PSG cere 400 de milioane pe Neymar » are Florentino suficiente fonduri?

Neymar, Real Madrid

Cu toate ca Nacer al Khelaiffi a anuntat ca “Neymar nu este de vanzare” si ca “sansele ca el sa plece sunt sub 0” presa franceza scrie ca PSG va lua in calcul o propunere a Realului in cazul in care ea se apropie de 400 de milioane de euro. Ce determina gruparea pariziana sa ia o astfel de decizie? In principal dorinta fotbalistului brazilian, care nu si-ar mai dori sa continuie in Franta. De ce acest pret? Pentru ca PSG a investit enorm in Neymar, care produce deja foarte multi bani pentru club. Si pentru ca dupa ce ai platit 222 de milioane de euro pentru el, iar pe piata un fundas central bun, dar modest ca performanta, a costat aproape 100 de milioane de euro … pretul mare pentru un asemenea fotbalist pare logic.

Revenind … Neymar a fost foarte dezamagit de maniera in care PSG a evoluat in fata Madridului, atat in meciul tur, cat si in meciul retur, mai ales ca s-a raportat la momentul prost traversat de Real in acest sezon. Conform cotidianului spaniol AS, care citeaza presa franceza si El Pais, apropiati ai fotbalistului (printre care si tatal si avocatul sau) ar fi discutat deja primele detalii ale unui eventual transfer pe Bernabeu cu apropiatii lui Florentino Perez.

Cel mai scump din toate timpurile “reloaded”

Neymar este considerat la Madrid inlocuitorul ideal pentru Cristiano Ronaldo si liderul din teren de care Madridul ar avea nevoie dupa era Ronaldo. Situatie in care, Florentino Perez este dispus sa faca orice sacrificiu pentru a-l aduce pe Bernabeu. Evident insa, se naste intrebarea: are Real Madrid 400 de milioane pentru cel mai scump transfer din toate timpurile?

Raspunsul este dificil de dat in acest moment, dar vom incerca sa va explicam care sunt planurile clubului, bazandu-ne pe informatiile prezentate de Agentia de presa EFE.

Real Madrid, venituri uriase in 2016-2017

Sezonul 2016-2017 a adus o crestere a veniturilor importanta pentru Real Madrid. Daca la venirea lui Florentino Perez, Real Madrid avea un venit de 120 de milioane de euro (in 2000) anul 2017 a fost incheiat de campioana Europei cu un venit de 675 de milioane de euro! Adica un venit cu 55 de milioane de euro mai mare in 2017 decat in 2016.

[Imagen: FlamboyantHighBeaver.gif]

Din Marketing, Real Madrid a produs 38% din acesti bani, iar din stadion si abonati nu mai putin de 24%, cifra record la nivel mondial. 25% din veniturile clubului pe anul trecut sunt asigurate de drepturile TV, iar un procent de 13% vine din turneele amicale si internationale. Ca sa va faceti o idee, Florentino a preluat clubul in 1999/2000 cand Real producea 118.2 milioane pe an, l-a lasat in 2006 la 351 de milioane de euro, iar cand a revenit in 2009 a urcat veniturile de la 407 milioane de euro (Calderon a pus 50 de milioane de euro la venituri in trei ani) la 676 de milioane de euro in acest an!

Peste 150 de milioane de euro dupa cele doua UCL

Sarind peste aceste detalii, trofeele Uefa Champions League castigate in ultimii doi ani consecutiv au adus mai bine de 150 de milioane de euro in vistieria clubului. Bonusurile sponsorilor principali, drepturile de imagine si tv plus premiul in sine de la UEFA au contribuit la aceasta suma, fara a lua in calcul trofeul castigat in 2014 la Lisabona.

Vanzarile de jucatori: o mega-afacere!

In sezonul trecut, Real Madrid a incasat 128 de milioane de euro din vanzarea de jucatori. In vara, Alvaro Morata a fost vandut pentru aproape 70 de milioane de euro, iar Danilo pentru 30 de milioane de euro. Imprumutul lui James la Bayern a adus inca 15 milioane de euro, iar Mariano Diaz a imbogatit clubul cu inca 8 milioane de euro. De asemenea, Diego Llorente a costat-o pe Real Sociedad 7 milioane de euro, in timp ce investiile in jucatori au insumat 40 de milioane de euro dupa transferurile lui Theo si Dani Ceballos.

Doar in vara anului trecut, Real Madrid a produs din transferuri 80 de milioane de euro. Tinand cont ca Madridul n-a mai cumparat niciun galactic din 2014 de la James Rodriguez si calculand transferurile facute in aceasta perioada plus vanzarile de jucatori, rezulta un profit de inca 80 de milioane de euro. TOTAL: 168 de milioane de euro insumand cele 80 de milioane profit din 2014 plus cele 88 de milioane profit din aceasta vara.

Nu vom contabiliza cele 150 de milioane de euro obtinute dupa castigarea de doua ori la rand a Uefa Champions League, dar … vom adauga celor 168 de milioane de euro profit din transferuri din 2014 pana in prezent, urmatoarele calcule.

Are Madridul bani de Neymar? 

Real Madrid, daca nu va castiga niciun trofeu in aceasta vara, ar putea sa se pregateasca de o mini revolutie. In conditiile acestea, Neymar nu va fi singurul jucator vizat, dar schimbarile ar putea insuma si cateva plecari surprinzatoare din lot. Nu vom lua in calcul alte transferuri si posibilele numeroase plecari ci ne vom limita la Neymar. Un esec complet in acest sezon ar insemna aproape sigur “ruperea” BBC-ului, iar Cristiano ar urma sa ramana singurul membru care va continua.

Bale, Benzema

Madridul planuieste conform presei spaniole “sa scape” de Bale si Benzema pe care i-a cotat la 100, respectiv 60 de milioane de euro. Ei bine, doar aceste doua transferuri, fara a contabiliza altele, pot aduce clubul in situatia de a adauga 160 de milioane de euro la cele 168 de milioane de euro profit din transferurile facute pana vara trecuta. TOTAL: 328 de milioane de euro.

In mare, aceasta ar putea fi oferta Madridului pentru Neymar, dar este clar ca Florentino are si alte fonduri pregatite, dupa cum reiese din calculele generale si o poate oricand suplimenta. Pe scurt, daca PSG cere aceasta suma pentru Neymar sperand ca Madridul va da inapoi, vestea proasta pentru parizieni este ca Madridul are vistieria plina si o poate face si mai plina.

Despre autor

Tags: , , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap