Rafael Varane – *Don Limpio* – diamantul din apărarea lui Real Madrid

De multe ori ne uităm după mulți alți jucători uitând ce avem în propria curte, de multe ori ne obișnuim cu jocul excelent al unor jucători de-ai noștri și uităm să-i apreciem sau le reproșăm imediat meciurile mai slabe făcute iar în această categorie se încadrează perfect Rafael Varane.

Venit la Madrid în 2011 la recomandarea lui Zinedine Zidane, la acea vreme doar sfătuitorul președintelui Florentino Perez, contra unei sume modice (comparativ cu valoarea actuală și trofeele câștigate și datorită lui ) de 10 milioane de Euro plătite lui Lens, la doar 18 ani dar cu un potențial imens, Rafa s-a impus ușor ușor în fața lui Pepe, luându-i locul de titular prin prestații excelente și un parteneriat aproape perfect cu căpitanul Sergio Ramos. Ultima prelungire a contractului a fost în 2017 până în 2022 iar acest parteneriat a fost pus la încercare prima dată în 2019 când Rafa a fost la un pas de plecare la Manchester United dar s-a răzgândit și a rămas.

A jucat un total de 346 de partide pentru noi și a marcat 17 goluri dar performanța cu adevărat remarcabilă este că, în 226 de meciuri de La Liga a luat doar 10 cartonașe galbene. În acest moment are 38 de partide fără galben primit, în condițiile în care este jucătorul care are cele mai multe minute în echipă în acest an după portarul Courtois ( 2.385 de minute în 27 de meciuri). În același timp este fundașul central care face cele mai puține faulturi dintre cei din ligile importante ( 130 de faulturi în 10 ani ). Numerele devin cu adevărat spectaculoase dacă le privim în comparație cu alți jucători de clasă mondială cum ar fi : 420 Ramos, 204 Piqué, 266 Chiellini, 289 Bonucci , doar Van Dijk având numere apropiate însă el intrând în această categorie doar din 2018 când a fost transferat la Liverpool.

În acest moment situația lui Rafa este neclară, clubul suspectând faptul că el ar dori să plece la o altă echipă cu un proiect interesant, cluburile din Anglia sau PSG fiind cele spre care s-ar putea îndrepta francezul. Cu contractul expirând în 17 luni și cu o cotă de piață de 70 de milioane de Euro, 30 iunie 2021 devine o dată foarte importantă în care va trebui să se ia o hotărâre într-un sens. Intrat în ultimul an de contract la acea dată, valoarea la care ar putea fi vândut nu depășește 50 de milioane iar plecarea sa ar lăsa un gol imens în apărare, mai ales luând în considerare faptul că nici situația lui Sergio Ramos nu este clar, el chiar părând să fie cu un picior în afara clubului. Real Madrid s-ar putea să fie pusă într-o situație extrem de grea în care să își piardă perechea de fundași centrali într-o singură vară, lucru de neconceput pentru cel mai mare club al lumii.

În cazul nefericit în care ar pleca cei doi în această vară, ce cuplu de fundași ați vedea la echipă sezonul viitor și pe ce sume i-ați transfera dacă ați fi responsabili la club?

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap