfarsit echipamentul Realului.

Florentino a oprit negocierile cu Adidas desi germanii ofera 1 miliard!

Cei de la Football Leaks au dezvaluit ceea ce anuntam si noi pe realmadrid.com.ro ca Florentino Perez este aproape de a obtine 1 miliard de la Adidas. Der Spiegel a confirmat ca Adidas a facut o oferta de 100 de milioane pe an, cu 60 de milioane mai mult decat prevede acordul din acest moment. Surprinzator … sau nu, Florentino Perez a pus pe “hold” negocierile.

Imaginati-va ca presedintele blanco a avut puterea sa refuze pentru moment aceasta oferta a celor de la Adidas!!

Cum se implica Nike?

neymarSe spune ca pe fir a intrat Nike, dispusa sa ofere o suma chiar si mai mare decat Adidas. Intre timp, pentru a obtine in sfarsit acordul cu Real Madrid, oficiali ai celor de la Nike ar fi sugerat ideea ca puternicul concern sa plateasca “ruperea contractului” cu Adidas. Si totodata, implicarea directa in aducerea celui mai important brand al Nike dupa Cristiano: Neymar Junior.

Real Madrid are inca un acord valabil cu Adidas, dar nu ar fi primul club care ar rupe intelegerea. Chelsea si Milan spre exemplu au facut acelasi lucru si au platit despagubiri (45 de milioane englezii, 20 de milioane italienii).

Care este de fapt obiectivul celor de la Nike?

Nike nu si-a ascuns niciodata intentiile de a ajunge pe echipamentul Madridului, dar intotdeauna s-a lovit de ideea Realului de a pastra puternica legatura istorica pe care si-a creat-o cu Adidas. De aceasta data lucrurile stau diferit, pentru ca presedintele Florentino Perez considera, pe buna dreptate, ca echipa sa este cea care trebuie sa primeasca cei mai multi bani de la sponsorul sau tehnic, indiferent de numele sau. Ceea ce Adidas nu poate oferi, Nike o poate face oricand. Daca cele doua nu pot, vor exista intotdeauna alte variante. Iar Perez stie asta. Si profita de imaginea uluitoare a brand-ului Real Madrid.

Real Madrid Nike

Care ar fi totusi obiectivul celor de la Nike in aceasta posibila tranzactie?

  • Evident, echipamentul Realului, pe care il vaneaza de foarte mult timp. Asocierea cu o marca precum Real Madrid a fost bine analizata de oficialii Nike care o considera cea mai buna mutare posibila. In plus, Nike ar avea alaturi cele mai puternice doua branduri din Spania: Barcelona si Real Madrid.
  • In al doilea rand, faptul ca doi dintre primii trei fotbalisti ai lumii si primii 2 la nivel de marketing/publicitate ar avea contract cu Nike si ar juca la aceeasi echipa, sponsorizata … tot de Nike.
  • Nu in ultimul rand, Nike urmareste sa se razbune pe Adidas, dupa ce grupul german a preluat Manchester United, oferindu-le englezilor 95 de milioane de euro anual. Adica 55 de milioane de euro in plus fata de Real Madrid! Firesc, ca Florentino sa fie suparat si sa puna conditii acum, nu?

Ramane de vazut ce se va intampla, dar este clar ca sansele ca Neymar sa ajunga la Real Madrid daca se implica Nike cresc considerabil. Nu trebuie uitata nici relatia buna la nivel institutional dintre cele doua cluburi (care va conta in cazul in care Neymar isi manifesta clar intentia de a pleca de la PSG), dar si importanta pe care o are sponsorul principal al celor doua formatii in aceasta tranzactie: Fly Emirates.

Despre autor

Tags: , , , ,

The Real Riley

The Real Riley

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap