Probleme pentru Guardiola inaintea dublei cu Real Madrid?

Iesirea vehementa in public a legendarului Frank Beckenbauer la adresa lui Guardiola a produs stupoare in urma cu cateva saptamani. Reactia sa nu pare a fi insa singulara, tot mai multi fani ai bavarezilor declarandu-se nemultumiti de ceea ce Bayern Munchen arata la primul sezon cu Pep Guardiola.

Intr-un interviu acorat celor de la Sky, presedintele onorific al bavarezilor s-a aratat nemultumit de stilul de joc impus de tehnicianul catalan la echipa declarand: “In apropierea portii suntem ca Barcelona si nimieni nu vrea sa vada acest lucru. Jucatorii paseaza mingea pana la linia portii ori eu stiu ca daca am ocazia sa sutez la poarta de la distanta, in schimbul unui atac prelungit, o fac. Este cea mai eficace forma de joc in fotbal. Nu sunt multumit deloc de ceea ce jucam astazi” a anuntat atunci fostul campion mondial atat ca jucator cat si ca antrenor.

La scurt timp dupa acest eveniment, nu mai departe de ieri, saptamanalul BILD a anuntat pe prima pagina o posibila ruptura intre jucatori si antrenorul spaniol. Campion deja in Germania cu Bayern, Pep Guardiola a pierdut la sfarsitul saptamanii trecute in mod incredibil, 0-3 acasa cu Borussia Dortmund, in ciuda faptului ca a folosit un unsprezece cu destui fotbalisti titulari: “Forma foarte multor jucatori vedeta in frunte cu Ribery a stagnat ba chiar a inregistrat o panta descendenta. Bayern nu mai este aceeasi echipa spectaculoasa ci mai degraba una atipica fotbalului german. Unii jucatori chiar si unii din preparatorii fizici s-au plans de metodele lui Guardiola. Acestea nu au nici calitatea nici intensitatea cu care ii obisnuise Heynckes” anunta sursa citata.

BILD il acuza pe Guardiola public pentru ca motivatia acestora pare sa fi disparut dar si pentru desele schimbari in primul unsprezece care au determinat pierderea ritmului competitional: “Face ceea ce a facut gresit la Barcelona in ultimul an. Rotatii si modificari de sistem care dau peste cap o masinarie gata construita. Sapte schimbari cu Hoffenheim, apoi opt la Manchester, inca 7 cu Augsburg si iarasi 8 in returul cu United. Nu este normal”. Reactia lui Guardiola n-a intarziat sa apara: “Eu vreau sa ajut Bayern. Daca Bayern nu vrea insa asta, nu este nicio problema, ne strangem mainile si punct” a declarat antrenorul spaniol ieri la conferinta de presa.

Despre autor

Tags: ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap