Prima zi a lui Rafa Benitez la Valdebebas

Prima zi fata in fata intre Rafa Benitez si Florentino Perez a fost una intensa. Noul tehnician madrilen i-a luat prin surprindere pe sefii blanco prin datele si cunostintele tehnico-fizice cu care s-a prezentat asupra jucatorilor din lot, dar si prin intensitatea cu care a discutat problema pregatirii fizice din pretemporada 2015-2016.

Benitez lucreaza deja pentru Real Madrid. Antrenorul nascut in Madrid a avut ieri un program incarcat si s-a intalnit cu presedintele Florentino Perez si cu Directorul General, Jose Angel Sanchez pentru a discutat despre noul proiect. A cerut sa nu fie prezentat in ziua in care Real Madrid il omagia pe legendarul sau presedinte, Don Santiago Bernabeu si a discutat pe rand despre Cantera, pretemporada si transferuri. Noile sedinte de pregatire ale sale si staffului sau vor dura minim 75 de minute  si multe dintre ele vor fi personalizate. Preparatorul sau fizic, Paco de Miguel, este cel care decide programul individual al fiecarui jucator blanco in parte, atat in pre sezon cat si in perioada de vacanta. Benitez a transmis oficialilor blanco faptul ca intelege importanta pregatirii fizice, dar stie ca nu exista doi fotbalisti cu aceleasi caracteristici, astfel ca fiecare dintre ei va avea parte de un altfel de dozaj al parametrilor dupa testele pe care le va aplica Paco de Miguel la inceputul perioadei de pregatire. Evident ca va exista si un program fizic de grup, un preparator recunscut pentru precizia milimetrica cu care isi coordoneaza jucatorii. Conform informatiilor din presa spaniola, Rafa Benitez si-a dat ok-ul pentru transferul lui David de Gea, portarul care pana la sfarsitul lunii iunie ar putea fi anuntat oficial ca nou jucator al echipei madrilene. De asemenea, le-a confirmat sefilor de pe Bernabeu dorinta de a-i pastra in lot pe Jese si Illarramendi (in cazul bascului a fost anuntat ca exista 4 oferte de transfer pe adresa clubului).

Rafa Benitez a innoptat aseara la Valdebebas, insa desi la Napoli si-a stabilit cartierul general in hotel cu fotbalistii, la Madrid, Rafa va locui in casa sa din Capitala. Sotia si cele doua fiice ale sale sunt cele mai fericite pentru ca il vor avea in sfarsit acasa pe Benitez: “Familia a jucat un rol important in decizia mea de a parasi Napoli”, anunta Rafa in ziua in care s-a despartit oficial de gruparea napoletana. Tot ieri, Benitez a discutat aproape doua ore cu Emilio Butragueno si Zinedine Zidane in jurul pranzului si s-a intalnit si cu singurii jucatori care n-au intrat inca in vacanta: Alvaro Arbeloa si Nacho Fernandez. Amandoi isi continua perioada de antrenamente la Valdebebas, in timp ce brazilianul Marcelo, accidentat, a venit pentru recuperare. In mod normal, astazi ar putea fi anuntat in functia de antrenor principal la Real Madrid.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap