Povestea unui baietel

Browse By

În 1991, la vârsta de 6 ani, un băiețel blond își începea propria poveste și totodată cea mai bună relație de prietenie… se împrietenea cu o minge. O minge de fotbal care avea să-i schimbe viața.

În timpuri grele de război, părinții săi au avut grijă ca el și copilăria sa să nu fie afectați de cumplitele circumstanțe. Băiețașului îi plăcea la nebunie un singur lucru: fotbalul. Încă din clasa întâi, tatăl său, care tocmai scăpase din război, și-a trimis fiul, cu puținii bani pe care îi avea, în academia locală de sport. Ce avea să urmeze era de necrezut: după ani în care talentul său a strălucit în meciurile de juniori, puștiul avea să fie ofertat de cea mai bună echipă din țara natală, la vârsta de doar 16 ani. Conștientizând că a juca fotbal este idealul său, adolescentul a lăsat în urmă familia, prietenii și s-a dus în capitală pentru a-și împlini visul de a fi fotbalist.

După un an petrecut în echipa de juniori, firavul băiat a fost împrumutat unei echipe dintr-o țară vecină, într-un campionat recunoscut pentru duritatea jucătorilor. A făcut față și și-a dat seama că „cineva care poate juca în acel campionat poate juca oriunde”. Un an mai târziu, la vârsta de 19 ani, reușea să devină vicecampion al campionatului țării sale, primind și distincția de „Speranța anului”, titlu acordat celui mai bun tânăr jucător.

În 2005, la vârsta de 20 de ani, puștiul avea să revină la formația din capitală, unde a câștigat de 3 ori consecutiv campionatul și a impresionat în competițiile europene, în rolul de playmaker. Întreaga Europă avea să îl observe pe talentatul băiețel blond care acum vedea primele răsplăți ale pasiunii și devotamentului pe care acesta le-a acordat sportului rege. Intrat în atenția marilor cluburi, înainte de a împlini 23 de ani, a acceptat o ofertă bună care îl aducea în prim-plan, într-o competiție pe care mulți microbiști o îndrăgesc.

4 sezoane mai târziu, după ce tânăra speranță a devenit o certitudine, a semnat cu cel mai impunător club din lume un contract pe 5 ani. A devenit astăzi unul dintre cei mai apreciați componenți ai lotului datorită inteligenței și viziunii sale. Grație grijii cu care ocrotește balonul și mulțumită grației cu care ridică privirea întotdeauna când are mingea la picior… acea minge cu care se împrietenise în urmă cu 23 de ani.

Astăzi, ”băiețelul” împlinește 29 de ani și este un exemplu demn de urmat a ceea ce un fotbalist trebuie să fie… îi urăm lui Luka Modric un ”La mulți ani!” călduros din partea tuturor fanilor Real Madrid.

Luka_Modric_10_Zadar_740552736

 • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

  Hehe, nu s-a schimbat mult.

 • http://www.realmadrid.com.ro/ Ionut Florin

  La Multi Ani,Luka Modric! 🙂

 • Prisacariu Cristian

  Super articol , Marcu felicitari . si La multi ani Luka !

 • psycho

  umpleti paharele !!

 • sanbk2002

  La multi ani! La multi ani si la Real Madrid!

 • bembiluna

  La multi ani, Luka!

 • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

  La multi ani Luka Modric, un tip modest, un caracter frumos si un fotbalist senzational!

 • COSTEL

  LA MULTI ANI LUKA !!!!
  SA NE TRAIESTI SANATOS SI SA NE BUCURI CU EVOLUTIILE TALE .

 • Dorian Preda

  La multi ani, Luka “the midfield maestro”

 • http://www.realmadrid.com.ro/ Ionut Florin

  Bale,dubla pt Tara Galilor si Modric a marcat pt Croatia. 🙂

 • MihaiR

  Sa ne traiasca si sa ne incante multi ani de aici inainte !

  Sretan rođendan Luka !

Real Madrid Romania