Real Madrid Romania

Juntos ganamos siempre !

Planurile lui Rafael Benitez

Rafa Benitez a pus deja la cale un plan in ceea ce priveste viitorul sau loc de munca: banca tehnica a gruparii Real Madrid. Tehnicianul madrilen si-a propus ca in scurt timp sa discute in particular cu fiecare jucator din vestiar, are o alta viziune asupra pretemporadei blanco si a asigurat conducerea ca vor exista rotatii in cadrul echipei. Mai jos puteti citi si alte idei pe care Rafa Benitez vrea sa le implementeze la Madrid in ceea ce priveste politica de transferuri, tactica, pregatirea fizica si atentia acordata Canterei blanco.

Vrea sa discute cu fiecare jucator in parte
In mod evident, pentru Rafa Benitez nu va fi deloc usor sa-si castige vestiarul blanco, mai ales dupa era Carlo Ancelotti. Madrilenul cunoaste afectiunea jucatorilor vis-a-vis de fostul antrenor precum si caldura cu care publicul s-a despartit de Carletto. Tocmai din acest motiv, unul dintre primele sale obiective este acela de a discuta inainte de startul pretemporadei cu fiecare jucator in parte pentru a le explica viziunea sa si ceea ce vrea de la fiecare. Conform informatiilor prezentate de cotidianul AS, Sergio Ramos, actualul vicecapitan al echipei este unul dintre stalpii viitorului sau proiect si crede ca fundasul originar din Camas il poate ajuta intr-o adaptare mult mai rapida. “Benitez va incerca sa se exprime direct si precis, va cere lotului devotament, sustinere si respect” anunta aceeasi sursa.

Nu este de acord cu “turneele de imagine”
Pentru viitorul antrenor merengue, pregatirea fizica si tactica din pretemporada este fundamentala. Rafa Benitez nu este de acord cu turneele de imagine organizate de Real Madrid in ultimii ani si a lasat sa se intealeaga acest lucru inca de la primele discutii. Programul pentru aceasta vara este insa deja stabilit de club, Real Madrid avand semnate angajamente incepand cu data de 12 iulie si pana pe 7 august in Australia, China si apoi in Germania. Solutia pe care a gasit-o Benitez in acest context se leaga de un altfel de plan de pregatire fizica, urmand a elabora cu stafful sau o serie de antrenamente fizice bazate pe intensitate si serii individuale de exericitii. Omul sau de incredere, Paco de Miguel, va realiza inca din acasta perioada o serie de rapoarte pe baza arhivelor din ultimii ani in ceea ce priveste parametrii fizici din pretemporada ai actualilor jucatori din lot. “In aceasta perioada de pregatire, Real Madrid isi reduce cu 17% posibilitatea de a-si imbunatati pregatirea fizica si cu 24% capacitatea tehnico-tactica” sustine AS ca le-a transmis deja Benitez sefilor de pe Bernabeu.

Vrea ca “plecarile si venirile” sa se rezolve rapid

david-de-gea
Deocamdata, Benitez nu are la dispozitie detalii amanuntite despre lotul echipei madrilene si despre planurile clubului. Cand va prelua insa rolul de antrenor principal, Rafa i-a anuntat deja pe oficiali ca nu va pleca imediat in vacanta pana nu se va discuta perspectiva lotului. Plecarea lui Khedira spre exemplu nu poate fi impiedicata, ina Benitez vrea sa se rezolve cat mai rapid situatia lui Casillas sau a jucatorilor aflati sub forma de imprumut in alte parti. Intentia sa este ca pretemporada sa inceapa cu un lot care sa adune in proportie de 95% lotul de jucatori pentru viitorul sezon competitional. Ii place pe De Gea, Verratti, Sterling, Javi Martinez, Morata, Casemiro, insa e putin probabil ca toti acesti jucatori sa ajunga in aceasta vara la Real Madrid. Nu va ezita de asemenea sa ofere sansa unor fotbalisti ca Jese, Illarramendi sau Coentrao sa ramana la Madrid.

Calendarul decide daca exista cantonament inaintea meciurilor sau nu
Benitez nu este genul de antrenor care sa adune jucatorii in cantonament cu multe zile inaintea meciurilor. La Madrid isi va schimba putin optica in ceea ce priveste acest aspect,insa ramane deschis la modificari dupa bunul sau plac in functie de calendarul echipei. Este constient ca disciplina sa fizica, meciurile disputate la intensitate precum si jocurile internationalilor madrileni de la echipele reprezentative produc o oboseala mentala care nu trebuie sa se extinda asupra lotului inaintea meciurilor considerate usoare.

Vor exista rotatii si surprize in echipele de start ale lui Benitez
Benitez si-a utilizat cu regularitate toti cei 22 de jucatori din lotul lui Napoli in sezonul trecut si la fel va proceda si la Real Madrid. Spaniolul stie ca Ancelotti s-a bazat pe 14 jucatori in sezonul 2014-2015, iar echipa a cazut in ultimele 3 luni ale sezonului fara a avea capacitatea de “a sprinta” in meciurile de final de an. La Napoli, Benitez nu s-a sfiit sa-si lase pe banca starurile pentru a face rotatii. Higuain, Callejon sau chiar Hamsik au fost menajati in acest sezon, astfel ca nu este exclus ca Rafa Benitez sa incerce sa-i odihneasca pe Cristiano Ronaldo, Gareth Bale sau Toni Kroos. Unul dintre lucrurile de care Rafa Benitez este cu adevarat entuziasmat in ceea ce priveste viitorul este polivalenta jucatorilor sai, care pot juca mai multe roluri in viitoarele sezoane.

Analiza meciurilor si analiza individuala video cu fiecare jucator in parte
Antrenorul nascut la Madrid este recunoscut pentru metodele sale inovatorii in lumea fotbalului. Benitez este omul care a pus bazele programului video-tactic GloballCoach, care astazi se comercializeaza la nivel inalt. Rafa este un analist fara egal, stie totul despre fiecare adversar in parte, iar la Napoli, Liverpool, Valencia sau Inter obisnuia sa-si programeze jucatorii la sedinte individuale in care explica tehnico tactic prin intermediul laptopului detaliile pe care un jucator trebuie sa le acopere intr-un meci. Este convins ca va lucra la Madrid cu cel mai valoros grup de jucatori pe care l-a avut la dispozitie pana acum, un grup care daca ii va respecta cu strictete indicatiile, poate scrie istorie.

Va juca 4-2-3-1? Sau tactica va depinde de lot?

benitez tactic

La Napoli Benitez a jucat 4-2-3-1, dar a avut si meciuri in care a apelat la 4-3-3. Ca varf il prefera pe Higuain, iar in spatele acestuia de regula evoluau Callejon, Hamsik si Mertens, jucatori eminamente ofensivi. Intentia lui Benitez este sa experimenteze in pretemporada pentru a analiza ce sistem de joc se potriveste cel mai bine lotului actual. “Fiecare lot are nevoie de un model de joc, de o conceptie unica” isi motiveaza el alegerea. Un lucru e cert: Benitez va cauta cea mai buna pozitie pentru Bale, care ar putea evolua de la anul in banda stanga sau in spatele varfului impins. Considerat un antrenor defensiv, Benitez are doua sezoane extrem de ofensive la Napoli, acolo unde presa l-a acuzat chiar recent ca este mult prea ofensiv. Este constient ca la Madrid trebuie sa-si schimbe filosofia si va miza pe o formula care sa caute spectacolul insa nu va ezita sa-si disciplineze tactic echipa, capitol la care Real Madrid a suferit dupa plecarea lui Mourinho.

Vrea sa reorganizeze Cantera
Unul dintre motivele pentru care Rafa Benitez n-a acceptat sa mai continuie la Napoli a fost lipsa de interes si pasivitatea presedintelui Auerelio de Laurentiis in a investi in echipele de tineret, denumite in Italia, “Primavera”. Benitez provine din Cantera clubului Real Madrid, atat ca jucator cat si ca antrenor si a lucrat in tinerete cu fotbalisti ca Raul, Guti, Benito, Garcia Calvo sau Mista. Cunoaste importanta sectorului juvenil si considera ca Real Madrid neglijeaza acest sector in special prin lipsa unor antrenori care sa detina calitate din punct de vedere metodic si tehnico tactic. In primele discutii cu oficialii blanco a ridicat inclusiv aceasta problema pe care si-a propus sa o dezvolte dupa ce va fi oficial numit in functie.

Obiectiv: sa castige Bernabeul
Unul dintre primele obiective ale antrenorului madrilen este sa castige dragostea fanilor de pe Santiago Bernabeu. Benitez a simtit la Napoli, Inter, Liverpool sau Valencia cat e de importanta conexiunea dintre fani si echipa si considera ca atasamentul publicului fata de club trebuie sa fie neconditionat. In acest moment opinia publica ii este nefavorabila, iar Benitez isi doreste sa schimbe acest lucru.

Tags: ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap