Prima conferinta de presa a lui Toni Kroos la Real Madrid: “Vreau sa castig totul”

Astazi, a avut loc evenimentul anticipat de multă vreme la Real Madrid, oficializarea transferului mijlocaşului german Toni Kroos de la Bayern Munchen. Pe stadionul Santiago Bernabeu, au fost prezenţi circa 10000 de fani, care l-au primit cu căldură şi cu emoţie pe germanul care va îmbrăca de astăzi tricoul celui mai bun club din lume. În discursul de deschidere, preşedintele Florentino Perez a reamintit, cu emoţie vizibilă, faptul că Don Alfredo Di Stefano ar fi aprobat întru totul această mişcare a clubului. Legat de memoria marelui agentinian, preşedintele a amintit faptul că orice jucător venit la Real Madrid joacă sub presiunea succesului, având de partea sa un public afectuos, însă şi foarte pretenţios. Pe fondul imaginilor care prezentau cele mai reuşite momente din cariera noului jucător al Realului, Florentino a subliniat calitatea celui mai bun pasator al mondialului recent încheiat şi i-a urat un călduros bun venit pe Bernabeu. Discursul lui Perez a fost întrerupt de mai multe ori de aplauzele furtunoase ale fanilor prezenţi la eveniment, care au strigat câteva minute în şir numele mijlocaşului german. De asemenea, apaluze generoase au însoţit emoţia preşedintelui la rostirea numelui celui care a fost cel mai bun jucător a Realului din toate timpurile, Don Alfredo Di Stefano.

A urmat prezentarea tricoului oficial şi am aflat că Toni va prelua, după un an, tricoul cu numărul 8, cel care a aparţinut lui Ricardo Kaka. La intrarea pe gazon, îmbrăcat deja în echipamentul blanco, Toni Kroos a făcut obişnuitele jonglerii cu mingea, apoi a trimis câteva baloane în tribune pentru fani.

Dupa 15 minute, jucătorul a intrat în conferinţa de presă cu Emilio Butragueno; fostul mare jucător al Realului l-a asigurat, calm, că totul e ok, deoarece emoţia era vizibilă pe faţa lui Kroos. Au urmat întrebările jurnaliştilor spanioli şi ale unui ziarist german, întrebări care au dezvăluit o persoană echilibrată, politicoasă şi foarte disciplinată, deşi unele dintre întrebări au vizat subiecte mai delicate, cum ar fi relaţia cu Pep Guardiola, colaborarea viitoare în teren cu Sami Khedira şi detaliile semnării contractului cu Real Madrid. Germanul a răspuns politicos, însă nu a oferit niciun detaliu controversat la niciuna dintre întrebări.

Înainte de a răspunde întrebărilor, alături de Florentino Perez, Toni Kroos a menţionat importanţa lui Di Stefano pentru fotbalul spaniol: „ Doresc să-mi prezint condoleanţele pentru decesul lui Alfredo Di Stefano. Ştiu cât de mult a însemnat pentru acest club şi pentru fani. „

Real Madrid
“M-a impresionat mult faptul că Real Madrid s-a interesat de mine. Totul a ieşit bine şi sunt foarte fericit că mă aflu aici. Vreau să îmi exprim mulţumirea faţă de Real Madrid pentru posibilitatea de a juca la cel mai important club din lume. De asmenea, vreau să mulţumesc clubului Bayern Munchen pentru că mi-a permis să fac acest pas”

Presiunea
“Îmi place presiunea, întotdeauna am jucat astfel, de când am început fotbalul. La Bayern exista, de asemenea, o singură opţiune, aceea de a câştiga mereu. Imboldul meu este acela de a câştiga titluri şi am să fac tot ce pot pentru ca Real Madrid să fie, în continuare, un club plin de succese.”

Sami Khedira
“Bineînţeles că am stat de vorbă cu el despre Real Madrid şi mi-a vorbit foarte bine despre acest club, întărindu-mi impresia pe care o aveam. Nu depinde de mine şi nu ştiu ce se va întâmpla in legătură cu viitorul său aici, sunt lucruri despre care decid el şi clubul.

Poziţia favorită în teren
“În ultimul timp, am jucat pe toate posturile de la mijlocul terenului. Nu conteză foarte mult unde anume voi juca, deşi prefer să joc mijlocaş interior.”

Guardiola
“Real Madrid este motivul pentru care sunt aici; nu am nicio problemă cu Guardiola. Ne-am înţeles, dimpotrivă, foarte bine şi nu am nimic de criticat în ceea ce priveşte stilul său.”

Limba spaniolă
“La Mallorca se vorbeşte germana, eu am ajuns de puţin timp, însă pot să vă spun „buenas tardes” şi „Hala Madrid!”.

Semifinala pierdută împotriva Realului cu Bayern
“Decizia mea nu are nimic de-a face cu acele meciuri.”

Motivele plecării de la Bayern
“Eram deja de multă vreme la Bayern, am câştigat totul acolo, era momentul să plec şi s-a ivit oportunitatea să vin la Real Madrid, o echipă de top.”

Supercupa Europei şi suspendarea lui Xabi Alonso
“Am auzit că Alonso nu va putea juca acest meci. Eu voi începe antrenamentele pe 5 august, iar antrenorul va decide dacă sunt pregătit să joc la doar o săptămână de la începerea pregătirii.”

Întâlnirea cu Ancelotti şi vizita la Valdebebas
“Am vorbi puţin cu antrenorul, dar ceea ce am discutat va rămâne între noi şi aşa va fi mereu.”

Messi – Balon de Aur la mondial
“Nu m-a interesat foarte mult acest premiu. Împreună cu colegii mei suntem un grup unit, campioni mondiali, aşa că premiile individuale nu sunt importante pentru mine.”

Când a aflat de interesul lui Real Madrid?
“Primele dicuţii au avut loc cu ceva timp în urmă; însă am vut să rămân concentrat pentru mondialul care urma. În momentul acela, participarea la campiontul mondial era cel mai important lucru.”

Aspiraţii
“Vreau să câştig tot, aşa m-am obişnuit de la Bayern. Cu cine voi face echipă, este decizia antrenorului.”

Ce i-au spus colegii de la Bayern despre plecare
“Am petrecut momente excelente la Munchen, iar colegii m-au felicitat. A fost o decizie personală, iar ei s-au bucurat pentru mine.”

Germanii au fost criticaţi pentru felul în care au sărbătorit la Berlin câştigarea mondialului (un dans al fotbaliştilor, ironic la adresa argentinienilor).
“Atât în Germania, cât şi aici s-a criticat acest gest, însă nu a fost nimic personal împotriva cuiva. Ar fi ridicol să facem o problemă din asta.”

Ce are special Real Madrid
“Este cel mai bună echipă care există şi este cu un pas înaintea lui Bayern.”

Opinia lui Joachim Low despre plecarea la Real
“Am vorbit cu el şi s-a bucurat pentru mine.”

Daniela Pitigoi

Despre autor

Tags: , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap