Real Madrid a inregistrat in anul trecut venituri de 603,9 milioane de euro si un profit de 38,5 milioane de euro

Florentino Perez, presedintele clubului Real Madrid a anuntat astazi intr-o conferinta de presa ca gruparea de pe Santiago Bernabeu a inregistrat un profit de 38,5 milioane de euro pentru sezonul 2013-2014 (48, 2 milioane de euro inainte de impozitare). Clubul a incheiat anul cu venituri de 603,9 milioane de euro, o creste cu 10,9% fata de anul trecut. Aceste venituri inclub castigurile de capital datorate transferurilor efectuate (vanzarii de jucatori). Florentino Perez a calculat la 71,5 milioane de euro datoria neta a clubului Real Madrid, cu 19,1 milioane mai putin decat in anul precedent ceea ce inseamna ca a scazut cu 21%: “Pentru al zecelea an consecutiv, Real Madrid a fost clubul sportiv din lume cu cele mai mari venituri din sportul mondial” a anuntat presedintele clubului blanco.

Perez a explicat in fata presei ca in ceea ce priveste costurile cu personalul acestea ating 49% din suma. Totodata, presedintele blanco confirma ca Real Madrid a cumparat in ultimii cinci ani de zile jucatori in valoare de 559 de milioane de euro si a vandut jucatori in valoare de 289 de milioane de euro in aceeasi perioada (ceea ce presupune o investitie anuala de 54 de milioane de euro). Diferenta totala intre achizitii si vanzari in acesti cinci ani este de 270 de milioane de euro, bani acoperiti foarte usor de publicitate, drepturi tv si performante.

Clubul Real Madrid a platit in acest an 167 de milioane de euro impozite la stat, adica 21% din veniturile clubului. Florentino Perez a anuntat de altfel, unul dintre lucrurile care ii preocupa cel mai tare pe abonati: “Clubul Real Madrid este la curent cu plata tuturor obligatiilor fiscale catre stat”.

Despre autor

Tags: , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap