Real Madrid – Granada 9-1. James Rodriguez reactiveaza BBC-ul

Cu James Rodriguez revenit dupa doua luni in primul unsprezece al madrilenilor, campioana Europei a facut spectacol in confruntarea de pe teren propriu contra Granadei. Cristiano Ronaldo a marcat cinci dintre golurile gazdelor, iar Benzema si Bale au completat ziua de exceptie a “albilor”. Ronaldo a reusit cel mai rapid hattick din cariera sa (trei goluri in opt minute in prima repriza) si atinge acum cifra 24 la acest capitol, la fel de multe ca Leo Messi. Diferenta este ca Ronaldo a marcat cele 24 de hattrickuri in 191 de meciuri, in timp ce Messi a avut nevoie de 305 meciuri pentru aceeasi performanta. Cristiano are acum 299 de goluri in 287 de meciuri pentru gruparea blanco.

Cu James si cu Modric, totul pare mult mai usor pentru Real Madrid. Noua goluri a marcat BBC-ul in poarta trupei lui Abel Resino, o formatie care a avut in aceasta dupa amiaza o mandibula din cristal. In putine meciuri in acest sezon a avut Madridul un adversar atat de lipsit de concentrare si va avea si mai putine pana la finalul sezonului in curs. Dar elevii lui Ancelotti aveau parca nevoie de un asemenea meci in care s-au putut descatusa cu adevarat.

Adormita parca de caldura din Capitala, trupa merengue a inceput greoi jocul de pe Bernabeu. In momentul in care James a apasat butonul de activare, totul s-a schimbat. Columbianul a demonstrat in aceasta dupa-amiaza de ce lipsa sa a fost atat de importanta in ultimele luni. Pustiul minune din “Tara Cafelei”, fotbalistul cu alura adolescentina a atacanČ›ilor reci si inventivi din rasa Cruyff a pornit motoarele unei echipe care uitase ce inseamna spectacolul in 2015. Dinamismul, inteligenta sa nativa si stangul sau magic ofera echipei lui Ancelotti un profil diferit si parca tot mai necesar, dupa ultimele esecuri. Lui James i s-a adaugat in plus ingredientul perfect, un ingredient a carui provenienta vine din cartierele sarace din micutul Zadar. Luka Modric, croatul cu par blond si picioare de aur lumineaza totul in jurul sau si creste prin executiile si rafinamentul sau nu doar jocul colegilor din linia mediana sau ofensiva ci jocul intregii echipe. Prin intermediul celor doi (James a pasat decisiv la doua dintre goluri) si pe aceasta filiere columbiano-croata, s-a activat BBC-ul.

Gareth Bale a deschis superb scorul dupa 25 de minute, apoi meciul a devenit meciul lui Cristiano. Nu mai putin de cinci goluri a marcat super-starul devenit “vandabil” in acceptiunea unora dintre suporteri, dupa prestatiile din ultima vreme. Cinci goluri prin care Cristiano redevine golgeterul primei ligi spaniole. Contributia celorlalti membri ai BBC-ului a fost de asemenea importanta: Bale, pe langa gol, a reusit doua pase de gol, iar Benzema si-a trecut in cont o dubla.

Real Madrid s-a impus cu un incredibil 9-1 (din 1979, nicio echipa spaniola nu a inscris de noua ori in Primera) in fata unei echipei aflata in vacanta de Paste in Capitala. Sigur, evenimentul nu trebuie ignorat, dar nici supraevaluat, insa prestatia tripletei ofensive a Madridului si a binomului Modric-James par sa fie singura solutie pe care Real Madrid o are in acest final de sezon in speranta ca lupta pe cele doua fronturi ramase poate avea o continuare fericita.

Despre autor

Tags: , , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap